קובץ:COLLECTIE TROPENMUSEUM Model van een sate-verkoper zittende op bank met attributen TMnr 539-1.jpg

COLLECTIE_TROPENMUSEUM_Model_van_een_sate-verkoper_zittende_op_bank_met_attributen_TMnr_539-1.jpg(800 × 600 פיקסלים, גודל הקובץ: 69 ק"ב, סוג MIME‏: image/jpeg)

ויקישיתוף זהו קובץ שמקורו במיזם ויקישיתוף. תיאורו בדף תיאור הקובץ המקורי (בעברית) מוצג למטה.

תקציר

תיאור
Nederlands: Model. Deze pop, een satehverkoper voorstellende, vormt een onderdeel van een serie poppen die alle gemaakt zijn door een niet geidentificeerde Javaan of Madurees, werkzaam te Toeloe Agoeng, residentie Blitar. De gedachte dat de maker Madurees zou zijn werd (bij de aanschaf door het Koloniaal Instituut in 1929) afgeleid uit de op Madurese wijze gedragen hoofddoek, en de Madurese gelaatstrekken van de mannelijke personen. Dergelijke miniatuurvoorstellingen werden door het Koloniaal Instituut gebruikt als tentoonstellingsmiddel. Ze maakten verschillende facetten van het dagelijkse leven van de inheemse bevolking van Nederlands-Indie voorstelbaar (bevolkingstype, kleding, handel, voedsel en bereiding van voedsel).

De satehverkoper zit op een Javaans houten bankje (dingklik) een paar stokjes sateh te roosteren op houtskoolvuur in een langwerpige aarden bak. Hij is gekleed in een wit katoenen, korte broek (katok) die wordt opgehouden door een geweven, katoenen sabuk, een vooraan los hangende klambi (baadje, kleed) van blauw katoen met witte stippels, en een gebatikte hoofddoek. Hij wappert het vuur aan met een van bamboe gevlochten waaier (ilir). Links van hem staat een kast, aan drie zijden met tralies afgesloten, en met drie planken erin. Op de bovenste plank, naast resterende sathestokjes, dienen bamboekokertjes als zout- en pepervat. Op twee borden liggen rode lombok en lombok rawit, een fles ketjap (soja) staat ernaast. Rechts van de satehverkoper rust op een groot potvormig komfoor (anglo) van rode aarde, waarin houtblokken worden bewaard, een zwartgeverfde aarden kookpot (in werkelijkheid van ijzer), met plat deksel en oor en een grote scheplepel erbij. Deze pot dient voor het koken van Chinese soep (soto). Kast en stelling van de kookpot zijn door middel van rotan verbonden aan een lange, platte pikoelan van bamboe. Gezamenlijk vormen ze de draagbare warung van de verkoper. Rechts van hem bewaart een van bamboe gevlochten mand gekookte rijst, met een houten rijstlepel (entong) erin.

. Model van een sate-verkoper zittende op bank met attributen
תאריך יצירה
מקור
institution QS:P195,Q1131589
Collectie Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen
יוצר Tropenmuseum

רישיון

w:he:Creative Commons
ייחוס שיתוף זהה
הקובץ הזה מתפרסם לפי תנאי רישיון קריאייטיב קומונז ייחוס-שיתוף זהה 3.0 לא מותאם.
הנכם רשאים:
  • לשתף – להעתיק, להפיץ ולהעביר את העבודה
  • לערבב בין עבודות – להתאים את העבודה
תחת התנאים הבאים:
  • ייחוס – יש לתת ייחוס הולם, לתת קישור לרישיון, ולציין אם נעשו שינויים. אפשר לעשות את זה בכל צורה סבירה, אבל לא בשום צורה שמשתמע ממנה שמעניק הרישיון תומך בך או בשימוש שלך.
  • שיתוף זהה – אם תיצרו רמיקס, תשנו, או תבנו על החומר, חובה עליכם להפיץ את התרומות שלך לפי תנאי רישיון זהה או תואם למקור.

כיתובים

נא להוסיף משפט שמסביר מה הקובץ מייצג

פריטים שמוצגים בקובץ הזה

מוצג

image/jpeg

checksum אנגלית

b9c43259b5dff8c14d27a05a566c0cf00eff2abc

הוגדר לפי: SHA-1 אנגלית

71,067 בית

600 פיקסל

800 פיקסל

היסטוריית הקובץ

ניתן ללחוץ על תאריך/שעה כדי לראות את הקובץ כפי שנראה באותו זמן.

תאריך/שעהתמונה ממוזערתממדיםמשתמשהערה
נוכחית22:20, 28 ביולי 2010תמונה ממוזערת לגרסה מ־22:20, 28 ביולי 2010‪600 × 800‬ (69 ק"ב)KITbot== {{int:filedesc}} == {{Information |description=<!--{{id|1=To be translated}}--> {{nl|1=Model. Deze pop, een satehverkoper voorstellende, vormt een onderdeel van een serie poppen die alle gemaakt zijn door een niet geidentificeerde Javaan of Madurees, w

הדף הבא משתמש בקובץ הזה:

שימוש גלובלי בקובץ

אתרי הוויקי השונים הבאים משתמשים בקובץ זה:

  • שימוש באתר id.wikipedia.org
  • שימוש באתר tl.wikipedia.org

מטא־נתונים