משפט פוביני – הבדלי גרסאות

נוספו 48 בתים ,  לפני 3 שנים
←‏הוכחה: גרמתי לכך שניתן יהיה לגלול את המשוואות הצידה, וכך לראות אותן במלואן (לפני כן הן נחתכו בטלפון).
מ (בוט החלפות: לעיתים, \1ליניארי)
(←‏הוכחה: גרמתי לכך שניתן יהיה לגלול את המשוואות הצידה, וכך לראות אותן במלואן (לפני כן הן נחתכו בטלפון).)
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה מיישום נייד עריכה מאפליקציית אנדרואיד
בהינתן <math>A \times B \in \mathcal{A}</math>, מתקיים כי <math>f(y) = \mu(E^y) = 1_B(y) \cdot \mu(A)</math> ולכן ניתן להסיק מיד כי <math>f</math> פונקציה מדידה. אם כך נובע כי:
<center>
<math display="block">\int_Yf(y)d\nu = \int_Y1_B(y) \mu(A)d\nu = \mu(A)\nu(B)=\mu \times \nu (A \times B)</math>
</center>
כאשר השוויון האחרון הוא מהגדרת מידת המכפלה. מכאן כי <math>\mathcal{A} \subset \mathcal{C}</math>.{{ש}}כדי להראות כי <math>\mathcal{C}</math> היא מחלקה מונוטונית יש להראות סגירות לאיחוד שרשראות עולות וחיתוך שרשראות יורדות, אך זה לא קשה להסיק תוך שימוש ב[[משפט ההתכנסות המונוטונית]].
 
כעת נניח כי שני המרחבים הם סיגמא-סופיים. נציג <math>X = \bigcup_{i=1}^{\infty}X_i , Y = \bigcup_{i=1}^{\infty}Y_i</math> כאשר מידות הקבוצות באיחוד סופיות כולן, ונניח ללא הגבלת הכלליות כי אלו איחודים של שרשראות עולות. בהינתן <math>E</math> מדידה, בהמשך לסימונים הקודמים ניתן להסיק מהמקרה הסופי כי מתקיים <math display="block">\mu \times \nu (E \cap(X_i \times Y_i)) = \int\nu(E^y \cap X_i) \cdot 1_{Y_i}d\nu</math>, ולכן תוך שימוש במשפט ההתכנסות המונוטונית נובע שבגבול כאשר <math>i \to \infty</math> מתקיים <math>\mu \times \nu (E) = \int_Y \mu(E^y)d\nu</math>.
 
כעת נראה את המקרה הכללי של המשפט. תהי <math>f:X \times Y \to \mathbb{C}</math> פונקציה אינטגרבילית במרחב המכפלה. נניח ללא הגבלת הכלליות כי <math>f</math> פונקציה ממשית ואי-שלילית (כי כל פונקציה ממשית היא הפרש של זוג פונקציות חיוביות, וכל פונקציה מרוכבת היא סכום של שתי פונקציות ממשיות). נדון תחילה ב[[פונקציה מציינת|פונקציות מציינות]] מהצורה <math>f=1_E</math> עבור קבוצה מדידה <math>E \in \mathcal{M} \otimes \mathcal{N}</math>, אז כפי שנובע מהחלק הקודם של ההוכחה מתקיים כי:
<center>
<math display="block">\int_{X \times Y}1_Ed(\mu \times \nu) = \mu \times \nu (E) = \int_Y\nu(E^y)d\nu = \int_Y \left( \int_X \mu(E^y)d\nu \right) = \int_Y \left( \int_X f^yd\nu \right) </math>
</center>
[[פונקציה פשוטה|פונקציות פשוטות]] הן צירוף ליניארי של פונקציות מציינות, ולכן המשפט נובע גם לגביהן מידית מליניאריות אינטגרל לבג. כעת, תוך שימוש ב[[משפט ההתכנסות המונוטונית]] ובעובדה שכל פונקציה מדידה היא גבול של סדרה מונוטונית של פונקציות פשוטות, קל להסיק את הטענה לכל פונקציה מדידה.
72

עריכות