באטמן – רשימת סיפורים וחוברות קומיקס

רשימת ערכים

באטמן הוא אחת הדמויות הפופולריות ביותר של חברת DC קומיקס. הוא כיכב בכמה סדרות קומיקס משלו, כולל מיני סדרות, רומנים גרפיים, קרוסאוברים בין סדרות, אוגדנים, מהדורות מוגבלות ומשחק תפקיד חשוב בכמה אחרים. הרשימה הבאה מביאה את הסדרות העיקריות ואת סדרות הספין-אוף שפורסמו לדמות, לבני בריתה ולאויבים שלה.

סדרות רצותעריכה

סדרות רצות
  • Batman Vol.3 (אוגוסט 2016 ואילך) - כרך שלישי לסדרת הדגל של הדמות בכתיבתם של טום קינג ודייוויד פינץ'. החל בהרצה לאחר אירועי "הלידה מחדש של DC" של שנת 2016.
  • -Detective Comics Vol.1 #934 (אוגוסט 2016 ואילך) - הכרך הראשון בסדרת הדגל הוותיקה של באטמן בהרצה מחודשת תחת מיספור מחדש החל מחוברת מספר 934 בעקבות אירועי "הלידה מחדש של DC". נכון להיום זוהי הסדרה הוותיקה ביותר של חברת DC יחד עם כותרי Action Comics של כותרי סופרמן, שהחלו בהרצה מאז שנות ה-40.
  • Nightwing Vol.4 (ספטמבר 2016 ואילך) - כרך רביעי לסדרת הסולו של נייטווינג, לאחר שדיק גרייסון חוזר לנטול את הזהות כחלק מהרצת "הלידה מחדש של DC".
  • Catwoman Vol.5 (ספטמבר 2018 ואילך) - כרך חמישי בסדרת הסולו של קאטוומן. כולל חוברת שנתית אחת.

