רשימת ראשי המדינות המכהנים

רשימת ערכים

[להלן רשימת ראשי המדינות וראשי הרשות המבצעת המכהנים. בדרך כלל, בעיקר במדינות בעלות משטר נשיאותי, יש מנהיג אחד הממלא את תפקיד ראש מדינה יחד עם תפקיד ראש הרשות המבצעת (אנ'). במקרים אחרים, במיוחד במשטרים סמי-נשיאותיים (אנ') ופרלמנטריים, בתפקידי ראש המדינה וראש הממשלה לא מכהן אותו אדם.

רשימת מדינותעריכה

מקרא:
     מנהיגים אשר ממונים על הרשות המחוקקת או הרשות המבצעת במדינה
     מנהיגים לא טקסיים עם כוח מוגבל (כמו בבהוטן) או ראשי ממשלה בפועל שאין להם למעשה כוח חוקתי (כמו במיאנמר)
הערה: מנהיגים בכתב קטן הם מנהיגים זמניים או לתקופת מעבר ונציגים

מדינה ראש המדינה ראש הרשות המבצעת
אוגנדה   אוגנדה נשיא - יוורי מוסווני ראש ממשלה - רוהאקנה רוגונדה
אוזבקיסטן   אוזבקיסטן נשיא - שבקט מירזייאיב ראש ממשלה - עבדוללה אוריפוב
אוסטריה   אוסטריה נשיא - אלכסנדר ואן דר בלן קנצלר אוסטריה - סבסטיאן קורץ
אוסטרליה   אוסטרליה מלכה - אליזבת השנייה
מושל כללי - דייוויד הארלי
ראש ממשלה - סקוט מוריסון
אוקראינה   אוקראינה נשיא - וולודימיר זלנסקי ראש ממשלה - דניס שמיגל
אורוגוואי   אורוגוואי נשיא - לואיס לאקאז'ה פו
אזרבייג'ן   אזרבייג'ן נשיא - אילהם אלייב ראש ממשלה - עלי אסדוב
איחוד האמירויות הערביות   איחוד האמירויות הערביות נשיא - ח'ליפה בן זאיד אאל נהיאן ראש ממשלה - מוחמד בן ראשד אאל מכתום
איטליה   איטליה נשיא - סרג'ו מטרלה ראש ממשלה - מריו דראגי
איי מרשל   איי מרשל נשיא - דייוויד קבואה
איי שלמה   איי שלמה מלכה - אליזבת השנייה ראש ממשלה - מנסה סוגברה
אינדונזיה   אינדונזיה נשיא - ג'וקו וידודו
איסלנד   איסלנד נשיא - גודני יוהאנסון ראש ממשלה - קתרין יקובסדוטיר
איראן   איראן המנהיג העליון - עלי ח'אמנאי נשיא - אבראהים ראיסי
אירלנד   אירלנד נשיא - מייקל היגינס טישך - מיהאל מרטין
אל סלוודור   אל סלוודור ראש ממשלה - נאיב בוקלה
אלבניה   אלבניה נשיא - איליר מטה ראש ממשלה - אדי רמה
אלג'יריה   אלג'יריה נשיא - עבד אל-מג'יד תבון ראש ממשלה - איימן בנבדרהמנה (אנ')
אנגולה   אנגולה נשיא - ז'ואאו לורנסו
אנדורה   אנדורה נסיך שותף - ז'ואן אנריק ויווס אי סיסיליה
נציג של הנסיך השותף - ז'וזפ מריה מאורי
נסיך שותף - עמנואל מקרון
נציג של הנסיך השותף - פטריק סטרזודה
ראש הרשות המבצעת - שאווייר אספוט זמורה
אנטיגואה וברבודה   אנטיגואה וברבודה מלכה - אליזבת השנייה
מושל כללי - סר רודני ויליאמס (אנ')
ראש ממשלה - גסטון בראון
אסוואטיני   אסוואטיני מלך - מסוואטי השלישי ראש ממשלה בפועל - ת'מבה נ. מסוקו
