הבדלים בין גרסאות בדף "אפסלאוטדייק"

נוספו 423 בתים ,  לפני 4 שנים
הרחבה, עריכה
(הרחבה)
(הרחבה, עריכה)
{{בעבודה}}
[[קובץ:Zuiderzeeworks.png|300px|ממוזער|שמאל|מפת הים הפנימי. סוללת אפסלאודייק נראית בקצהו הצפוני]]
'''אפסלאודייק''' היא סוללת כביש בצפון מערב הולנד, הנטויה בגבולו של הזאודרזיהאיסלמיר (Zuiderzee,Ijsselmeer - הים הפנימי של הולנד) ומפרידה בינו לבין [[ים ואדן]]. הסוללה, שאורכה 32 קילומטרים, מהווה חלק מרכזי ב'''עבודות הזאודרזי''' (Zuiderzee, שמו הקודם של הים הפנימי) - פרויקט סכירת הים הפנימי, המתקת מימיו וייבוש חלקים ממנו.
 
האפסלאודייק נבנתה בין חוף פרובינציות [[פריסלנד]] לבין חוף פרובינציית [[צפון הולנד]]. רוחבה הוא 90 מטרים וגובהה המקורי מעל פני הים היה 7.25 מטרים.
 
==בניית הסוללה==
בניית הסוללה החלה בשנת 1927 בארבע נקודות - ליד שניבשני קצותיה המיועדים ובשתי נקודות נוספות שנבחרו לאורך נתיב הסוללה המיועד, שבהן הוקמו תחילה איים מלאכותיים. בעקבותכחומרי נסיוןהבנייה שהצטברהעיקריים בעבודותשל דומותהסוללה נבחרו [[טיל (משקע)|טיל]], שנחפר מקרקעית הזאודרזי, חול נבחרוכן חרסית מסוג מסוים (Boulder clay) כחומר הבנייה העיקרי של הסוללה. ספינות החלו לשפוך לים את החרסיתהטיל בשני קוויםנתיבים מקבילים שהתמשכו מארבע נקודות הבנייה. החלל שבין שתי הסוללות המקבילות מולא בחול, וכאשר נערמה שכבת החול עד מעל לקו המים נערם עליה [[טילעוד (משקע)|טיל]]. דפנות הסוללה שתחת פני המים חוזקו באמצעות סלעים ומחצלות מעץ ערבה שהונחו עליהן. הסוללה הוגבהה לגובהה הסופי על ידי שכבות של חול, והציפוי העליון שלה הורכב שוב מחרסית, שעליה נשתל עשב.
 
לאורך נתיב העבודה נמצאו מספר שוחות תת-מימיות שזרמים חזקים בהן היו צפויים להקשות על הבנייה. למרות זאת התקדמה העבודה התקדמה מהר מהמצופה והסוללה הושלמה לכל אורכה המיועד ב-28 במאי 1932. מאותו מועד נקרא הזאודרזי '''איסלמיר'''בשם (Ijsselmeer)איסלמיר. לאחר מועד זה נמשכו העבודות להגבהת הסוללה ולסלילת כביש (כיום כביש A7) עליה וכן להתקנת תאי שיט לספינות בכל אחד משני קצות הסוללה וכן 25 שערים לשיחרור מים מהאיסלמיר לים ואדן. שיחרור המים לים ואדן היה חיוני כיוון שמפלס האיסלמיר עלה באופן קבוע עקב זרימת נהרות לתוכו ועקב עבודות ייבוש השטחים שנערכו בשוליו.
 
ב-25 בספטמבר 1933 נפתחה הסוללה באופן רשמי, ופסל המציין את המאורע הוצב באתר שבו היא הושלמה. בסך הכל נעשה שימוש במהלך בנייתה בכ-37.5 מיליון מטרים מעוקבים של חומרים. בכל אחד מימי הבנייה עבדו בפרויקט 4,000 עד 5,000 עובדים, ועל ידי כך הוקלה השפעת משבר [[השפל הגדול]] בהולנד.
 
הסוללה נבנתה באופן שאיפשר סלילת מסילת רכבת עליה, אך המסילה לא נסללה בשל העלות הכרוכה בכך ובשל שיקולי כדאיות. במקום זאת שימש השטח שנשמר למסילה בשנות ה-70 לסלילת כביש נוסף על גבי הסוללה, באופן שכביש הדו-סטרי שעליו הואהפך בעללבעל שני נתיבים לכל כיוון.
 
בשנת 2012 החליטה ממשלת הולנד שלא להחליף את תאי השיט שבסוללה אלא לשפצם. צפוי שיהיה צורך להחליפם באחרים עד לשנת 2050.
 
[[קטגוריה:הולנד: גאוגרפיה]]