סדרות שהסתיימועריכה

סדרות שהסתיימו
  • Star-Spangled Comics Vol.1 #65-130 (אוקטובר 1941-יולי 1952) - סדרת חוברות מתור הזהב של הקומיקס בכיכבון של דמויות כמו הילד עטור הכוכבים, גארדיאן, טומהוק ורובין.
  • Batman Family Vol.1 #1-20 (ספטמבר/אוקטובר 1975-אוקטובר/נובמבר 1978) - סדרת אנתולוגיה שנוצרה לאחר ביקוש רב לסיפורים צדדיים בחוברות Batman ו-Detective Comics ונועדה להביא סיפורי סולו של חברים שונים בסדרת באטמן כמו רובין, באטגירל, אלפרד פניוורת', אדם-עטלף ואחרים.
  • The Brave and the Bold Vol.1 #1-200 (אוגוסט 1955-יולי 1983) - סדרה וותיקה מתור הכסף של הקומיקס שהחלה במקור כסדרת הרפתקאות אך עד מהרה השתנתה לכלול ציוות משותף בין דמויות שונות של החברה. דמותו של באטמן חלקה את אור הזרקורים למרבית הרצתה של הסדרה. הסדרה בוטלה לאחר חוברת מספר 200 בעקבות היקף מכירות נמוך, והוחלפה על ידי הסדרה Batman and the Outsiders עם אותו צוות יצירתי.
  • World's Finest Comics Vol.1 #1-323 (מרץ 1941-ינואר 1986) - סדרת אנתולוגיה וותיקה מתור הזהב שהחלה בפרסום בחברת National Periodical Publications וכוללת את הדמויות המרכזיות של החברה, שהפכה ברבות הימים ל-DC קומיקס. נמשכה עד לתקופת המשבר בעולמות האינסופיים.
  • Batman and the Outsiders Vol.1 #1-46 (אוגוסט 1983-יוני 1987) - סדרה בכתיבתם של מייק וו. באר, ג'ים אפארו ואלן דייוויס. ציוותם הראשון של באטמן יחד עם קבוצת גיבורי-העל השוליים אאוטסיידרס. הסדרה שמרה על שמה עד לחוברת מספר 32, שבה באטמן עזב את הקבוצה, כשלאחר מכן שינתה את שמה ל-Adventures of the Outsiders. חוברות מספר 39-46 היו הדפסות מחודשות לכרך הראשון של סדרת אאוטסיידרס. כולל שתי חוברות שנתיות.
  • The Brave and the Bold Vol.2 #1-6 (דצמבר 1991-יוני 1992)
  • The Outsiders Vol.2 #1-24, #0 (נובמבר 1993-נובמבר 1995)
  • Batman: Shadow of the Bat Vol.1 #1-94, #0, #1,000,000 (יוני 1992-פברואר 2000) - סדרה ייחודית המביאה סיפורים שאינם קשורים להמשכיות המרכזית וחוקרת דמויות מרכזיות בעולם באטמן מבחינה פסיכולוגית. הסדרה כללה חמש חוברות שנתיות וחוברת ספיישל, והוחלפה על ידי סדרה Batman: Gotham Knights וסיפור "באטמן: שטח הפקר".
  • The Batman Chronicles Vol.1 #1-23 (יולי 1995-דצמבר 2001) - סדרת חוברות בעלות היקף גדול יותר של דפים אשר כוללות שלושה סיפורים בכל חוברת, כאשר באטמן מככב בלפחות אחד מהם, והאחרות מתמקדות בבני בריתו ובאויביו. הרצה שנמשכה לאורך הסיפורים "באטמן: הידבקות", "באטמן: תהפוכות" ו"באטמן: שטח הפקר". כולל שתי חוברות ספיישל.
  • Gotham Central Vol.1 #1-40 (פברואר 2003-אפריל 2006) - סדרה בכתיבתם של גרג ראקה ואד ברובייקר המתמקדת במשטרת גות'אם סיטי. כולל חוברת ספיישל אחת.
  • Batman: Gotham Knights Vol.1 #1-74 (מרץ 2000-אפריל 2006) - סדרה שנכתבה בעקבות אירועי "שטח הפקר" והתרכזה בבני בריתו של באטמן. הסדרה החליפה את סדרת Shadow of the Bat ובוטלה בעקבות המשבר האינסופי.
  • Batman: Legends of the Dark Knight Vol.1 #1-214, #0 (נובמבר 1989-מרץ 2007) - אנתולוגיית סיפורים שנכתבה בעקבות הסרט משנת 1989 בידי שלל אמנים. הסדרה מביאה את שנותיו הראשונות של באטמן ובחלקן עוקבות אחר אירועי "באטמן: שנה ראשונה", כאשר עדיין לא היו גיבורי-על נוספים בגות'אם סיטי. הסדרה מתקיימת בהמשכיות שלאחר המשבר בעולמות האינסופיים אך אינה מביאה אירועים מרכזיים בחיי הדמות אלא סיפורים העומדים בפני עצמם. היא כללה שבע חוברות שנתיות ושלוש חוברות ספיישל.
  • The Outsiders Vol.3 #1-50 (אוגוסט 2003-אוקטובר 2007) - כולל חוברת שנתית אחת.
  • Gotham Underground Vol.1 #-9 (דצמבר 2007-אוגוסט 2008)
  • All Star Batman and Robin the Boy Wonder (ספטמבר 2005-אוגוסט 2008) - סדרה בכתיבתו של פרנק מילר ובאיורו של ג'ים לי המתמקדמת בשנותיו המוקדמות של באטמן כלוחם בפשע, וגיוסו של דיק גרייסון שישמש כשותפו הצעיר רובין. עלילת הסדרה מתקיימת באותה המשכיות כמו יצירותיו האחרות של מילר.
  • Birds of Prey Vol.1 #1-127 (ינואר 1999-אפריל 2009). קבוצת גיבורות העל הכוללות את אורקל (ברברה גורדון), הציידת (הלנה ברטינלי) והקנרית השחורה.
  • Trinity Vol.1 #1-52 (יוני 2008-מאי 2009) - סדרה שנמשכה כשנה שלמה בדומה לסדרות "52" ו"הספירה לאחור לקראת המשבר האחרון". הרפתקאותיהם המשותפות של סופרמן, באטמן ווונדר וומן. כל חוברת כללה שני סיפורים - האחד מתמקד בשילוש של גיבורי-העל והשני מתמקד באחרים המעורבים בסיפורים שלהם.
  • The Brave and the Bold Vol.3 Vol.3 #1-35 (אפריל 2007-אוגוסט 2010) - כרך שלישי של סדרת החוברות בכתיבתו של מארק וייד, שכמו הסדרה המקורית מציגה שיתופי פעולה בין שתי דמויות שונות של יקום DC.
  • Batman: Streets of Gotham Vol.1 #1-21 (יוני 2009-מרץ 2011). סדרה בכיכובו של דיק גרייסון כבאטמן, המסופרת מנקודת מבטם של תושבי גות'אם.
  • Batman Confidential Vol.1 #1-54 (פברואר 2007-מאי 2011). כמו "אגדות האביר האפל", גם סדרה זו מביאה סיפורים שונים מתחילת הקריירה של באטמן תחת כתיבתם ואיורם של צוותים יצירתיים שונים. שלא כמו הסיפורים הרגילים של לחימתו בפשע, הסדרה מתמקדמת באירועים מרכזיים בחייו כמו פגישות ראשונות, החלטות גורליות, בריתות, עימותים ואירועים אשר יהפכו אותו לדמות שהוא נועד להיות. סיפורים אלה אינם בהכרח קאנוניים לסדרת הדגל עצמה, אך כמה חלקים מתוכה (כמו סיפור המקור של הג'וקר) שונים לחלוטין מגרסאות קודמות.
  • The Outsiders Vol.4 #15-39 (אפריל 2009-יוני 2011). הרצה מחודשת של קבוצה בלתי רשמית של גיבורים שנוהלה על ידי באטמן ונועדה לפעול מתחת לפני השטח. נוהלה בידי באטמן ואלפרד לסירוגין.
  • Batman Vol.1 #1-713 (אביב 1940-אוגוסט 2011). כרך ראשון והוותיק ביותר של הדמות. כולל 28 חוברות שנתיות ושבע חוברות ספיישל.
  • Superman/Batman Vol.1 #1-87 (אוגוסט 2003-אוגוסט 2011). סדרה המציגה את הרפתקאותיהם המשותפות של סופרמן ובאטמן, את החברות ואת הקונפליקטים ביניהם. הכותב הראשי ג'ף לואב יצר טכניקת נרטיב משותף שמציגה את נקודות המבט השונות של שתי הדמויות - טכניקה שנשמרה לכל אורכה של הסדרה. מרבית קשתות הסיפור בסדרה זו הן נפרדות וסובבות סביב עצמן מאשר הקרוסאוברים שבין סדרות באטמן וסופרמן האחרות. כולל ארבע חוברות שנתיות
  • Birds of Prey Vol.2 #1-15 (מאי 2010-אוגוסט 2011)
  • Batman and the Outsiders Vol.2 1-14, #40 (דצמבר 2007-אוגוסט 2011) - לאחר סיומו של הכרך השלישי של קבוצת אאוטסיידרס, הקבוצה אותחלה מחדש עם חברים חדשים תחת הדרכתו של באטמן לאחר עזיבתו של נייטווינג כמנהיג הקבוצה. סדרה זו המשיכה ככרך רביעי של האאוטסיידרס, שהסתיים בחוברת אחרונה מספר 40 ששינתה את שמה להיכלל תחת "באטמן והאאוטסיידרס". כולל חוברת ספיישל אחת.
  • Detective Comics Vol.1 #27-881 (מאי 1939-אוקטובר 2011). סדרת הדגל ארוכת-השנים של הדמות (כאשר מקבילה לה סדרת Action Comics הארוכה של כותרי סופרמן), שנמשכה מאז שנות ה-40. כוללת 12 חוברות שנתיות ותשע חוברות ספיישל.
  • Batman Incorporated Vol.1 #1-8 (ינואר-אוקטובר 2011). לאחר שובו של ברוס ויין, הוא בוחר להרחיב את משימתו של באטמן ברחבי העולם תוך גיוס גיבורים חדשים שישמשו כבאטמן במדינות השונות. בסדרה זו הוא מככב לצד דיק גרייסון, שעדיין נמצא בזהות באטמן לאחר "הקרב על הברדס". כוללת חוברת ספיישל אחת.
  • Batman and Robin Vol.1 #1-26 (אוגוסט 2009-אוקטובר 2011). סדרה בכתיבתו של גראנט מוריסון. בעקבות הקרב על הברדס, דיק גרייסון נוטל את זהות באטמן בעוד דמיאן ויין נוטל את זזהות רובין החדש, וזאת לאחר שברוס ויין נחשב למת באירועי באטמן: נוח בשלום והמשבר האחרון.
  • Batman: The Dark Knight Vol.1 #1-5 (ינואר-אוקטובר 2011). סדרה בכתיבתו של דייוויד פינץ', אשר מתרחשת לאחר שובו של ויין והמבצע החדש שלו להרחיב את שליטת איש העטלף ברחבי העולם. במהלך פרסומה של הסדרה, היא נעה הלוך ושוב בין דמויותיהם של ויין ושל גרייסון, המתפקדים שניהם כבאטמן. למרות שויין הקים את "באטמן בע"מ", הוא אינו מסוגל להתנתק לחלוטין מעיר הולדתו, בסיס המבצעים שלו. הסדרה מתוארת כבעלת מאפיין גותי של סרט אפל ושל העל-טבעי. הרצה זו הסתיימה לקראת תחילת ה-52 החדשים שלאחר אירועי פלאשפוינט, אך מיד המשיכה לכרך שני.
  • Gotham City Sirens Vol.1 #1-26 (אוגוסט 2009-אוקטובר 2011). לאחר חזרתו לחיים של ברוס ויין וכחלק מהסיפור "באטמן: נולד מחדש", קאטוומן, הארלי קווין ופויזן אייבי נאלצות לשתף ביניהן פעולה כדי לשרוד בגות'אם סיטי.
  • All-New Batman: The Brave and the Bold Vol.1 #1-16 (ינואר 2011-אפריל 2012) - סדרה הממשיכה את עלילות "באטמן: האמיצים והנועזים". כולל חוברת ספיישל אחת.
  • Batman: The Dark Knight Vol.2 #1-29 (נובמבר 2011-מאי 2014) - הכרך השני אשר לוקח חלק בהרצת ה-52 החדשים שלאחר אירועי פלאשפוינט. כולל חוברת שנתית אחת וארבע חוברות ספיישל נבלים של "רוע נצחי".
  • Batman and Robin Vol.2 #1-40, #0 (נובמבר 2011-מאי 2015). הכרך השני אשר לוקח חלק בהרצת ה-52 החדשים שלאחר אירועי פלאשפוינט. ברוס ויין שב לתפוס את מקומו כבאטמן, אולם עם מותו של דמיאן, הסדרה שינתה את שמה ל-...Batman and והתרכזה בשלבי האבל של ברוס על מות בנו. הסדרה כעת ממשיכה לאחר שברוס החזיר את בנו דמיאן לחיים. כולל שלוש חוברות שנתיות, חוברת ספיישל אחת וארבע חוברות ספיישל נבלים של "רוע נצחי".
  • Batman Eternal Vol.1 #1-52 (יוני 2014-יוני 2015) - סדרה שארכה כשנה וחפפה עם חגיגות לרגל 75 שנים לקיומה של הדמות. הסדרה חוקרת את עולמם של באטמן, באטגירל, רובין האדום וג'יימס גורדון.
  • Batman & Robin Eternal Vol.1 #1-26 (דצמבר 2015-מאי 2016) - סדרה בכתיבתו של סקוט סניידר העוקבת לחוברות Batman Eternal. הסדרה מתמקדת בכל הדמויות אשר אימצו במהלך חייהם את זהות רובין. מתרחשת מעט לאחר מותו של באטמן.
  • Detective Comics Vol.2 #1-52 (נובמבר 2011-יולי 2016). כרך שני לסדרת הדגל הוותיקה שלוקח חלק בהרצת ה-52 החדשים שלאחר אירועי פלאשפוינט. אתחול מחודש לסדרת הדגל של הדמות, שרצה מאז שנות ה-40. הסדרה הסתיימה לאחר 52 חוברות עם תחילת הלידה מחדש של DC בשנת 2016, והמשיכה את הכרך הראשון במיספור מחודש החל מחוברת מספר 934 (כאשר חוברות אלה נחשבות ל-832-933). כולל שלוש חוברות ספיישל, שלוש חוברות שנתיות וארבע חוברות ספיישל נבלים של "רוע נצחי".
  • Batman Vol.2 #1-52 (נובמבר 2011-יולי 2016). הכרך השני שלוקח חלק בהרצת ה-52 החדשים שלאחר אירועי פלאשפוינט. כולל שתי חוברות ספיישל, ארבע חוברות שנתיות וארבע חוברות ספיישל נבלים של "רוע נצחי".
  • Batman\Superman Vol.1 #1-32 (אוגוסט 2013-יולי 2016) - שלא כמו קודמתה, סדרה משותפת זו בין שני גיבורי-העל הראשיים של חברת DC חוקרת את הסטטוס קוו של השניים בעקבות הסיפורים שבשתי סדרות הדגל שלהן. נכתב בידי גרג פאק ואויר בידי ג'יי לי במהלך הרצת ה-52 החדשים, וכולל שתי חוברות שנתיות וחוברת ספיישל אחת.

