פתיחת התפריט הראשי

שינויים

המבנה עשוי [[בטון]], ברובו חשוף, ומורכב משני גושים. האחד הוא המבנה עצמו: שתי קומות עטופות במעטפת בטון עבה, דמוית וילון, ומחוררת בחלונות צרים וגבוהים לכל גובה הבניין, המסתתרים מאחוריה. שתי הקומות עומדות על קומת מסד מצופה אבן פראית (wild bau), הנמצאת בנסיגה מקו הבניין ומופרדת מן המסה המרכזית בחלונות פס ארוכים. בתוך המבנה שלוש [[חצר פנימית|חצרות פנימיות]], התורמות לתאורה ולאוורור של החדרים ומאפשרות מקום מנוחה רגוע ומוגן מסופות חול.
 
האלמנט השני הוא מגדל תצפית צר וגבוה, עשוי בטון, שהוצב בחזית הקדמית של הבניין שאף הותקנה בו מעלית. כיום העלייה למגדל סגורה והוא נושא אנטנות. במקור תכננה הצבת יצירת אמנות של הפסל [[יחיאל שמי]], איתו קיימו האדריכלים שיתוף פעולה בבניין [[תיאטרון ירושלים]], אך היא בוטלה מחוסר תקציב.
 
בקדמת המבנה תכננו האדריכלים רחבה ציבורית גדולה, אך כיום הפך חלקה ל[[חניון]].
99,688

עריכות