אסטוניה   אסטוניה נשיאה - קרסטי קליולאיד ראשת הממשלה - קאיה קאלאס
אפגניסטן   אפגניסטן נשיא - אשרף גאני אחמדזאי
אקוודור   אקוודור נשיא - גיירמו לאסו
ארגנטינה   ארגנטינה נשיא - אלברטו פרננדס
אריתריאה   אריתריאה נשיא - איסאייס אפוורקי
ארמניה   ארמניה נשיא - ארמן סרקיזיאן ראש ממשלה - ניקול פשיניאן
ארצות הברית   ארצות הברית נשיא - ג'ו ביידן
אתיופיה   אתיופיה נשיאה - סאהלה–וורק זוודה ראש ממשלה - אבי אחמד
בהאמה   בהאמה מלכה - אליזבת השנייה
מושל כללי - סר קורנליוס א. סמית' (אנ')
ראש ממשלה - הוברט מיניס
בהוטן   בהוטן מלך - ג'יגמה קיזר נאמגייל ואנגצ'וק ראש ממשלה - לוטאי טשרינג
בוטסואנה   בוטסואנה נשיא - מוקגווצי מסיסי
בולגריה   בולגריה נשיא - רומן ראדב ראש ממשלה - סטפן יאנב (אנ')
בוליביה   בוליביה נשיא - לואיס ארסה
בוסניה והרצגובינה   בוסניה והרצגובינה נציג עליון - ולנטין אינזקו
יושב ראש מועצת הממשלה - זוראן טגלטייה (אנ') נשיאות
חבר נשיאות - הנציג הסרבי - מילורד דודיק
חבר נשיאות - הנציג הבוסניאקי - שפיק ג'פרוביץ'
חבר נשיאות - הנציג הקרואטי - ז'לקו קומשיץ'
בורונדי   בורונדי נשיא - אווריסט נדאישימיה (אנ') ראש ממשלה - אלן-גיום בוניוני (אנ')
בורקינה פאסו   בורקינה פאסו נשיא - רוק מארק כריסטיאן קאבורה ראש ממשלה - כריסטוף ז'וזף מארי דבירה
בחריין   בחריין מלך - חמד בן עיסא אאל ח'ליפה ראש ממשלה - סלמאן בן חמד אאל ח'ליפה
בלארוס   בלארוס נשיא - אלכסנדר לוקשנקו ראש ממשלה - רומן גולובצ'נקו
בלגיה   בלגיה מלך - פיליפ ראש ממשלה - אלכסנדר דה-קרו
בליז   בליז מלכה - אליזבת השנייה
מושל כללי - סר קולויל יאנג
ראש ממשלה - ג'וני בריסניו (אנ')
בנגלדש   בנגלדש נשיא - עבדול חמיד ראש ממשלה - הסינה ואזד
בנין   בנין נשיא - פטריס טאלון
ברבדוס   ברבדוס מלכה - אליזבת השנייה
מושל כללי - דיים (אנ') סנדרה מייסון (אנ')
ראש ממשלה - מיה מוטלי
ברוניי   ברוניי סולטאן - חסן אל-בולקיה
ברזיל   ברזיל נשיא - ז'איר בולסונארו
הממלכה המאוחדת   הממלכה המאוחדת מלכה - אליזבת השנייה ראש ממשלה - בוריס ג'ונסון
ג'יבוטי   ג'יבוטי נשיא - איסמאעיל עומאר גואלה ראש ממשלה - עבד אל-קאדר כמאל מוחמד
ג'מייקה   ג'מייקה מלכה - אליזבת השנייה
מושל כללי - סר פטריק אלן
ראש ממשלה - אנדרו הולנס
גאורגיה   גאורגיה נשיאה - סלומה זוראבישווילי ראש ממשלה - איראקלי ר'אריבאשווילי
גאנה   גאנה נשיא - ננה אקופו-אדו
גבון   גבון נשיא - עלי בונגו ראשת הממשלה - רוז כריסטיאן רפונדה
גואטמלה   גואטמלה נשיא - אלחנדרו ג'יאמטיי