סדרות סולועריכה

סדרות סולו
  • Catwoman Vol.2 #1-94, #0, #1,000,000 (אוגוסט 1993-יולי 2001) - בתקופה שלפני שעת אפס: משבר בזמן, קאטוומן קיבלה סדרת סולו משלה בעקבות הפופולריות הרבה שלה לאחר המיני-סדרה Her Sister's Keeper. כולל ארבע חוברות שנתיות.
  • Azrael Vol.1 #1-100, #1,000,000 (פברואר 1995-מאי 2003) - סדרת חוברות בכיכובו של ז'אן-פול ואלי, פורע החוק שידוע בכינוי עזראל, לאחר אירועי "נפילתו של אביר". החוברת שינתה את שמה ל-Azrael: Agent of the Bat החל מחוברת מספר 47. כולל שלוש חוברות שנתיות.
  • Harley Quinn Vol.1 #1-38 (דצמבר 2000-ינואר 2004) - כרך ראשון לסדרת הסולו של הארלי קווין, בכתיבתו של קארל קסל. כולל חוברת ספיישל אחת.
  • Batgirl Vol.1 #1-73 (אפריל 2000-אפריל 2006) - כרך ראשון לסדרת הסולו של קסנדרה קיין כבאטגירל בכתיבתם של קלי פאקט ודמיון סקוט. כולל חוברת שנתית אחת וחוברת ספיישל אחת.
  • Robin Vol.2 #1-185 (נובמבר 1993-פברואר 2009) - כולל שבע חוברות שנתיות.
  • Nightwing Vol.2 #1-153, #1,000,000 (אוקטובר 1996-אפריל 2009). סדרת הסולו הראשונה שבה דיק גרייסון נכנס לנעליו של נייטווינג, לאחר שהיה ידוע כרובין הראשון. כולל שמונה חוברות ספיישל ושתי חוברות שנתיות.
  • Robin Vol.2 #1-183, #0, #1,000,000 (נובמבר 1993-אפריל 2009) - הכרך השני לסדרת הסולו בכיכובו של טים דרייק, השלישי לנטול את זהותו של רובין. כולל שבע חוברות שנתיות ושש חוברות ספיישל.
  • Catwoman Vol.3 #1-83 (ינואר 2002-מרץ 2010) - כרך שלישי בסדרת הסולו של קאטוומן, בכתיבתו של אד ברובייקר.
  • Azrael Vol.2 #1-18 (דצמבר 2009-מאי 2011) - כרך שני לסדרת הסולו של עזראל בכתיבתו של פביאן ניצ'זה ובכיכובו של מייקל ליין ממסדר הטהרה, המחליף את ז'אן-פול ואלי כעזראל.
  • Red Robin Vol.1 #1-26 (אוגוסט 2009-אוקטובר 2011). הכרך הראשון בסדרת הסולו החדשה בכיכובו של טים דרייק כרובין האדום.
  • Batgirl Vol.3 #1-24 (אוקטובר 2009-אוגוסט 2011). כרך שלישי בכיכובה של סטפני בראון כבאטגירל.
  • Batgirl Vol.3 #1-24 (אוקטובר 2009-אוקטובר 2011) - כרך שלישי לסדרת הסולו של באטגירל בכתיבתו של בריאן ק. מילר, כאשר סטפני בראון נטלה את זהותה של באטגירל.
  • Nightwing Vol.3 #1-30, #0 (ספטמבר 2011-יולי 2014). כרך שלישי של סדרת הסולו בכתיבתו של קייל היגינס, אשר לוקח חלק בהרצת ה-52 החדשים שלאחר אירועי פלאשפוינט ומתרחש בעקבות אירועי "רוע נצחי" בהם זהותו של נייטווינג נודעה לעולם.
  • Batwing Vol.1 #1-34, #0 (נובמבר 2011-אוקטובר 2014) - סדרת סולו חדשה בכיכובו של דייוויד זווימבי כבאטווינג ובכתיבתו של ג'וד ויניק אשר לוקח חלק בהרצת ה-52 החדשים שלאחר אירועי פלאשפוינט. החל מחוברת מספר 19, נטל הזהות של באטווינג עובר ללוק פוקס, בנו של לושיוס פוקס. כולל חוברת ספיישל אחת.
  • Red Hood and the Outlaws Vol.1 #1-40 (נובמבר 2011-מאי 2015). סדרת סולו חדשה בכתיבתו של סקוט לובדל כחלק מהאתחול המחודש "ה-52 החדשים" שלאחר פלאשפוינט, בה ג'ייסון טוד, כעת בזהות הברדס האדום, מנהיג חבורת אנטי-גיבורים הכוללת את ארסנל וסטארפייר. כולל שתי חוברות שנתיות וחוברת ספיישל אחת.
  • Batwoman Vol.2 #1-40, #0 (נובמבר 2011-מאי 2015) - סדרת הסולו הראשונה בכיכבוה של באטוומן כחלק מהאתחול המחודש "ה-52 החדשים" שלאחר פלאשפוינט. כולל שתי חוברות שנתיות וחוברת ספיישל אחת.
  • We Are Robin Vol.1 #1-12 (אוגוסט 2015-יולי 2016) - סדרה חדשה בכיכובו של פורע החוק המתבגר דיוק תומאס, שמתחיל תנועת מחתרת של פורעי חוק הנוטלים את זהות רובין בעקבות היעדרותם של באטמן ורובין.
  • Batgirl Vol.4 #1-52, #0 (נובמבר 2011-יולי 2016) - כרך רביעי בסדרת הסולו של באטגירל, בכתיבתה של גייל סימון, שלקחה חלק בהרצת "ה-52 החדשים" שלאחר פלאשפוינט. למרות שהופיעה בסדרת Detective Comics, ברברה גורדון מתחילה לככב בסדרה משלה אחרי שפעלה כדמות משנה בסדרות קודמות וכמורה רוחנית לאחרות שנטלו את זהות באטגירל. מאוזכר בסדרה זו הזמן בו הייתה משותקת לאחר אירועי "הבדיחה ההורגת", והסדרה מקבלת פן קליל יותר לאחר שהיא נוטלת חזרה את זהות באטגירל בחוברת מספר 35. כולל ארבע חוברות שנתיות וחוברת ספיישל אחת.
  • Red Hood\Arsenal Vol.1 #1-13 (אוגוסט 2015-אוגוסט 2016) - סדרה חדשה בכתיבתו של סקוט לובדל כחלק מהרצת "ה-52 החדשים" שלאחר פלאשפוינט, המתמקדת בהרפתקאותיהם המשותפות של ג'ייסון טוד/הברדס האדום ורוי הרפר/ארסנל.
  • Grayson Vol.1 #1-20 (ספטמבר 2014-אוגוסט 2016) - סדרת סולו חדשה שמתמקדת בדמותו של דיק גרייסון, נייטווינג לשעבר, שנוטל את שם הקוד "סוכן 37".
  • Harley Quinn Vol.2 #1-30, #0 (ינואר 2014-ספטמבר 2016) - כרך שני לסדרת הסולו של הארלי קווין. כולל שבע חוברות ספיישל וחוברת שנתית אחת.
  • Batgirl and the Birds of Prey Vol.1 #1-22 (אוקטובר 2016-יולי 2018) - סדרה חדשה בכתיבתן של ג'ולי ושאונה בנסון, המצוותת מחדש את הבאטגירל ברברה גורדון עם הציידת, הקנרית השחורה וציפורי הטרף. כולל חוברת ספיישל אחת.
  • Robin: Son of Batman Vol.1 #1-13 (אוגוסט 2015-אוגוסט 2016) - סדרה חדשה בכתיבתו של פטריק גליסון ובה מככבים רובין ודמיאן ויין.
  • Harley Quinn Vol.2 #1-30, #0 - כרך שני לסדרת הסולו של הארלי קווין בכתיבתם של אמנדה קונר וג'ימי פלמיוטי כחלק מהרצת "ה-52 החדשים" שלאחר פלאשפוינט. כולל חוברת שנתית אחת ושבע חוברות ספיישל.
  • Batwoman Vol.3 #1-18 (מאי 2017-אוקטובר 2018) - כרך שלישי בסדרת הסולו של באטוומן כחלק מהרצת "הלידה מחדש של DC". כולל חוברת ספיישל אחת.
  • Red Hood and the Outlaws Vol.2 #1-26 (אוקטובר 2016-נובמבר 2018) - כרך שני להרפתקאותיו של ג'ייסון טוד, הברדס האדום, תחת כתיבתו של סקוט לובדל. אחרי חוברת מספר 26, הסדרה המשיכה תחת השם Red Hood: Outlaw. כולל שתי חוברות שנתיות וחוברת ספיישל אחת.
  • Harley Quinn Vol.3 #1-75 (אוקטובר 2016-אוקטובר 2020) - כרך שלישי לסדרת הסולו של הארלי קווין, בכתיבתם של אמנדה קונר וג'ימי פלמיוטי, תחת הרצת "הלידה מחדש של DC". כולל חמש חוברות ספיישל.
  • Batgirl Vol.5 #1-50 (ספטמבר 2016-דצמבר 2020) - כרך חמישי לסדרת הסולו של באטגירל, בכתיבתם של רפאל אלבוקרקי והופ לארסן. כולל שתי חוברות שנתיות.
  • Red Hood: Outlaw Vol.1 #27-52 (דצמבר 2018-פברואר 2021) - סדרה חדשה בכתיבתו של סקוט לובדל הממשיכה את הכרך השני של חוברות Red Hood and the Outlaws ומתמקד בג'ייסון טוד, הברדס האדום, לאחר שנפרד מקבוצת פורעי החוק שלו. כולל חוברת שנתית אחת.

