גבינה טבעונית

גבינה על בסיס צמחי שאינה מכילה רכיבים מהחי

גבינה טבעונית היא גבינה על בסיס צמחי שאינה מכילה רכיבים מהחי.

גבינות טבעוניות

בדומה לחלב צמחי, גבינה טבעונית אינה מכילה לקטוז וכולסטרול, וניתן להכינה מסויה, קשיו, שקדים, שמרי בירה, שומשום, אורז, שמן קוקוס ועוד.[1][2]

הסיבות לצריכת גבינה טבעונית רבות, וביניהן: טבעונות, תזונה אגטריאנית (צמחונות ללא שימוש בחלב ומוצריו), סיבות בריאותיות, סיבות סביבתיות, סיבות דתיות, סיבות מוסריות, אלרגיה לחלב, רגישות ללקטוז, העדפת טעם ועוד.[3]

גבינה טבעונית, כמו גבינה מחלב חיות, ניתנת להכנה כגבינה רכה, חצי קשה וקשה.

ראו גםעריכה

קישורים חיצונייםעריכה

  מדיה וקבצים בנושא גבינה טבעונית בוויקישיתוף

הערות שולייםעריכה

  1. ^ "12 Vegan Cheese Recipes That Will Change Your Life". ChooseVeg.com (באנגלית). אורכב מ-המקור ב-2017-10-09. בדיקה אחרונה ב-8 באוקטובר 2017. 
  2. ^ Vegan Cheese | Vegetarian Journal | Vegetarian Resource Group, www.vrg.org
  3. ^ "Reasons to Stop Eating Dairy - Plant-Powered Kitchen". Plant-Powered Kitchen (באנגלית). 31 בדצמבר 2012. בדיקה אחרונה ב-8 באוקטובר 2017. 
  ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.