הבדלים בין גרסאות בדף "בית וייס"

הוסרו 2 בתים ,  לפני שנה
מ
פונקציונאלי ⟸ פונקציונלי (באמצעות WP:JWB)
(טהרה?)
מ (פונקציונאלי ⟸ פונקציונלי (באמצעות WP:JWB))
בנייתו החלה בשנת [[1909]] והסתיימה בשנת [[1910]]. וייס תכנן את הבית בעצמו ב[[הסגנון הארץ ישראלי|סגנון הארץ ישראלי]] והקפיד על עבודה עברית, תוך שימוש בלבנים שיוצרו בבית חרושת יהודי (ארבר) ב[[יפו]] . בתחילה היה הבית בן קומה אחת שבה שישה חדרים ועליית גג, ובשנת [[1927]] נוספה לו קומה נוספת. עקיבא אריה וייס עבר לגור בקומה השנייה וקומת הקרקע הוסבה לקומת מסחר.
 
במהלך השנים הפך האזור למוקד [[מסחר]] ו[[עבודה (כלכלה)|תעסוקה]], וה[[מבנה|בניין]] עבר שינויים רבים בקומת ה[[קרקע]]. הקירות והחלונות בוטלו והוסרו העיטורים הייחודיים לבית כחלק מהסבת הקומה הראשונה לקומה בעלת אופי מסחרי יותר. בשנים אלו הבנייה המודרנית אפיינה את תל אביב, וכל מבנה שנבנה בעיר נבנה ברוח [[הסגנון הבינלאומי]]. לפי גישה זו העיצוב נעשה ללא ציעצוע וקישוט לא נחוץ. השפעת הסגנון חלה גם על בית וייס, וזו אחת הסיבות לפיה הוסרו עיטורים המאפיינים את הבית ונבנתה חזית נקייה ופונקציונאליתופונקציונלית יותר לכיוון ה[[רחוב]]. פינת הבית העגולה הפונה כלפי מפגש הרחובות ואשר הייתה הנושא לסיפור "פינה עגולה פינה ישרה" בספר "[[עיר קטנה ואנשים בה מעט]]" מאת [[נחום גוטמן]], יושרה בצורה אלכסונית.
 
במשך שנים רבות שכנה בקומה הראשונה חנות ספרים של הוצאת "[[מסדה (הוצאת ספרים)|מסדה]]", ובתו של וייס התגוררה במבנה עד [[1963]].