מהדורות מוגבלותעריכה

מהדורות מוגבלות
  • The Joker Vol.1 #1-9, #10 (מאי 1975-יוני 1976, ספטמבר/אוקטובר 1976)
  • The Untold Legend of the Batman #1-3 (יולי-ספטמבר 1980)
  • Batman: The Dark Knight Returns #1-4 (מרץ-יוני 1986) - סיפור אפל מאת הכותב פרנק מילר, שעומד בפני עצמו וללא קשר להמשכיות, על חזרתו של ברוס ויין כבאטמן בהיותו בן 60 והתגובות לכך.
  • Batman: The Cult #1-4 (אוגוסט-נובמבר 1988)
  • Catwoman Vol.1 #1-4 (פברואר-מאי 1989)
  • World's Finest #1-3 (אוגוסט-אוקטובר 1990)
  • Robin Vol.1 #1-5 (ינואר-מאי 1991)
  • Robin II: The Joker's Wild! #1-4 (דצמבר 1991-פברואר 1992)
  • The Brave and the Bold Vol.2 #1-6 (דצמבר 1991-יוני 1992) - מיני סדרה לציוות המשותף בין הדמויות של יקום DC, בכיכבום של החץ הירוק, השאלה והקצב.
  • Batman: Sword of Azrael #1-4 (אוקטובר 1992-ינואר 1993)
  • Robin III: Cry of the Huntress #1-6 (דצמבר 1992-מרץ 1993)
  • Batman: Two-Face Strikes Twice #1-2 (נובמבר-דצמבר 1993)
  • Nightwing Vol.1 #1-4 (ספטמבר-דצמבר 1995) - סדרה מוגבלת בכתיבתו של דניס אוניל המגוללת את הרפתקאותיו של דיק גרייסון כנייטווינג. הצלחת המיני-סדרה הובילה לפרסומה של סדרת סולו בכתיבתו של צ'אק דיקסון. כולל חוברת ספיישל אחת.
  • Batman Black and White #1-4 (יוני-ספטמבר 1996)
  • Batman/Wildcat #1-3 (אפריל-יוני 1997)
  • Anarky Vol.1 #1-4 (מאי-אוגוסט 1997)
  • Batman: The Long Halloween #1-13 (אוקטובר 1996-אוקטובר 1997) - מיני-סדרה בכתיבתו של ג'ף לואב ובאיורו של טים סייל. מציגה את חקירתו של באטמן אחר קבוצת רוצחים. בנוסף, בסיפור זה נראה לראשונה סיפור המקור של הנבל דו-פרצוף.
  • Batman: Bane of the Demon #1-4 (מרץ-יוני 1998)
  • Catwoman\Wildcat #1-4 (אוגוסט-נובמבר 1998)
  • Anarky Vol.2 #1-8 (מאי-דצמבר 1999)
  • Batman and Superman: World's Finest Vol.1 #1-10 (אפריל 1999-ינואר 2000)
  • Batman: Outlaws #1-3 (ספטמבר-נובמבר 2000)
  • Batman: Dark Victory #1-13 (נובמבר 1999-ינואר 2001)
  • Robin: Year One #1-4 (אוקטובר 2000-ינואר 2001)
  • Batman: Turning Points #1-5 (ינואר 2001)
  • Batman: Orpheus Rising #1-5 (אוקטובר 2001-פברואר 2002)
  • Batman: Run, Riddler, Run #1-3 (מאי-יולי 2002)
  • Batman: The Dark Knight Strikes Again #1-3 (נובמבר 2001-יולי 2002)
  • Batman: Tenses #1-2‏ (2003)
  • Batman Family Vol.1 #1-8 (דצמבר 2002-פברואר 2003)
  • Batgirl: Year One #1-9 (פברואר-אוקטובר 2003)
  • Batman/Superman/Wonder Woman: Trinity #1-3 (יוני-נובמבר 2003)
  • Arkham Asylum: Living Hell #1-6 (יולי-דצמבר 2003)
  • Batman: City of Light #1-8 (דצמבר 2003-יולי 2004)
  • Batman: Death and the Maidens #1-9 (אוקטובר 2003-אוגוסט 2004)
  • Catwoman: When in Rome #1-6 (נובמבר 2004-מאי 2005) - מיני-סדרה בכתיבתו של ג'ף לואב ובאיורו של טים סייל שעסקה בקורותיה של קאטוומן לאחר שעזבה את גות'אם סיטי בעקבות אירועי "ניצחון אפל".
  • Year One: Batman/Ra's al Ghul #1-2 (יוני-יולי 2005)
  • Year One: Batman/Scarecrow #1-2 (יולי-אוגוסט 2005)
  • Batman: Dark Detective #1-6 (יולי-נובמבר 2005)
  • Batman: Jekyll and Hyde #1-6 (יוני-נובמבר 2005)
  • Batman: Gotham County Line #1-3 (דצמבר 2005-פברואר 2006)
  • Batman and the Monster Men #1-6 (נובמבר 2005-אפריל 2006)
  • Batman: Year 100 #1-4 (פברואר-מאי 2006)
  • Batman: Secrets #1-5 (מאי-ספטמבר 2006)
  • Man-Bat #1-5 (יוני-אוקטובר 2006)
  • Batman: Journey into Knight #1-12 (אוקטובר 2005-נובמבר 2006)
  • Batman and the Mad Monk #1-6 (אוקטובר 2006-פברואר 2007)
  • All Star Batman and Robin, the Boy Wonder #1-10 (ספטמבר 2005-אוגוסט 2008) - מיני-סדרה בכתיבתו של פרנק מילר ובאיורו של ג'ים לי. עלילת הסדרה מביאה את הרפתקאותיו המוקדמות של באטמן מרגע גיוסו של דיק גרייסון לשמש בתור שותפו רובין.
  • Batgirl Vol.2 #1-6 (ספטמבר 2008-פברואר 2009) - מיני-סדרה שמתארת את הרפתקאותיה של קסנדרה קיין בדרכה לכפרה.
  • Batman: The Widening Gyre #1-6 (אוקטובר 2009-ספטמבר 2010)
  • Red Hood: The Lost Days #1-6 (אוגוסט 2010-ינואר 2011) - מיני סדרה בכתיבתו של ג'וד ויניק המתארת את חזרתו לחיים של ג'ייסון טוד ונטילת הזהות של הברדס האדום. המיני סדרה המשיכה בכרך הראשון של Red Hood and the Outlaws.
  • Batwoman Vol.1 #0 (ינואר 2011)
  • Batman: Last Knight on Earth #1-3 (יולי 2019-פברואר 2020)

קרוס-אוברים בין חברותעריכה

קרוסאוברים בין חברות
  • Batman/Judge Dredd: Judgment on Gotham (דצמבר 1991)
  • Batman versus Predator #1-3 (דצמבר 1991-פברואר 1992)
  • Batman/Judge Dredd: Vendetta in Gotham ‏(1993)
  • Batman/Grendel #1-2 (אפריל-מאי 1993)
  • Batman/Punisher: Lake of Fire (יוני 1994)
  • Batman/Spawn: War Devil (סתיו 1994)
  • Punisher/Batman: Deadly Knights (אוקטובר 1994, מארוול קומיקס)
  • Spawn/Batman: Red Scare (סתיו 1994, אימג' קומיקס)
  • Batman vs. Predator II: Bloodmatch #1-4 (אוקטובר 1994-ינואר 1995)
  • Batman vs. The Incredible Hulk (מאי 1995) - הדפסה מחודשת של DC Special Series #27 (סתיו 1981).
  • Batman/Judge Dredd: The Ultimate Riddle (ספטמבר 1995)
  • Bruce Wayne: Agent of S.H.I.E.L.D (אפריל 1996, אמלגם קומיקס)
  • Legends of the Dark Claw (אפריל 1996, אמלגם קומיקס)
  • Grendel/Batman #1-2 (יוני-יולי 1996, דארק הורס)
  • Batman/Captain America (פברואר 1997)
  • Batman/Aliens #1-2 (מרץ-אפריל 1997, דארק הורס)
  • Daredevil/Batman‏ (1997, מארוול קומיקס)
  • Dark Claw Adventures (יוני 1997, אמלגם קומיקס)
  • Batman/Spider-Man (אוקטובר 1997)
  • Batman vs. Predator III: Blood Ties #1-4 (נובמבר 1997-פברואר 1998)
  • Batman/Judge Dredd: Die Laughing #1-2 (נובמבר-דצמבר 1998)
  • Batman/Hellboy/Starman #1-2 (ינואר-פברואר 1999)
  • The Darkness/Batman (אוגוסט 1999, אימג' קומיקס)
  • Batman/Tarzan: Claws of the Cat-Woman #1-4 (ספטמבר-דצמבר 1999, דארק הורס)
  • Batman/Daredevil: King of New York (דצמבר 2000)
  • Batman/Deathblow: After the Fire #1-3 ‏(2002)
  • Batman/Aliens II #1-3 (דצמבר 2002-פברואר 2003)
  • Planetary/Batman: Night on Earth (אוגוסט 2003)
  • Batman/Danger Girl (פברואר 2005)
  • Superman and Batman versus Aliens and Predator (ינואר 2007)

