רשימת הריבאונדרים המובילים בתולדות ה-NBA

רשימת ערכים
וילט צ'מברלין (מימין), הריבאונדר המוביל בתולדות ה-NBA

רשימה זו מציגה את 30 שחקני ליגת ה-NBA אשר אספו את מספר הריבאונדים הרב ביותר בליגה. הנתונים מתייחסים לעונה הסדירה בלבד, כמקובל בליגת ה-NBA אשר מפרידה בין נתונים סטטיסטיים של העונה הסדירה לבין אלו של פלייאוף ה-NBA. יש לציין כי הליגה החלה לעקוב אחר ריבאונדים כנתון סטטיסטי רק החל מעונתה הרביעית – עונת 1950/1951.

הריבאונדר המוביל בתולדות ה-NBA הוא וילט צ'מברלין, אשר לאורך 14 עונותיו בליגה הוריד 23,924 ריבאונדים בסך הכול. מאז הקמת ה-NBA החזיקו בתואר "הריבאונדר המוביל" ארבעה שחקנים שונים: דולף שייס (1950–1952 ו-1954–1962), ג'ורג' מייקן (1952–1954), ביל ראסל (1962–1971) וצ'מברלין (מאז שנת 1971).

רשימת 30 הריבאונדרים המוביליםעריכה

 
ביל ראסל, ניצב במקום השני ברשימה
 
כרים עבדול-ג'באר, ניצב במקום השלישי ברשימה
 
אלווין הייז, ניצב במקום הרביעי ברשימה
 
טים דאנקן, ניצב במקום השישי ברשימה
 
קארל מלון, ניצב במקום השביעי ברשימה
 
קווין גארנט, ניצב במקום התשיעי ברשימה
מקרא:
* חבר בהיכל התהילה של הכדורסל
^ שחקן פעיל
דירוג שחקן קבוצות ריבאונדים משחקים ריבאונדים למשחק
1 וילט צ'מברלין פילדלפיה/סן פרנסיסקו ווריורס
פילדלפיה 76'
לוס אנג'לס לייקרס
23,924 1,045 22.9
2 ביל ראסל בוסטון סלטיקס 21,620 963 22.5
3 כרים עבדול-ג'באר מילווקי באקס
לוס אנג'לס לייקרס
17,440 1,560 11.2
4 אלווין הייז סן דייגו/יוסטון רוקטס
בולטימור/וושינגטון בולטס
16,279 1,303 12.5
5 מוזס מלון באפלו ברייבס
יוסטון רוקטס
פילדלפיה 76'
וושינגטון בולטס
אטלנטה הוקס
מילווקי באקס
סן אנטוניו ספרס
16,212 1,329 12.2
6 טים דאנקן סן אנטוניו ספרס 15,091 1,392 10.8
7 קארל מלון יוטה ג'אז
לוס אנג'לס לייקרס
14,968 1,476 10.1
8 רוברט פאריש גולדן סטייט ווריורס
בוסטון סלטיקס
שארלוט הורנטס
שיקגו בולס
14,715 1,611 9.1
9 קווין גארנט מינסוטה טימברוולבס
בוסטון סלטיקס
ברוקלין נטס
14,662 1,462 10.0
10 נייט ת'ורמונד סן פרנסיסקו/גולדן סטייט ווריורס
שיקגו בולס
קליבלנד קאבלירס
14,464 964 15.0
11 וולט בלאמי שיקגו/בולטימור בולטס
ניו יורק ניקס
דטרויט פיסטונס
אטלנטה הוקס
ניו אורלינס ג'אז
14,241 1,043 13.7
12 וס אנסלד בולטימור/וושינגטון בולטס 13,769 984 14.0
13 האקים אולאג'ואן יוסטון רוקטס
טורונטו ראפטורס
13,748 1,238 11.1
14 דווייט הווארד אורלנדו מג'יק
לוס אנג'לס לייקרס
יוסטון רוקטס
אטלנטה הוקס
שארלוט הורנטס
וושינגטון ויזארדס
13,641 1,106 12.3
15 שאקיל אוניל אורלנדו מג'יק
לוס אנג'לס לייקרס
מיאמי היט
פיניקס סאנס
קליבלנד קאבלירס
בוסטון סלטיקס
13,099 1,207 10.9
16 באק ויליאמס ניו ג'רזי נטס
פורטלנד טרייל בלייזרס
ניו יורק ניקס
13,017 1,307 10.0
17 ג'רי לוקאס סינסינטי רויאלס
סן פרנסיסקו ווריורס
ניו יורק ניקס
12,942 829 15.6
18 בוב פטיט מילווקי/סנט לואיס הוקס 12,849 792 16.2
19 צ'ארלס בארקלי פילדלפיה 76'
פיניקס סאנס
יוסטון רוקטס
12,546 1,073 11.7
20 דיקמבה מוטומבו דנוור נאגטס
אטלנטה הוקס
פילדלפיה 76'
ניו ג'רזי נטס
ניו יורק ניקס
יוסטון רוקטס
12,359 1,196 10.3
21 פול סיילאס סנט לואיס/אטלנטה הוקס
פיניקס סאנס
בוסטון סלטיקס
דנוור נאגטס
סיאטל סופרסוניקס
12,357 1,254 9.9
22 צ'ארלס אוקלי שיקגו בולס
ניו יורק ניקס
טורונטו ראפטורס
וושינגטון ויזארדס
יוסטון רוקטס
12,205 1,282 9.5
23 דניס רודמן דטרויט פיסטונס
סן אנטוניו ספרס
שיקגו בולס
לוס אנג'לס לייקרס
דאלאס מאבריקס
11,954 911 13.1
24 קווין ויליס אטלנטה הוקס
מיאמי היט
גולדן סטייט ווריורס
יוסטון רוקטס
טורונטו ראפטורס
דנוור נאגטס
סן אנטוניו ספרס
דאלאס מאבריקס
11,901 1,424 8.4
25 פטריק יואינג ניו יורק ניקס
סיאטל סופרסוניקס
אורלנדו מג'יק
11,607 1,183 9.8
26 דירק נוביצקי דאלאס מאבריקס 11,489 1,522 7.5
27 אלג'ין ביילור לוס אנג'לס לייקרס 11,463 846 13.5
28 פאו גאסול ממפיס גריזליס
לוס אנג'לס לייקרס
שיקגו בולס
סן אנטוניו ספרס
מילווקי באקס
11,305 1,226 9.2
29 דולף שייס סירקיוז/פילדלפיה 76' 11,256 932 12.1
30 ביל ברידג'ס סנט לואיס/אטלנטה הוקס
פילדלפיה 76'
לוס אנג'לס לייקרס
גולדן סטייט ווריורס
11,054 926 11.9

קישורים חיצונייםעריכה