פתיחת התפריט הראשי

שינויים

 
== אדריכלות ==
המבנה עשוי [[בטון]], ברובו חשוף, ומורכב משני גושים. האחד הוא המבנה עצמו: שתי קומות עטופות במעטפת בטון עבה, דמוית וילון, ומחוררת בחלונות צרים וגבוהים לכל גובה הבניין, המסתתרים מאחוריה. שתי הקומות עומדות על קומת מסד מצופה אבן פראית (wild bau), הנמצאת בנסיגה מקו הבניין ומופרדת מן המסה המרכזית בחלונות פס ארוכים. בתוך המבנה שלוש [[חצר פנימית|חצרות פנימיות]], התורמות לתאורה ולאוורור של החדרים ומאפשרות מקום מנוחה רגוע ומוגן מפני חול ואבק. {{מקור}}
 
האלמנט השני הוא מגדל תצפית צר וגבוה, עשוי בטון, שהוצב בחזית הקדמית של הבניין. במגדל הותקנה מעלית, אך כיום העלייה למגדל חסומה והוא משמש כנושא אנטנות בלבד. במקור תוכנן להציב בראש המגדל יצירת אמנות של הפסל [[יחיאל שמי]], איתו קיימו האדריכלים שיתוף פעולה בבניין [[תיאטרון ירושלים]], אך היא בוטלה מחוסר תקציב.
[[קובץ:עיריית באר שבע.jpg|ממוזער|תצורת ה"וילון" מבטון בחזית הבניין, מאחוריה מוסתרים חלונות אנכיים צרים]]
[[קובץ:BeershebaEmblem.svg|ממוזער|251x251 פיקסלים|[[סמל העיר באר שבע]], בו מופיע בניין העירייה]]
ניתן לזהות בבניין השפעה ישירה של ה[[ברוטליזם]] וה[[אדריכלות מודרנית|מודרניזם]] שקדם לו, שמתבטא בבטון החשוף ובחומרים, בצורה הפשוטה של מסות הבניין, ובהרמת המסה העיקרית על קומת מסד המזכירה את קומת העמודים של [[לה קורבוזיה]]. יחד עם זאת בולטת בבניין חדשנות צורנית והקשר מקומי המתבטאים בחזית הבטון הייחודית, שהיו שראו בה איזכור של האוהל המדברי, בציפוי קומת המסד באבן מקומית, ובחשיבה האקלימית שיצרה את ההצללה על החלונות ואת החצרות הפנימיות. המגדל הופך את המבנה לנקודת ציון במרחב העירוני, ומאזן בין הצניעות והפשטות המאפיינות את הבניין הנמוך ובין המונומנטליות הנדרשת ממבנה שלטוני.{{מקור}}
 
== ראו גם ==
1,131

עריכות