באטמן: סדרות האנימציהעריכה

סדרות קומיקס המבוססות על סדרות אנימציה
  • The Batman Adventures #1-36 (אוקטובר 1992-אוקטובר 1995) - מבוסס על באטמן - הסדרה המצוירת, כולל שלוש חוברות שנתיות.
  • The Batman and Robin Adventures #1-25 (נובמבר 1995-דצמבר 1997) - כולל שתי חוברות שנתיות.
  • The Batman Adventures: The Lost Years #1-5 (ינואר-מאי 1998) - מגשר בין הסדרות Batman & Robin Adventures לבין Gotham Adventures.
  • Batman: Gotham Adventures #1-60 (יוני 1998-מאי 2003)
  • Batman Beyond #1-6 (מרץ-אוגוסט 1999) - מיני-סדרה המבוססת על סדרת באטמן: הדור הבא.
  • Batman Beyond #1-24 (נובמבר 1999-אוקטובר 2001)
  • Batman Beyond: Return of the Joker (פברואר 2001) - אדפטציה של הסרט המצויר באטמן הדור הבא: שובו של הג'וקר.
  • The Batman Adventures Vol.2 #1-17 (יוני 2003-אוקטובר 2004)
  • The Batman Strikes! #1-50 (ספטמבר 2004-דצמבר 2008) - מבוסס על סדרת האנימציה הבאטמן.
  • Justice League Adventures #1-34 (ינואר 2002-אוקטובר 2004) - מבוסס על סדרת האנימציה ליגת הצדק.
  • Justice League Unlimited #1-46 (נובמבר 2004-אוגוסט 2008) - מבוסס על סדרת האנימציה Justice League Unlimited)

