רשימת הקלעים המובילים בתולדות ה-NBA

רשימת ערכים

רשימה זו מציגה את 50 שחקני ליגת ה-NBA אשר קלעו את מספר הנקודות הרב ביותר בליגה. הנתונים מתייחסים לעונה הסדירה בלבד, כמקובל בליגת ה-NBA אשר מפרידה בין נתונים סטטיסטיים של העונה הסדירה לבין אלו של פלייאוף ה-NBA.

כרים עבדול-ג'באר, הקלע המוביל בתולדות ה-NBA

הקלע המוביל בתולדות ה-NBA הוא כרים עבדול-ג'באר, אשר לאורך 20 עונותיו בליגה קלע 38,387 נקודות בסך הכול. מאז הקמת ה-NBA החזיקו בתואר "הקלע המוביל" שישה שחקנים שונים: ג'ו פולקס (1946–1952), ג'ורג' מייקן (1952–1957), דולף שייס (1957–1963), בוב פטיט (1963–1965), וילט צ'מברלין (1965–1983) ועבדול-ג'באר (מאז שנת 1983).

רשימת 50 הקלעים המוביליםעריכה

 
קארל מלון, ניצב במקום השני ברשימה
 
לברון ג'יימס, ניצב במקום השלישי ברשימה
 
קובי בראיינט, ניצב במקום הרביעי ברשימה
 
מייקל ג'ורדן, ניצב במקום החמישי ברשימה
 
דירק נוביצקי, ניצב במקום השישי ברשימה
 
וילט צ'מברלין, ניצב במקום השביעי ברשימה
 
שאקיל אוניל, ניצב במקום השמיני ברשימה
 
מוזס מלון, ניצב במקום התשיעי ברשימה
 
אלווין הייז, ניצב במקום העשירי ברשימה
  • הנתונים מעודכנים לסוף עונת 2019/2020:
מקרא:
* חבר בהיכל התהילה של הכדורסל
^ שחקן פעיל
דירוג שחקן עמדה קבוצות נקודות משחקים נקודות למשחק
1 כרים עבדול-ג'באר* C מילווקי באקס
לוס אנג'לס לייקרס
38,387 1,560 24.6
2 קארל מלון* PF יוטה ג'אז
לוס אנג'לס לייקרס
36,928 1,560 25.0
3 לברון ג'יימס^ SF קליבלנד קאבלירס
מיאמי היט
לוס אנג'לס לייקרס
34,241 1,265 27.1
4 קובי בראיינט* SG לוס אנג'לס לייקרס 33,643 1,346 25.0
5 מייקל ג'ורדן* SG שיקגו בולס
וושינגטון ויזארדס
32,292 1,072 30.1
6 דירק נוביצקי PF דאלאס מאבריקס 31,560 1,522 20.7
7 וילט צ'מברלין* C פילדלפיה/סן פרנסיסקו ווריורס
פילדלפיה 76'
לוס אנג'לס לייקרס
31,419 1,045 30.1
8 שאקיל אוניל* C אורלנדו מג'יק
לוס אנג'לס לייקרס
מיאמי היט
פיניקס סאנס
קליבלנד קאבלירס
בוסטון סלטיקס
28,596 1,207 23.7
9 מוזס מלון* C באפלו ברייבס
יוסטון רוקטס
פילדלפיה 76'
וושינגטון בולטס
אטלנטה הוקס
מילווקי באקס
סן אנטוניו ספרס
27,409 1,329 20.6
10 אלווין הייז* PF/C סן דייגו/יוסטון רוקטס
בולטימור/וושינגטון בולטס
27,313 1,303 21.0
11 האקים אולאג'ואן* C יוסטון רוקטס
טורונטו ראפטורס
26,946 1,238 21.8
12 אוסקר רוברטסון* PG סינסינטי רויאלס
מילווקי באקס
26,710 1,040 25.7
13 דומיניק וילקינס* SF אטלנטה הוקס
לוס אנג'לס קליפרס
בוסטון סלטיקס
סן אנטוניו ספרס
אורלנדו מג'יק
26,668 1,074 24.8
14 טים דאנקן* PF/C סן אנטוניו ספרס 26,496 1,392 19.0
15 כרמלו אנתוני^ SF דנוור נאגטס
ניו יורק ניקס
אוקלהומה סיטי ת'אנדר
יוסטון רוקטס
פורטלנד טרייל בלייזרס
26,446 1,122 23.6
16 פול פירס SF בוסטון סלטיקס
ברוקלין נטס
וושינגטון ויזארדס
לוס אנג'לס קליפרס
26,397 1,343 19.7
17 ג'ון האבליצ'ק* SG/SF בוסטון סלטיקס 26,395 1,270 20.8
18 קווין גארנט* PF מינסוטה טימברוולבס
בוסטון סלטיקס
ברוקלין נטס
26,071 1,462 17.8
19 וינס קרטר SG/SF טורונטו ראפטורס
ניו ג'רזי נטס
אורלנדו מג'יק
פיניקס סאנס
דאלאס מאבריקס
ממפיס גריזליס
סקרמנטו קינגס
