רפקטוריום – הבדלי גרסאות

הוסרו 14 בתים ,  לפני 11 שנים
מ
התאמה לשם הנכון
מ (רפרקטוריום הועבר לרפקטוריום: השם המקורי שגוי)
מ (התאמה לשם הנכון)
[[קובץ:Convento Cristo December 2008-6a.jpg|שמאל|ממוזער|250px|רפרקטוריוםרפקטוריום במנזר ב[[פורטוגל]]]]
'''רפרקטוריוםרפקטוריום''' מ[[לטינית]]: refectorium (משיב החיים) הוא [[חדר אוכל]] בעיקר ב[[מנזר]]ים ו[[פנימיה|פנימיות]].
 
הרפרקטוריוםהרפקטוריום, חדר האוכל המשותף, החל את דרכו כחלק מאורך החיים במנזרים על פי עקרונות השיתוף של [[מסדר נזירים|מסדרי הנזירים]] ה[[נצרות|נוצרים]] שהכתיבו תנאי חיים של [[קומונה]]. החל מ[[המאה ה-12]] החלו הארוחות המשותפות להיות משולבות ב[[טקס]]ים דתיים וחשיבותו של הרפרקטוריוםהרפקטוריום בחיי המנזר גדלה.
 
גורמים רבים השפיעו על גודלו וצורתו של הרפרקטוריוםהרפקטוריום, אך עושרו של המסדר וגודל קהילת המנזר היו הבסיס. מסורת אנגלית הכתיבה את מיקום הרפרקטוריוםהרפקטוריום מעל [[קמרון (אדריכלות)|קמרון]] או [[מרתף]] מתוך ניסיון לשחזר את מיקום [[הסעודה האחרונה]], ובדרך כלל בצידו של [[קלויסטר]] ומנגד ל[[קפלה]] שבמנזר. חברי מסדר ה[[בנדיקטינים]] הקפידו כי הרפרקטוריוםהרפקטוריום יבנה כאולם לאורך הציר [[מזרח]] - [[מערב]] בעוד [[נזירים ציסטרסיאניים]] העדיפו את הציר [[צפון]]-[[דרום]]. הנזירים אכלו את ארוחותיהם כשהם ישובים על [[ספסל]]ים ארוכים, הנזירים רמי המעלה ישבו על ספסלים מוגבהים באחד מקצות האולם. מחוץ לאולם עמד אגן לשטיפת ידיים.