אוגדנים ורומנים גרפייםעריכה

שם כותר אמן אוסף חוברות תאריך פרסום מסת"ב
Batman: Son of the Demon מייק וו. באר 1987 SC: מסת"ב 978-0930289256
במהלך חקירת רציחתו של מדען, באטמן נעזר בראש ליגת הצללים, הטרוריסט ראס-אל-גול. מתברר שהרוצח הרג את אשתו של ראס-אל-גול ואם בתו, טליה. ברוס ויין מנהל רומן עם טליה, מתחתן עמה והיא נכנסת להריון, אך מאוחר יותר טוענת שהפילה את תינוקה. עלילה זו ממשיכה בסיפורו של גראנט מוריסון "באטמן ובנו".
Batman: Year One פרנק מילר Batman #404-407 פברואר-מאי 1987 HC: מסת"ב 978-1401206901
SC: מסת"ב 978-1401207526
שכתוב סיפור המקור של הדמות, אך בניגוד לשכתובים שנעשו לסופרמן ולוונדר-וומן באותה תקופה, זה נחשב יותר כשדרוג של הסיפור הקיים מכיוון שהוא דומה מאוד לסיפור הקאנוני.
Batman: The Killing Joke אלן מור מרץ 1988 HC: מסת"ב 978-1401216672
SC: מסת"ב 978-0930289454
התמקדות בדמותו של הג'וקר ובמניעיו. בסיפור, הג'וקר משתחרר מהכלא ומחליט לשחק בשפיותו של מפכ"ל המשטרה ג'יימס גורדון. הוא חוטף את בתו, ברברה גורדון (באטגירל לשעבר), וגורם לנכותה.
Batman: Death in the Family ג'ים סטארלין Batman #426-429 דצמבר 1988-
ינואר 1989
HC: מסת"ב 978-1401225162
SC: מסת"ב 978-0930289447
הסיפור בו מתרחש מותו של ג'ייסון טוד, הרובין השני, על ידי הג'וקר, אירוע שרודף את באטמן עד היום.
Batman: Gotham by Gaslight בריאן אוגוסטין פברואר 1989 מסת"ב 0-930289-67-6
סיפור במהדורה מוגבלת המתרחש תחת חותם "עולמות אחרים" בתקופת המאה ה-19, והעלילה מתמקדת בבאטמן כשהוא עומד להיחשף לציבור בזמן שג'ק המרטש מגיע לגות'אם סיטי.
:Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth גראנט מוריסון אוקטובר 1989 HC: מסת"ב 978-0930289485
SC: מסת"ב 978-0930289560
החולים בבית המשוגעים ארקהם אסיילום השתלטו על הבניין ומתכוונים להרוג את הצוות אם באטמן לא יפגש עמם. הג'וקר מוביל את החבורה, ועל באטמן למצוא אותם במבוך העצום של מסדרונות המוסד תוך פרק זמן קצוב. משחק הקונסולות והמחשב באטמן ארקהם אסיילום מבוסס חלקית על הרומן הגרפי.
Knightfall, Part 1: Broken Bat צ'אק דיקסון, ג'ו דאפי, אלן גראנט, דניס אוניל, דאג מנץ' Batman #491-497, Detective Comics #659-663 אפריל-יולי 1993 SC: מסת"ב 978-1563891427
תחילתה של טרילוגיית סיפורים המתארים את התקפתו של באטמן בידי ביין וגרימת נכותו. הסיפור מתחיל כאשר הפושע הגאון ביין מארגן את בריחתם של כמה מהאסירים המסוכנים ביותר מבית המשוגעים ארקהם, ובאטמן מחליט להתעמת מולם לבדו.
Knightfall, Part 2: Who Rules the Night צ'אק דיקסון, ג'ו דאפי, אלן גראנט, דניס אוניל, דאג מנץ' Batman #498-500, Detective Comics #664-666,
Shadow of the Bat #16-18, parts of Showcase '93 #7-8
סוף יולי-אוקטובר 1993 SC: מסת"ב 978-1563891489
המשך טרילוגיית הסיפורים המתארים את התקפתו של באטמן בידי ביין וגרימת נכותו. באטמן מוחלף על ידי ז'אן-פול ואלי כעזראל, וברוס ויין שוכר את שירותיה של פיזיותרפיסטית לצורך שיקומו.
Knightfall, Part 3: KnightsEnd צ'אק דיקסון, ג'ו דאפי, אלן גראנט, דניס אוניל, דאג מנץ' Batman #509-510, Shadow of the Bat #29-30,
Detective Comics #676-677, Legends of the Dark Knight #62-63,
Robin Vol.2 #8-9, Catwoman Vol.2 #12
יולי-אוגוסט 1994 SC: מסת"ב 978-1563891915
סוף הטרילוגיה המתארת את התקפתו של באטמן בידי ביין וגרימת נכותו. ז'אן-פול ואלי הופך לאלים ובלתי צפוי, וברוס ויין מחלים מפציעתו ונוטל את זהות באטמן מחדש.
Batman: Prodigal צ'אק דיקסון, ג'ו דאפי, אלן גראנט, דניס אוניל, דאג מנץ' Batman #512-514, Detective Comics #679-681,
Shadow of the Bat #32-34, Robin Vol.2 #11-13
נובמבר 1994-
ינואר 1995
SC: מסת"ב 978-1563893346
חלק מהשלכות הטרילוגיה "נפילתו של אביר". ברוס ויין מעביר את זהות באטמן לדיק גרייסון ומתקן את יחסיו הטעונים עם טים דרייק, כשזה הציע את עזרתו בזמן בריחתם של הפושעים אך ויין לא הסכים לקבלה.
Batman: The Long Halloween ג'ף לואב Batman: The Long Halloween #1-13 אוקטובר 1996-
אוקטובר 1997
HC: מסת"ב 978-1563894275
SC: מסת"ב 978-1563894695
בזמן ימיו הראשונים של ברוס ויין כבאטמן, רוצח מסתורי רוצח את קורבנותיו במהלך החגים. באטמן מצוות לתובע המחוזי הארווי דנט ולסגן ג'יימס גורדון בניסיון למצוא את הרוצח בטרם יגבה את קורבנו הבא. סיפור זה מקושר להפיכתו של דנט לדו-פרצוף.
Batman: Contagion צ'אק דיקסון, אלן גראנט, דניס אוניל, דאג מנץ' Azrael #15-16, Batman #529, The Batman Chronicles #4, Shadow of the Bat #48-49, Catwoman Vol.2 #31-32, Detective Comics #695-696, Robin Vol.2 #27-28 נובמבר 1994-
ינואר 1995
SC: מסת"ב 978-1563892936
חלק מהשלכות הטרילוגיה "נפילתו של אביר". קשת סיפור המובילה לאירועי "שטח הפקר" אודות מגפה הפורצת בגות'אם סיטי.
Batman: Legacy צ'אק דיקסון, אלן גראנט, דאג מנץ', גראהם נולן Batman #533-534, Shadow of the Bat #53-54, Catwoman Vol.2 #35-36,
Detective Comics #699-702, Robin Vol.2 #31-33
1996 SC: מסת"ב 978-1563893377
חלק מהשלכות הטרילוגיה "נפילתו של אביר". קשת סיפור המובילה לאירועי "שטח הפקר" אודות מגפה הפורצת בגות'אם סיטי. ויין מגלה שהוירוס שאחראי למגפה פותח לפני עידנים בידי ראס-אל-גול.
Batman: Cataclysm צ'אק דיקסון Batman #553-554, Detective Comics #719-721,
Shadow of the Bat #73-74, Nightwing #19-20,
Catwoman Vol.2 #56, Robin Vol.2 #53,
The Batman Chronicles #12, Blackgate: Isle of Men, Huntress/Spoiler: Blunt Trauma
מרץ-מאי 1998 SC: מסת"ב 978-1563895272
קשת סיפור המובילה לאירועי "שטח הפקר". רעידת אדמה חזקה מתרחשת בגות'אם סיטי, ובאטמן, רובין ובני בריתם נחלצים לעזרת תושבי גות'אם.
Batman: Four of a Kind צ'אק דיקסון Detective Comics Annual #8, Shadow of the Bat Annual #3,
Legends of the Dark Knight Annual #5, Batman Annual #19
אפריל 1998 SC: מסת"ב 978-1563894138
סיפור מקורם של ארבעה נבלים בעולמו של באטמן: איש החידות, פויזן אייבי, הדחליל ואדם-עטלף.
Batman: No Man's Land צ'אק דיקסון, פול דיני, גרג ראקה, סקוט ביטי ואחרים Batman #563-574, Shadow of the Bat #83-91,
Detective Comics #730-741, Legends of the Dark Knight #116-126
מרץ-נובמבר 1999 SC: מסת"ב 978-1563895647
SC: מסת"ב 978-1563895999
SC: מסת"ב 978-1563896347
SC: מסת"ב 978-1563896989
SC: מסת"ב 978-1563897092
קרוס-אובר שהתפרש על כותרים רבים, וסיפר על התמודדותו של באטמן עם ההרס של גות'אם ברעידת אדמה והפיכתה לשטח הסגר מבודד בידי הממשלה.
Batman: Dark Victory ג'ף לוב Batman: Dark Victory #1-13 נובמבר 1999-
ינואר 2001
HC: מסת"ב 978-1563897382
SC: מסת"ב 978-1563898686
המשך ל"ליל כל הקדושים הארוך", במהלך השנה השלישית למלחמתו של באטמן בפשע. סדרת רציחות של קציני משטרה פוקדים את גות'אם, ומלחמת טריטוריה מתרחשת בין דו-פרצוף לשרידי משפחת הפשע פלקונה. מוצג גם שכתוב לסיפור מקורו של רובין.
?Bruce Wayne: Murderer אד ברובייקר Batman: The 10 Cent Adventure, Detective Comics #766-767, Batgirl #24, Nightwing #65-66, Batman: Gotham Knights #25-26, Birds of Prey #39-40, Robin Vol.2 #98-99, Batman #599-600 מרץ-אפריל 2002 SC: מסת"ב 978-1563899133