אטלנטה הוקס
25,728 1,541 16.7
20 אלכס אינגליש* SF מילווקי באקס
אינדיאנה פייסרס
דנוור נאגטס
דאלאס מאבריקס
25,613 1,193 21.5
21 רג'י מילר* SG אינדיאנה פייסרס 25,279 1,389 18.2
22 ג'רי וסט* PG/SG לוס אנג'לס לייקרס 25,192 932 27.0
23 פטריק יואינג* C ניו יורק ניקס
סיאטל סופרסוניקס
אורלנדו מג'יק
24,815 1,183 21.0
24 ריי אלן* SG מילווקי באקס
סיאטל סופרסוניקס
בוסטון סלטיקס
מיאמי היט
24,505 1,300 18.9
25 אלן אייברסון* PG/SG פילדלפיה 76'
דנוור נאגטס
דטרויט פיסטונס
ממפיס גריזליס
24,368 914 26.7
26 צ'ארלס בארקלי* PF פילדלפיה 76'
פיניקס סאנס
יוסטון רוקטס
23,757 1,073 22.1
27 רוברט פאריש* C גולדן סטייט ווריורס
בוסטון סלטיקס
שארלוט הורנטס
שיקגו בולס
23,334 1,611 14.5
28 אדריאן דאנטלי* SF באפלו ברייבס
אינדיאנה פייסרס
לוס אנג'לס לייקרס
יוטה ג'אז
דטרויט פיסטונס
דאלאס מאבריקס
מילווקי באקס
23,177 955 24.3
29 דוויין וייד SG מיאמי היט
שיקגו בולס
קליבלנד קאבלירס
23,165 1,054 22.0
30 אלג'ין ביילור* SF מיניאפוליס/לוס אנג'לס לייקרס 23,149 846 27.4
31 קווין דוראנט^ SF סיאטל/אוקלהומה סיטי ת'אנדר
גולדן סטייט ווריורס
ברוקלין נטס
22,940 849 27.0
32 קלייד דרקסלר* SG פורטלנד טרייל בלייזרס
יוסטון רוקטס
22,195 1,086 20.4
33 גארי פייטון* PG סיאטל סופרסוניקס
מילווקי באקס
לוס אנג'לס לייקרס
בוסטון סלטיקס
מיאמי היט
21,813 1,335 16.3
34 לארי בירד* SF/PF בוסטון סלטיקס 21,791 897 24.3
35 האל גריר* SG סירקיוז/פילדלפיה 76' 21,586 1,122 19.2
36 ג'יימס הארדן^ SG אוקלהומה סיטי ת'אנדר
יוסטון רוקטס
20,962 833 25.2
37 וולט בלאמי* C שיקגו/בולטימור בולטס
ניו יורק ניקס
דטרויט פיסטונס
אטלנטה הוקס
ניו אורלינס ג'אז
20,941 1,043 20.1
38 פאו גאסול PF/C ממפיס גריזליס
לוס אנג'לס לייקרס
שיקגו בולס
סן אנטוניו ספרס
מילווקי באקס
20,894 1,226 17.0
39 בוב פטיט* PF/C מילווקי/סנט לואיס הוקס 20,880 792 26.4
40 דייוויד רובינסון* C סן אנטוניו ספרס 20,790 987 21.1
41 ג'ורג' גרווין* SG/SF סן אנטוניו ספרס
שיקגו בולס
20,708 791 26.2
42 מיץ' ריצ'מונד* SG גולדן סטייט ווריורס
סקרמנטו קינגס
וושינגטון ויזארדס
לוס אנג'לס לייקרס
20,497 976 21.0
43 ראסל וסטברוק^ PG אוקלהומה סיטי ת'אנדר
יוסטון רוקטס
20,412 878 23.2
44 ג'ו ג'ונסון SG/SF בוסטון סלטיקס
פיניקס סאנס
אטלנטה הוקס
ברוקלין נטס
מיאמי היט
יוטה ג'אז
יוסטון רוקטס
20,405 1,276 16.0
45 טום צ'יימברס SF/PF סן דייגו קליפרס
סיאטל סופרסוניקס
פיניקס סאנס
יוטה ג'אז
שארלוט הורנטס
פילדלפיה 76'
20,049 1,107 18.1
46 אנטואן ג'יימיסון SF/PF גולדן סטייט ווריורס
דאלאס מאבריקס
וושינגטון ויזארדס
קליבלנד קאבלירס
לוס אנג'לס לייקרס
לוס אנג'לס קליפרס
20,042 1,083 18.5
47 ג'ון סטוקטון* PG יוטה ג'אז 19,711 1,504 13.1
48 ברנרד קינג* SF ניו ג'רזי נטס
יוטה ג'אז
גולדן סטייט ווריורס
ניו יורק ניקס
וושינגטון בולטס
19,655 874 22.5
49 למרכוס אולדרידג'^ PF/C פורטלנד טרייל בלייזרס
סן אנטוניו ספרס
19,599 1,003 19.5
50 קליף רובינסון SF/PF פורטלנד טרייל בלייזרס
פיניקס סאנס
דטרויט פיסטונס
גולדן סטייט ווריורס
ניו ג'רזי נטס
19,591 1,380 14.2

קישורים חיצונייםעריכה