גיאנה   גיאנה נשיא - אירפאן עלי (אנ') ראש ממשלה - מארק פיליפס (אנ')
גינאה   גינאה ראש הוועדה הלאומית לפיוס ופיתוח - מאמאדי דומבויה (אנ')
גינאה ביסאו   גינאה ביסאו נשיא - אומרו סיסוקו אמבאלו ראש ממשלה - נונו גומז נביאם
גינאה המשוונית   גינאה המשוונית נשיא - תאודורו אוביאנג נגמה מבאסוגו ראש ממשלה - פרנסיסקו פאסקואל אובמה אסואה
גמביה   גמביה נשיא - אדאמה בארו
גרמניה   גרמניה נשיא - פרנק-ואלטר שטיינמאייר ראש ממשלה - אנגלה מרקל
גרנדה   גרנדה מלכה - אליזבת השנייה
מושל כללי - דיים (אנ') ססיל לה גרנאד
ראש ממשלה - קית' מיטשל
דומיניקה   דומיניקה נשיא - צ'ארלס סברין (אנ') ראש ממשלה - רוזוולט סקריט
דנמרק   דנמרק מלכה - מרגרטה השנייה ראש ממשלה - מדה פרדריקסן
דרום אפריקה   דרום אפריקה נשיא - סיריל רמפוזה
דרום סודאן   דרום סודאן נשיא - סאלווה קיר מאיארדיט
האיטי   האיטי נשיא - אריאל הנרי (זמני)

נשיא האיטי - אריאל הנרי (בפועל)

ראש ממשלת האיטי - אריאל הנרי (בפועל)
הודו   הודו נשיא - ראם נאת' קובינד ראש ממשלה - נרנדרה מודי
הולנד   הולנד מלך - וילם-אלכסנדר ראש ממשלה - מארק רוטה
הונגריה   הונגריה נשיא - יאנוש אדר ראש ממשלה - ויקטור אורבן
הונדורס   הונדורס נשיא - חואן אורלנדו ארננדס
המלדיביים   המלדיביים נשיא - איברהים מוחמד סוליך
הפיליפינים   הפיליפינים נשיא - רודריגו דוטרטה
הרפובליקה הדומיניקנית   הרפובליקה הדומיניקנית נשיא - לואיס אבינאדר
הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו   הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו נשיא - פליקס צ'יסקדי ראש ממשלה - ז'אן-מישל סמה לוקונדה (אנ')
הרפובליקה המרכז אפריקאית   הרפובליקה המרכז אפריקאית נשיא - פוסטאן-ארקאנז' טואדרה ראש ממשלה - הנרי מארי דונדרה (צר')
הרפובליקה של קונגו   הרפובליקה של קונגו נשיא - דניס ססו-נגוסו ראש ממשלה - אנטולה קולינט מקוסו (אנ')
וייטנאם   וייטנאם נשיא - נווין סואן פוק ראש ממשלה - פם מין צ'ין (אנ')
ונואטו   ונואטו נשיא - טאליס אובד מוזס ראש ממשלה - בוב לוגמן
ונצואלה   ונצואלה נשיא - ניקולאס מדורו
זימבבואה   זימבבואה נשיא - אמרסון מננגגואה
זמביה   זמביה נשיא - אדגר לונגו
חוף השנהב   חוף השנהב נשיא - אלאסן ואטארה ראש ממשלה - פטריק אשי (אנ')
טג'יקיסטן   טג'יקיסטן נשיא - אמומאלי רחמון ראש ממשלה - קוחיר רסולזודה (אנ')
טובאלו   טובאלו מלכה - אליזבת השנייה
מושל כללי - טניקו טאלסי הונולולו (אנ')
ראש ממשלה - קאוסאה נטאנו (אנ')
טוגו   טוגו נשיא - פור ניאסנגבה ראש ממשלה - ויקטואר טומגה דוגבה