באטמן מוצא את גופתה של חברתו באחוזת ויין ונעצר באשמת רצח. הוא בורח מהכלא ומוותר על זהותו כברוס ויין במטרה להוכיח את חפותו ולמצוא את האשמים.
Bruce Wayne: Fugitive צ'אק דיקסון, אד ברובייקר Batman #601, #603, #605-607, Batman: Gotham Knights #27-28, #31,
Batgirl #27, #29, #33, Birds of Prey #41, #43,
Nightwing #68-69, Detective Comics #768-775
מרץ-ספטמבר 2002 SC: מסת"ב 978-1563899331
SC: מסת"ב 978-1563899478
SC: מסת"ב 978-1401200794
המשך לברוס ויין רוצח. משפחת העטלף חוקרת את הפשע שבעקבותיו נעצר ברוס ויין, שבמהלכה בני בריתו מפקפקים בחפותו.
Batman: Hush ג'ף לוב Batman #608-619 דצמבר 2002-
ספטמבר 2003
SC: מסת"ב 978-1401223175
דמות מסתורית בשם האש עוקבת אחר באטמן ומשלחת אחריו מספר פושעים ונבלים. באטמן וקאטוומן עובדים יחדיו בניסיון לעצרם. הסיפור ידוע בכמות הדמויות הגדולה שבו, בין הנבלים אפשר למצוא את הג'וקר, הארלי קווין, פויזן אייבי, איש החידות, הדחליל, פני חימר, ראס-אל-גול וקילר קרוק. בין גיבורי העל אפשר למצוא את באטמן, קאטוומן, סופרמן, אורקל, רובין השלישי, נייטווינג והציידת.
Batman: War Games אד ברובייקר, אנדרסן גבריץ', דווין גרייסון, דילן הורוקס, ביל וילינגהם, אל בריונואבו, פול גולאצ'י Batman: The 12 Cent Adventure, Detective Comics #797-799, Batman #631-633, Legends of the Dark Knight #182-184, Nightwing #96-98, Batman: Gotham Knights #56-58, Robin Vol.2 #129-131, Batgirl #55-57, Catwoman Vol.2 #34-36 אוקטובר 2004-
ינואר 2005
SC: מסת"ב 978-1401204297
SC: מסת"ב 978-1401204303
SC: מסת"ב 978-1401204310
אירוע קרוס-אובר נרחב העוסק במלחמת כנופיות כוללת שפורצת בין משפחות הפשע בגות'אם סיטי. באטמן עוטה את זהותו של הגנגסטר מאטצ'ס מאלון ובניסיון אחרון לסכל את המלחמה, מתכוון להשתלט על כולם באמצעות זהות זו. בסדרה זו מתואר מותה לכאורה של סטפני בראון (ספוילר לשעבר ובאטגירל לעתיד) בידי בוס העולם התחתון המסיכה השחורה.
Batman: The Man Who Laughs אד ברובייקר Batman: The Man Who Laughs, Detective Comics #784-786 פברואר 2005 HC: מסת"ב 978-1401216221
SC: מסת"ב 978-1401216269
תיאור מפגשם הראשון של באטמן והג'וקר בהמשכיות שלאחר המשבר. מתפקד גם כהמשך לא רשמי ל"הבדיחה ההורגת".
Batman: War Crimes אנדרסן גבריץ', דווין גרייסון, ביל וילינגהם, ברוס ג'ונס Detective Comics #809-810, Batman #643-644,
Batman Allies Secret Files and Origins, Batman Villains Secret Files and Origins
אוקטובר 2005 SC: מסת"ב 978-1401209032
המשך ל"משחקי מלחמה". באטמן מואשם בכאוס שנוצר כתוצאה ממלחמת הכנופיות האלימה. ד"ר לזלי תומפקינס הפציפיסטית מאפשרת את מותה של סטפני בראון מפצעיה האנושים, כעונש לבאטמן על שימוש בילדים במלחמתו בפשע.
Batman: Under the Hood ג'וד ויניק Batman #635-641, #645-650; Annual #25 פברואר 2005-
אפריל 2006
SC: מסת"ב 978-1401207564
SC: מסת"ב 978-1401209018
סיפור חזרתו לחיים של ג'ייסון טוד (הרובין השני) שנרצח בידי הג'וקר, כעת כנבל הלוקח את החוק לידיו בשם הברדס האדום.
Batman: Face the Face ג'יימס רובינסון Batman #651-654, Detective Comics #817-820 מאי-אוגוסט 2006 SC: מסת"ב 978-1401209100
שנה לאחר מאורעות המשבר האינסופי, באטמן ורובין חוזרים לגות'אם ומגלים שהעיר, שנותרה בידיו של הארווי דנט, אינה כפי שהייתה.
Batman & Son גראנט מוריסון Batman #655-658, #663-666 ספטמבר-דצמבר 2006 HC: מסת"ב 978-1401212407
>SC: מסת"ב 978-1401212414
ברוס ויין מגלה אודות קיומו של בנו, דמיאן ויין. הבן, נכדו של ראס-אל-גול, מתגלה כרצחני ומאיים, ועל באטמן ורובין להתמודד עם גילוי חדש זה. סיפור זה הוא המשך הרומן הגרפי "בנו של השד".
The Resurrection of Ra's al Ghul גראנט מוריסון, פול דיני, פביאן ניצ'זה, פיטר מיליגן Batman #670-671, Annual #26, Robin Vol.2 #168-169, Annual #7,
Nightwing #138-139, Detective Comics #838-839
אוקטובר-נובמבר 2007 HC: מסת"ב 978-1401217853
SC: מסת"ב 978-1401220327
סיפור המשך ל"באטמן ובנו", אשר מגלה את חזרתו לחיים של ראס-אל-גול.
Batman: Gotham Underground פרנק טיירי Gotham Underground #1-9 דצמבר 2007-
אוגוסט 2008
SC: מסת"ב 978-1401219284
כהשלכות מהאירועים שהובילו למשבר האחרון, משפחת העטלף מתלכדת יחדיו כדי למנוע מלחמת כנופיות בעקבות מותו של המסיכה השחורה.
Batman: R.I.P גראנט מוריסון Batman #676-683 מאי-נובמבר 2008 HC: מסת"ב 978-1401220907
SC: מסת"ב 978-1401225766
סיפור המתאר את מלחמתו המתמשכת של באטמן נגד ארגון הכפפה השחורה, אשר מנסה להרוס את כל מה שהוא מייצג.
Batman: Battle for the Cowl טוני דניאל Batman: Battle for the Cowl #1-3,
Gotham Gazette: Batman Dead?,
Gotham Gazette: Batman Alive?
מרץ-מאי 2009 HC: מסת"ב 978-1401224165
SC: מסת"ב 978-1401224172
סיפור בו גות'אם היא זירת קרב בין שלושה כוחות השולטים בה (דו-פרצוף, הפינגווין והמסיכה השחורה), והצורך המיידי בגיבור, אחרי מותו של ברוס ויין.
Batman: The Return of Bruce Wayne גראנט מוריסון Batman: The Return of Bruce Wayne #1-6 מאי-נובמבר 2010 HC: מסת"ב 978-1401229689
סיפור חזרתו של ברוס ויין ממסע ברחבי הזמן וסיכול תוכניתו של דארקסייד.
Batman: Night of the Owls טוני דניאל, קייל היגינס, סקוט לובדל, גייל סימון, סקוט סניידר, פיטר טומאסי, ג'וד ויניק All-Star Western #9, Batgirl #9,
Batman #8-9, Batman Annual #1,
Batman: The Dark Knight #9, Batman and Robin #9,
Batwing #9, Birds of Prey #9,
Catwoman #9, Detective Comics #9,
Nightwing #8-9, Red Hood and the Outlaws #9
אפריל-מאי 2012 מסת"ב 978-1401242527
על באטמן לגייס את עזרתה של משפחת העטלף הכוללת את ג'ייסון טוד, דיק גרייסון, טים דרייק, דמיאן ויין וקאטוומן בין היתר, וזאת לאחר שארגון מסתורי בשם "מסדר הינשופים" מתכוון לשמור על שליטתו רבת השנים על גות'אם סיטי.
Batman: Death of the Family סקוט סניידר, קייל היגינס, ג'ון ליימן, סקוט לובדל, אן נוסנטי, גייל סימון, פיטר טומאסי Batgirl #13-16, Batman #13-17,
Batman and Robin #15-16, Catwoman #13-14,
Detective Comics #15-16, Nightwing #15-16,
Red Hood and the Outlaws #15-16, Suicide Squad #14-15, Teen Titans #15-16
אוקטובר 2012-
פברואר 2013
מסת"ב 978-1401249274
הג'וקר חוזר להשליט טרור על משפחת העטלף, וזאת לאחר שקרע מעליו את עור הפנים.
Batman: Zero Year סקוט סניידר Action Comics #25, Batgirl #25,
Batman #21-27, #29-33, Batman Annual #2,
Batwing #25, Batwoman #25,
Birds of Prey #25, Catwoman #25,
Detective Comics #25, Nightwing #25,
The Flash #25, Green Arrow #25,
Green Lantern Corps #25, Red Hood and the Outlaws #25
יוני 2013-
יולי 2014
HC: 978-1401249373
אירוע קרוס-אובר שמפרט את סיפור המקור של באטמן ביקום המחודש שלאחר פלאשפוינט. הסיפור מתאר גם את הרפתקאותיהן של מספר דמויות באותה תקופת זמן (ברברה גורדון, דיק גרייסון, ג'ייסון טוד, בארי אלן, ג'ון סטוארט ואחרים).

