רפקטוריום – הבדלי גרסאות

הוסרו 41 בתים ,  לפני 8 שנים
אין תקציר עריכה
מ (בוט: מעביר קישורי בינויקי לויקינתונים - d:q568225)
הרפקטוריום, חדר האוכל המשותף, החל את דרכו כחלק מאורח החיים במנזרים על פי עקרונות השיתוף של [[מסדר נזירי|מסדרי הנזירים]] ה[[נצרות|נוצריים]], אשר הכתיבו תנאי חיים של [[קומונה]]. החל מ[[המאה ה-12]] החלו הארוחות המשותפות להיות משולבות ב[[טקס]]ים דתיים וחשיבותו של הרפקטוריום בחיי המנזר גדלה.
 
גורמים רבים השפיעו על גודלו וצורתו של הרפקטוריום, אך עושרו של המסדר וגודל קהילת המנזר היו הבסיס לכך. מסורת אנגלית הכתיבה את מיקום הרפקטוריום מעל [[קמרון (אדריכלות)|קמרון]] או [[מרתף]], בניסיון לשחזר את מיקום [[הסעודה האחרונה (אירוע)|הסעודה האחרונה]], ובדרך כלל בצידו של [[קלויסטר]] ומנגד ל[[קפלה]] שבמנזר. חברי מסדר ה[[בנדיקטינים]] הקפידו כי הרפקטוריום יבנה כאולם לאורך ציר [[מזרח]]-[[מערב]] בעוד [[נזירים ציסטרסיאניים]] העדיפו את הציר [[צפון]]-[[דרום]]. הנזירים אכלו את ארוחותיהם כשהם יישובים על [[ספסל]]ים ארוכים, בעוד הנזירים רמי המעלה ישבו על ספסלים מוגבהים באחד מקצות האולם. מחוץ לאולם ניצב אגן לשטיפת ידיים.
 
==קישורים חיצוניים==