טונגה   טונגה מלך - טופו השישי ראש ממשלה - פוהיבה טואי'אונטואה (אנ')
טורקיה   טורקיה נשיא - רג'פ טאיפ ארדואן
טורקמניסטן   טורקמניסטן נשיא - גורבנגולי ברדימוחמדוב
טנזניה   טנזניה נשיאה - סמיה סולוהו ראש ממשלה - קאסים מג'ליווה
טרינידד וטובגו   טרינידד וטובגו נשיאה - פאולה מיי וויקס ראש ממשלה - קית' רוולי
יוון   יוון נשיאה - קתרינה סקלארופולו ראש ממשלה - קיריאקוס מיצוטאקיס
יפן   יפן קיסר - נארוהיטו ראש ממשלה - יושיהידה סוגה
ירדן   ירדן מלך - עבדאללה השני ראש ממשלה - בישר אל-ח'סאונה
ישראל   ישראל נשיא - יצחק הרצוג ראש ממשלה - נפתלי בנט
כווית   כווית אמיר - שייח' נוואף, אמיר כווית ראש ממשלה - שייח' סבאח אל-ח'אלד א-סבאח
כף ורדה   כף ורדה נשיא - ז'ורז'ה קרלוש פונסקה ראש ממשלה - אוליסש קורייה א סילבה
לאוס   לאוס מזכיר כללי של המפלגה הקומוניסטית - טונגלון סיסוליט
נשיא - טונגלון סיסוליט ראש ממשלה - פנקהם ויפהנוונה (אנ')
לבנון   לבנון נשיא - מישל עאון ראש ממשלה - נג'יב מיקאתי
לוב   לוב ראש המועצה הנשיאותית של לוב - מוחמד אל-מנפי (אנ') ראש ממשלת ההסכמה הלאומית של לוב - עבד אל-חמיד א-דבייבה (אנ')
לוקסמבורג   לוקסמבורג הדוכס הגדול של לוקסמבורג - אנרי ראש ממשלה - קסאבייה בטל
לטביה   לטביה נשיא - אגילס לויטס ראש ממשלה - ארטורס קרישיאניס קרינש
ליבריה   ליבריה נשיא - ג'ורג' ואה
ליטא   ליטא נשיא - גיטנאס נאוסדה ראשת ממשלה - אינגרידה שימוניטה
ליכטנשטיין   ליכטנשטיין נסיך - הנס אדם השני ראש הרשות המבצעת - דניאל ריש
עוצר - אלויס, יורש העצר של ליכטנשטיין
לסוטו   לסוטו מלך - לטסי השלישי ראש ממשלה - מואקטסי מג'ורו (אנ')
מאוריטניה   מאוריטניה נשיא - מוחמד ולד ע'זוואני (אנ') ראש ממשלה - מוחמד ולד בילאל (אנ')
מאוריציוס   מאוריציוס נשיא - פרית'ויראיסינג רואופון (אנ') ראש ממשלה - פרווינד ג'וגנאות' (אנ')
מאלי   מאלי נשיא - אסימי גויטה (בפועל) (אנ') ראש ממשלה - שוגול קוקלה מאיגהן (בפועל) (אנ')
מדגסקר   מדגסקר נשיא - אנדרי רג'ואלינה ראש ממשלה - כריסטיאן נטסאי
מוזמביק   מוזמביק נשיא - פיליפה ניוסי ראש ממשלה - קרלוש אגושטיניו דו רוזאריו
מולדובה   מולדובה נשיאה - מאיה סנדו ראש ממשלה - נטליה גבריליצה
מונגוליה   מונגוליה נשיא - אוחנגין חורשלוך (אנ') ראש ממשלה - לובסאנמסרין אויון-ארדנה (אנ')
מונטנגרו   מונטנגרו נשיא - מילו ג'וקאנוביץ' ראש ממשלה - זדרבקו קריבוקפיץ'
מונקו   מונקו נסיך - אלבר השני שר המדינה - פייר דרטו (אנ')
מזרח טימור   מזרח טימור נשיא - פרנסיסקו גוטרש ראש הממשלה - טאור מטן רואק (אנ')