קישורים חיצונייםעריכה


DC קומיקס
דמויות
סופרמן ג'ימי אולסןפרי וייטלאנה לאנגלויס לייןסופרבוי (קון-אל)סופרגירלסטילבלאדספורטביזארוברייניאקגנרל זודדארקסיידדומסדייהמכחידלקס לות'רמונגולמטאלומיסטר מיקסזפיטליקסופרבוי פרייםסייבורג סופרמן
באטמן
(דמויותסיפורים)
באטגירלבאטוומןג'יימס גורדוןדיק גרייסוןהציידתדמיאן וייןאלפרד פניוורת'קסנדרה קייןנייטווינגספוילרעזראלקאטוומןרוביןרובין האדוםאדם-עטלףאיש החידותאנרכיהבייןדדשוטדו-פרצוףהארלי קוויןהאשהברדס האדוםהג'וקרהדחלילהכובען המטורףהמסיכה השחורההפינגוויןהפיתוםמיסטר פריזסולומון גרנדיהוגו סטריינג'פויזן אייביפיירפלייפני חימרקילר קרוקראס-אל-גולהבאטמן שצוחק
וונדר וומן אנטיופההיפוליטההרקולסוונדר גירלסטיב טרבורדונה טרויאטה קנדיארסמקסוול לורדסירסיצ'יטה
גרין לנטרן
(הספקטרום הרגשי)
אבין סוראיוןאריסיהסיימון באזהאל ג'ורדןג'יידגאי גרדנרחיל הפקחים הירוקיםחיל הפקחים הכחוליםג'ון סטוארטאלן סקוטקרול פריסקילווגקייל ריינרשומרי היקוםאטרוסיטוסהקטור האמונדהיד השחורהחיל הפקחים האדומיםלארפליזנקרוןסינסטרופאראלקסקרונהשבט אינדיגו
פלאש בארט אלןבארי אלןג'יי גאריקוולי וסטמקס מרקוריג'סי צ'יימברסג'וני קוויקאברה קדברהאשף האוויראינרציהגורילה גרודגל חוםדוקטור אלכימיההחלילןזוםטופטריקסטרמאסטר המראותפרופסור זוםקפטן בומרנגקפטן קור
אקוומן אטלנהאקווגירלאקוולאדמירהאדון האוקיינוסאוכל נבלותאורקהמנטה שחורהסירנהקינג שארק
החץ הירוק מיה דירדןקונור הוקהקנרית השחורהרוי הרפרקונסטנטין דרייקוןהרוזן ורטיגומרליןאדי פיירסשאדו
קפטן מארוול מרי מארוולקפטן מארוול הבןאדם השחורסובק
שונות אטוםאיש השעהאייקוןאנמי אייסבוסטר גולדבושידוביסט בויברק שחורג'ונה הקסג'ון קונסטנטיןדוקטור מידנייטדוקטור פייתהוקגירלהוקמןהחיפושית הכחולההחרק האורבהיצור מן הביצההנץ והיונההספקטרהצייד ממאדיםהשאלהוייבויילדקאטזטאנהחלוםמכשפתמיסטר טריפיקסאנדמןסטארפיירסייבורגפיירסטורםקטאנהראבאג'ררייבןריק פלאגשרףאל דיאבלואמנדה וולרדת'סטרוקונדל סאבאג'לובוסטפנוולףפיסמייקרפלסטיקקילר פרוסט
קבוצות-על
אאוטסיידרסהטיטאנים הצעיריםחברת הצדק של אמריקהחיותיחידת המתאבדיםלגיון גיבורי-העלליגת הצדק (דמויות)ליגת הצדק האפלסיירת האבדוןציפורי הטרףשאדופאקטWatchmen (יקום חלופי)
אירועים ביקום DC
שנות ה-30 קומיקס בלשים (מרץ 1937) • אקשן קומיקס מס' 1 (אפריל 1938)
שנות ה-80 המשבר בעולמות האינסופיים (אפריל 1985) • האביר האפל חוזר (פברואר 1986) • סופרמן: מה קרה לאיש המחר? (ספטמבר 1986) • באטמן: שנה ראשונה (פברואר 1987) • החץ הירוק: ציידי הקשת הארוכה (אוגוסט 1987) • בנו של השד (נובמבר 1987) • הבדיחה ההורגת (מרץ 1988) • מוות במשפחה (דצמבר 1988) • שחר הברקת (דצמבר 1989)
שנות ה-90 מותו של סופרמן (אפריל 1993) • נפילתו של אביר (אפריל 1993) • דמדומי הברקת (ינואר 1994) • שעת אפס: משבר בזמן (ספטמבר 1994) • די.סי. נגד מארוול (אפריל 1996) • קץ הממלכה (מאי 1996) • הלילה האחרון (נובמבר 1996) • ליל כל הקדושים הארוך (דצמבר 1996) • שטח הפקר (מרץ 1999)
2000–2009 החץ הירוק: אשפת חיצים (אפריל 2001) • האש (אוקטובר 2002) • הבן האדום (יוני 2003) • זכות מלידה (ספטמבר 2003) • ליגת הצדק/האוונג'רס (ספטמבר 2003) • משבר זהות (יוני 2004) • גרין לנטרן: לידה מחדש (דצמבר 2004) • האיש הצוחק (פברואר 2005) • פשעי מלחמה (אוגוסט 2005) • המשבר האינסופי (דצמבר 2005) • להתמודד עם הפרצוף (מאי 2006) • מלחמת חיל סינסטרו (אוגוסט 2007) • החץ הירוק: שנה ראשונה (ספטמבר 2007) • המשבר האחרון (יולי 2008) • סאגת ניו קריפטון (דצמבר 2008) • הקרב על הברדס (מרץ 2009) • פלאש: לידה מחדש (אפריל 2009) • הלילה האפל ביותר (יוני 2009)
2010–2019 היום הבהיר ביותר (מאי 2010) • שובו של ברוס ויין (מאי 2010) • מלחמת הפקחים הירוקים (מרץ 2011) • פלאשפוינט (מאי 2011) • מות המשפחה (אוקטובר 2012) • התכנסות (אפריל 2015) • מלחמת רובין (דצמבר 2015) • לילות אפלים: מתכת (יוני 2017) • שעון יום הדין (נובמבר 2017)
ורטיגו
הלבלייזרWE3 ‏• Y: האיש האחרוןוי פור ונדטהטרנסמטרופוליטןסנדמןפייבלספריצ'ר
כותבים ומאיירים
ג'ף ג'ונסמארק ויידג'ף לובג'ים ליג'ף למיראלן מורגרנט מוריסוןפרנק מילרג'רי סיגלגייל סימוןביל פינגרבוב קייןג'ו שוסטר
עיבודים למדיות נוספות
אנימציה
סרטים ארוכים Gen 13 •‏ Batman: Return of the Caped Crusadersבאטמן נגד דרקולהבאטמן האמיצים והנועזים וסקובי־דו!נינג'ה באטמןבאטמן נגד צבי הנינג'הבאטמן נגד דו פרצוףבאטמן: אביר גותאםסופרמן: מתקפת ברייניאקLEGO DC Super-Heroes - Super-Heroes Uniteהסיפור של באטמןLEGO Justice League vs Bizarro League •‏ LEGO Justice League - Attack of the Legion of Doom •‏ LEGO Justice League - Gotham City Breakout •‏ LEGO Justice League - Cosmic Clash •‏ LEGO Super Hero Girls - Brain Drain •‏ LEGO Flash •‏ LEGO Aquaman - Rage of Atlantis •‏ LEGO Super Hero Girls - Super Villain Highלגו גיבורי על משפחת באטמן: הסרטLEGO Shazamסרט לגו באטמןטיטאנים בטוקיוכוח הטיטאנים! חיים בסרטכוח הטיטאנים! נגד הטיטאנים הצעיריםכוח הטיטאנים! ספייס ג'אםTeen Titans Go and DC Superhero Girls - Mayhem in the Multiverse •‏ DC Superhero Girls: Superhero High •‏ DC Superhero Girls: Hero of the Year •‏ DC Superhero Girls: Legends of Atlantis •‏ DC Superhero Girls: משחקים אינטרגלקטייםליגת הצדק במלכודת הזמןליגת DC סופר-פטס
הסרטים המקוריים של DC באטמן: השנה הראשונהבאטמן: האביר האפל חוזרבאטמן: הבדיחה ההורגתבאטמן: ליל כל הקדושים הארוך - חלק 1באטמן: ליל כל הקדושים הארוך - חלק 2באטמן: מתחת לברדס האדוםבאטמן: תקיפה בארקהםבאטמן: נשמת הדרקוןבנו של באטמןבאטמן נגד רוביןבאטמן: דם רעבאטמן: האשבאטמן: רוצח באפלהסופרמן נגד דומסדיימותו של סופרמןשלטון הסופרמניםסופרמן בלי כבליםסופרמן נגד האליטהאולסטאר סופרמןסופרמן: הבן האדוםסופרמן איש המחרסופרמן/באטמן: אויבי הציבורסופרמן/באטמן: אפוקליפסהגרין לנטרן: אבירי האמרלדגרין לנטרן: הטיסה הראשונההטיטאנים הצעירים: חוזה יהודהוונדר וומןוונדר וומן: השושלת ממשיכהליגת הצדק נגד הטיטאנים הצעיריםליגת הצדק: אלים ומפלצותליגת הצדק: הגבול החדשליגת הצדק: אבדוןליגת הצדק: המשבר בשני כדורי הארץליגת הצדק: כס אטלנטיסליגת הצדק: מלחמהליגת הצדק: פרדוקס פלאשפוינטליגת הצדק האפלליגת הצדק האפל: מלחמת אפוקוליפסחברת הצדק של אמריקה: מלחמת העולם II‏ • Injusticeקאטוומן: על הכוונתגרין לנטרן: היזהרו מכוחי
סרטים קצרים Chase Meסופרמן/שאזאם - בלאק אדםBatman - Strange Daysבאטמן - מוות במשפחהקונסטנטין - בית המסתוריןג'ונה הקסהחץ הירוקספקטרקאטוומןסרג'נט רוקדת'אדם סטריינג'פנטום סטריינג'רהלוזריםקמנדיהחיפושית הכחולה
סדרות טלוויזיה אקוומןהבאטמןגרין לנטרן: סדרת האנימציההטיטאניםכוח הטיטאנים! • ליגת הצדק - הדור הבאהארלי קוויןNoonan's
סדרות רשת DC Super Friendsבאטמן אנלימיטדליגת הצדק בפעולהליגת הצדק: מעשי אלים ומפלצותDC Girls‎ Super Shortsויקסןלוחמי החופש: הרייאקוומן, המלך של אטלנטיס
סדרות וסרטים קשורים Timmverse/Diniverse באטמן: סדרת האנימציהסופרמן: סדרת האנימציההרפתקאות באטמן החדשותבאטמן: הדור הבאליגת הצדק: סדרת האנימציהליגת הצדק ללא גבולות: סדרת האנימציהStatic Shock •‏ The Zeta Projectבאטמן: מסכת התעתועיםבאטמן ומיסטר פריז: מתחת לאפסבאטמן, הדור הבא: שובו של הג'וקרבאטמן: מסתורין באטוומןבאטמן והארלי קוויןליגת הצדק נגד חמשת הקטלנייםגותהאם גירלזלובו
לייב אקשן
סרטי קולנוע באטמן (1966)סופרמןסופרמן 2סופרמן 2 (הגרסה של ריצ'רד דונר)סופרמן 3סופרמן 4: השאיפה לשלוםסופרגירלהיצור מן הביצהחזרתו של היצור מן הביצהסופרמן חוזרבאטמן (1989)באטמן חוזרסטילבאטמן לנצחבאטמן ורוביןאישה חתולבאטמן מתחילהאביר האפלעלייתו של האביר האפלג'ונה הקסהמפסידניםגרין לנטרןהשומריםונדטהקונסטנטיןג'וקרבאטמן (2022)
היקום הקולנועי של DC:
קולנוע וטלוויזיה
איש הפלדהבאטמן נגד סופרמן: שחר הצדקוונדר וומןוונדר וומן 1984ליגת הצדקליגת הצדק (גרסת סניידר)יחידת המתאבדים (2016)יחידת המתאבדים (2021)ציפורי הטרף: והארלי קווין המהממתשהאזאםבלאק אדםשהאזאם: זעם האליםאקוומןאקוומן והממלכה האבודההפלאשפיסמייקר
סדרות טלוויזיה סודותיה של איזיסאשת חילבאטמןהיצור מן הביצההברקלויס וקלארק: הרפתקאותיו החדשות של סופרמןמורשת העטלףאיי זומביגות'האםPowerlessקונסטנטיןהחץהפלאשסופרגירלאגדות המחרברק שחורבאטוומןסופרמן ולויסטיטאניםסיירת האבדוןהיצור מן הביצהפניוורת'Y: האיש האחרוןנעמיסנדמן