הבדלים בין גרסאות בדף "בית אלישבע"

אין שינוי בגודל ,  לפני 4 שנים
מ
מ (בוט החלפות: שנייה\1)
מ (←‏אדריכלות: תקלדה)
את הבניין תכננו האדריכלים [[שולמית נדלר|שולמית]] ו[[מיכאל נדלר]] ו[[שמואל ביקסון]], בסגנון [[אדריכלות מודרנית|מודרניסטי]]-מינמליסטי. המבנה מורכב משני אגפים מאונכים היוצרים את צורת האות L, אגף נמוך לאורך הרחוב ואגף גבוה הממשיך לתוך המגרש. בנקודת המפגש בין האגפים מוקמו הכניסה, אולם המבואה, המדרגות ואולם המופעים. חלק מקירות המבואה הם קירות מסך עשויים זכוכית, שמאפשרים קשר עין בין הרחוב למבנה ולחצר הפנימית שמאחוריו. בהצטלבות האגפים ממשיך חלק מהאגף הגבוה ו"מרחף" בחלל הרחוב, מעל מדרגות הכניסה הראשית לבניין. באגף הנמוך שכן גן הילדים ובאגף הגבוה הכיתות של מרכז התרבות וההכשרה המקצועית.
 
המבנה מועצב על פי עקרונות [[הסגנון הבינלאומי]], עם השפעות מאוחרות יותר יותר, לקראת המעבר ל[[ברוטליזם]]. העיצוב מינימליסטי ו"נקי", הבניין מחופה ב[[אבן נסורה]] וכולל חלונות פס אופקיים ארוכים והעמדה חלקית על קומת עמודים ("פילוטי", בהתאם לעקרונות שקבע [[לה קורבוזיה]]). עקב הפרשי גבהים הוא ניצב על [[מסד (אדריכלות)|מסד]] בגובה משתנה. לבניין שלוש כניסות, שנועדו לשלושתלשלושה השימושים העיקריים בו. שטח הבניין הכולל הוא 2,300 מ"ר.
 
כיום סובל המבנה מהזנחה - על קירותיו נתלו מזגנים, נבנו תוספות בנייה שפוגמות בצורתו המקורית, וחצרו הוזנחה.