סמי20

הצטרף ב־28 בנובמבר 2006
נוספו 4 בתים ,  לפני 3 שנים
מ
 
===נספח: איך ידעתי מראש מהו הגורם, שבו יש להכפיל את שני צדי המשוואה השביעית דלעיל, ושתוצאת הכפלתו בהם - היא המשוואה השמינית דלעיל?===
המטרה שהיצבתי לעצמי מראש הייתה, להכפיל באיזשהו גורם <math>p</math> את שני צדי המשוואה השביעית הנ"ל, - שצדה השמאלי הוא <math>\left(x+\frac{b}{3a}\right)^3-\frac{b^2-3ac}{3a^2}\left(x+\frac{b}{3a}\right)</math>, כדי שמכפלתו ב-<math>p</math> תשתווה חשבונית - לביטוי שמשקף את נוסחת הקוסינוס של מכפלת זוית נתונה פי שלושה, - כלומר לביטוי מטיפוס <math>4\left[t\left(x+\frac{b}{3a}\right)\right]^3-3\left[t\left(x+\frac{b}{3a}\right)\right]</math>.
 
כך קיבלתי אפוא משוואה חדשה: <math>p\left[\left(x+\frac{b}{3a}\right)^3-\frac{b^2-3ac}{3a^2}\left(x+\frac{b}{3a}\right)\right]=4\left[t\left(x+\frac{b}{3a}\right)\right]^3-3\left[t\left(x+\frac{b}{3a}\right)\right]</math>.