מיאנמר   מיאנמר נשיא בפועל - מינט סווה (אנ') יועץ המדינה - מין אונג הלינג
מיקרונזיה   מיקרונזיה נשיא - דייוויד פנואלו
מלאווי   מלאווי נשיא - לזרוס צ'אקוורה
מלזיה   מלזיה יאנג די-פרטואן אגונג - עבדאללה מפהנג ראש ממשלה - איסמעיל סברי יאקוב
מלטה   מלטה נשיא - ג'ורג' ולה ראש ממשלה - רוברט אבלה
מצרים   מצרים נשיא - עבד אל-פתאח א-סיסי ראש ממשלה - מוסטפא מדבולי
מקדוניה הצפונית   מקדוניה הצפונית נשיא - סטבו פנדרובסקי ראש ממשלה - זוראן זאאב
מקסיקו   מקסיקו נשיא - אנדרס מנואל לופס אוברדור
מרוקו   מרוקו מלך - מוחמד השישי ראש ממשלה - סעד א-דין אל-עות'מאני
נאורו   נאורו נשיא - ליונל אינגימאה
נורווגיה   נורווגיה מלך - האראלד החמישי ראש ממשלה - ארנה סולברג
ניגריה   ניגריה נשיא - מוחמדו בוהארי
ניו זילנד   ניו זילנד מלכה - אליזבת השנייה ראש ממשלה - ג'סינדה ארדרן
ניז'ר   ניז'ר נשיא - מוחמד בזום ראש ממשלה - אוהומודו מהאמדו
ניקרגואה   ניקרגואה נשיא - דניאל אורטגה
נמיביה   נמיביה נשיא - האגה גיינגוב ראש ממשלה - סאארה קוגונגלווה
נפאל   נפאל נשיאה - בידהיה דווי בהנדארי ראש ממשלה - קאדגה פרסאד אולי
סאו טומה ופרינסיפה   סאו טומה ופרינסיפה נשיא - אבריסטו קרבליו ראש ממשלה - ז'ורז'ה בום ז'זוס (אנ')
סודאן   סודאן נשיא - עבד אל-פתאח אל-בורהאן ראש ממשלה - עבדאללה חמדוכ
סומליה   סומליה נשיא - מוחמד עבדאללהי מוחמד ראש ממשלה - מוחמד חוסיין רובלה
סוריה   סוריה נשיא - בשאר אל-אסד ראש ממשלה - חוסיין ארנואס
סורינאם   סורינאם נשיא - צ'אן סנטוקי (אנ')
סיירה לאון   סיירה לאון נשיא - ג'וליוס מאדה ביו (אנ') ראש ממשלה - דייוויד פרנסיס (אנ')
סיישל   סיישל נשיא - ואוול רמקאלאוואן (אנ')
הרפובליקה העממית של סין   סין מזכיר כללי של המפלגה הקומוניסטית - שי ג'ינפינג
נשיא - שי ג'ינפינג ראש ממשלה - לי קצ'יאנג
סינגפור   סינגפור נשיאה - חלימה יעקוב ראש ממשלה - לי הסיין לונג
סלובניה   סלובניה נשיא - בורוט פאחור ראש ממשלה - יאנז יאנשה
סלובקיה   סלובקיה נשיאה - זוזנה צ'פוטובה ראש ממשלה - אדוארד הגר (אנ')
סמואה   סמואה צ'יף טואימאליפאנו ואלטואה סואלובי השני (אנ') ראש ממשלה - טוילאפה איונו סייללה מליאלגאוי
סן מרינו   סן מרינו קפטן המחוז - ג'אן קרלו ונטוריני (אנ')
קפטן המחוז - מרקו ניקוליני
סנגל   סנגל נשיא - מאקי סאל
סנט וינסנט והגרנדינים   סנט וינסנט והגרנדינים מלכה - אליזבת השנייה
מושל כללי - סוזן דוגאן (אנ')
ראש ממשלה - רלף גונזלבס
סנט לוסיה   סנט לוסיה מלכה - אליזבת השנייה ראש ממשלה - פיליפ פייר
מושל כללי - סר נוויל סנאק (אנ')
סנט קיטס ונוויס   סנט קיטס ונוויס מלכה - אליזבת השנייה
מושל כללי - סר טאפלי סיטון (אנ')
ראש ממשלה - טימותי האריס (אנ')
ספרד   ספרד מלך - פליפה השישי ראש ממשלה - פדרו סנצ'ס
סרביה   סרביה נשיא - אלכסנדר ווצ'יץ' ראש ממשלה - אנה ברנאביץ'
סרי לנקה   סרי לנקה נשיא - גוטבאיה ראג'פקסה (אנ') ראש ממשלה - מהינדה ראג'פקסה
עומאן   עומאן סולטאן וראש ממשלה - היית'ם בן טארק אאל סעיד
עיראק   עיראק נשיא - ברהם צאלח ראש ממשלה - מוסטפא אל-כאזמי
ערב הסעודית   ערב הסעודית מלך - סלמאן נסיך יורש עצר - מוחמד בן סלמאן אאל סעוד
פולין   פולין נשיא - אנדז'יי דודה ראש ממשלה - מטאוש מורבייצקי
פורטוגל   פורטוגל נשיא - מרסלו רבלו דה סוזה ראש ממשלה - אנטוניו קושטה
פיג'י   פיג'י נשיא - ג'ורג' קונורוט ראש ממשלה - פרנק ביינימרמה (אנ')
פינלנד   פינלנד נשיא - סאולי ניניסטה ראש ממשלה - סאנה מרין
פלאו   פלאו נשיא - סורנגל ויפס ג'וניור
פנמה   פנמה נשיא - לאורנטינו קורטיזו
פפואה גינאה החדשה   פפואה גינאה החדשה מלכה - אליזבת השנייה
מושל כללי - בוב דאדאה (אנ')
ראש ממשלה - ג'יימס מרפה
פקיסטן   פקיסטן נשיא - עאריף עלוי ראש ממשלה - עימראן ח'אן
פרגוואי   פרגוואי נשיא - מריו אבדו בניטס
פרו   פרו נשיא בפועל - פרנסיסקו סגסטי (אנ') ראשת ממשלה - ויולטה ברמודז
צ'אד   צ'אד ראש מועצת המעבר הלאומית - מחמוד דבי איטנו
צ'ילה   צ'ילה נשיא - סבסטיאן פיניירה
צ'כיה   צ'כיה נשיא - מילוש זמאן ראש ממשלה - אנדריי באביש
צרפת   צרפת נשיא - עמנואל מקרון ראש ממשלה - ז'אן קסטקס
קובה   קובה מזכיר ראשון של המפלגה הקומוניסטית - מיגל דיאס-קאנל
נשיא - מיגל דיאס-קאנל ראש ממשלה - מנואל מררו קרוס (אנ')
קולומביה   קולומביה נשיא - איוואן דוקה
קומורו   קומורו נשיא - אזאלי אסומאני
קוסטה ריקה   קוסטה ריקה נשיא - קרלוס אלברדו קסאדה
קוריאה הדרומית   קוריאה הדרומית נשיא - מון ג'יאה-אין ראש ממשלה - הונג נם-קי (אנ')
קוריאה הצפונית   קוריאה הצפונית המנהיג העליון וראש מפלגת הפועלים - קים ג'ונג-און
ראש נשיאות הרכב האנשים העליון - צ'ו ריונג-האי ראש הקבינט הצפון קוריאני - קים ג'אה-ריונג
קזחסטן   קזחסטן ראש מועצת הביטחון של קזחסטן - נורסולטן נזרבייב
נשיא - קאסים-ג'ומארט טוקאייב ראש ממשלה - אסקר ממין
קטר (מדינה)   קטר אמיר - שייח' תמים בן חמד אאל ת'אני ראש ממשלה - שייח' ח'אלד בן ח'ליפה בן עבד אל-עזיז אאל ת'אני
קירגיזסטן   קירגיזסטן נשיא - סאדיר ג'פארוב ראש ממשלה - אולוקבק מריפוב (אנ')
קיריבטי   קיריבטי נשיא - טאנטי מאמאו
קמבודיה   קמבודיה מלך - נורודום סיהאמוני ראש ממשלה - הון סן
קמרון   קמרון נשיא - פול בייה ראש ממשלה - ז'וזף נגוטה (אנ')
קנדה   קנדה מלכה - אליזבת השנייה
מושלת כללית - מרי סיימון
ראש ממשלה - ג'סטין טרודו
קניה   קניה נשיא - אוהורו קניאטה
קפריסין   קפריסין נשיא - ניקוס אנסטסיאדיס
קרואטיה   קרואטיה נשיא - זוראן מילנוביץ' ראש ממשלה - אנדריי פלנקוביץ'
רואנדה   רואנדה נשיא - פול קגאמה ראש ממשלה - אדוארד נגירנטה (אנ')
רומניה   רומניה נשיא - קלאוס יוהאניס ראש ממשלה בפועל - ניקולאיה צ'וקה
רוסיה   רוסיה נשיא - ולדימיר פוטין ראש ממשלה - מיכאיל מישוסטין
שוודיה   שוודיה מלך - קרל השישה עשר גוסטב ראש ממשלה - סטפן לוון
שווייץ   שווייץ מועצת הברית
נשיא - גי פרמלן
סגן נשיא - איניאציו קאסיס; אולי מאורר, אלן ברסה, סימונטה סומרוגה, קארין קלר-סוטר, ויולה אמהרד - כחברים במועצת הברית
תאילנד   תאילנד מלך - ראמה העשירי ראש ממשלה - פריות צ'אן-אוצ'ה
תוניסיה   תוניסיה נשיא - קייס סעיד ראש ממשלה - הישאם משישי
תימן   תימן נשיא - עבד רבו מנסור האדי ראש ממשלה - מעין עבד אל-מאלכ סעיד

טריטוריות אחרותעריכה

מדינה ראש המדינה ראש הרשות המבצעת
אבחזיה   אבחזיה נשיא - אסלן בז'ניה ראש ממשלה - אלכסנדר אנקבב
איי קוק   איי קוק מלכה - אליזבת השנייה
נציג המלכה - טום מרסטרס (אנ')
ראש ממשלה - מארק בראון (אנ')
דרום אוסטיה   דרום אוסטיה נשיא - אנטולי ביבילוב (אנ') ראש הממשלה - גנדי בקוייב (אנ')
הרפובליקה העממית של דונצק   הרפובליקה העממית של דונצק ראש הרפובליקה - דניס פושילין (אנ') ראש הממשלה - אלכסנדר אננצ'נקו (אנ')
הרפובליקה העממית של לוהנסק   הרפובליקה העממית של לוהנסק ראש הרפובליקה - לאוניד פסצ'ניק (אנ') ראש המששלה - סרגיי קוזלוב (אנ')
הרשות הפלסטינית   הרשות הפלסטינית נשיא - מחמוד עבאס ראש ממשלה - מוחמד אשתייה
טאיוואן   טאיוואן נשיאה - צאי אינג-ון ראש ממשלה - סו ג'נצ'אנג (אנ')
טרנסניסטריה   טרנסניסטריה נשיא - ואדים קרסנוסלסקי (אנ') ראש ממשלה - אלכסנדר מרטינוב (אנ')
נגורנו קרבאך   נגורנו קרבאך נשיא - אראיק הארטיוניאן
ניואה   ניואה מלכה - אליזבת השנייה
מושל כללי - דיים (אנ') פטסי רדי
פרמייר - דלטון טגלאגי
סהרה המערבית   סהרה המערבית נשיא - בראהים ע'אלי ראש הממשלה - בושראיה חמודי ביון (אנ')
סומלילנד   סומלילנד נשיא - מוסא ביחי עבדי (אנ')
צפון קפריסין   צפון קפריסין נשיא - ארסין טטר (אנ') ראש הממשלה בפועל - ארסן סאנר (אנ')
קוסובו   קוסובו נשיא בפועל - גלאוק קוניופצה ראש ממשלה - אלבין קורטי