השירים הנמכרים ביותר בכל הזמנים בספרד

רשימת ערכים

רשימת השירים הנמכרים ביותר בספרד היא רשימה בה נכללים השירים והסינגלים הנמכרים ביותר בספרד. השירים שמופיעים להלן זכו לתארים מטעם איגוד תעשיית ההקלטות הספרדי (PROMUSICAE). נכון למאי 2019, השיר הנמכר ביותר בספרד הוא "Despacito" של דדי יאנקי ולואיס פונסי.[1]

שאקירה היא האמנית בעלת מרבית השירים ברשימה.

שיאים והישגיםעריכה

נכון למאי 2019, שיר הסולו הנשי הנמכר ביותר בספרד הוא "Las de la Intuición" של הזמרת-יוצרת הקולומביאנית שאקירה.[2] השיר נמכר שם בכ-460,000 עותקים בסך הכל.[2] כמו כן, שאקירה היא האמנית היחידה אשר לה שמונה שירים שנמכרו בכלמעלה מ-100 עותקים בספרד.[2]

השיר עם מרבית המכירות הדיגיטליות הוא "Despacito", של לואיס פונסי ודדי יאנקי.[3] השיר עם מרבית מכירות הרינגטונים הוא "Amor Gitano" של אלחנדרו פרננדז וביונסה.[4]

הרשימהעריכה

למעלה מ-500,000 עותקיםעריכה

שיר אמנים עותקים סך הכול
פיזיים הורדות רינגטונים
"Despacito" לואיס פונסי ודדי יאנקי 520,000[3] 520,000

למעלה מ-400,000 עותקיםעריכה

שיר אמנים עותקים סך הכול
פיזיים הורדות רינגטונים
"Amor Gitano" אלחנדרו פרננדז וביונסה 160,000[4] 320,000[4] 480,000
"Las de la Intuición" שאקירה 160,000[4] 300,000[4] 460,000
"Candle in the Wind 1997" אלטון ג'ון 450,000[5] 450,000
"Qué Hiciste" ג'ניפר לופז 160,000[6] 280,000[7] 440,000
"Bailando" אנריקה איגלסיאס 400,000[5] 400,000
"Colgando en tus manos" קרלוס באוטה בשיתוף מרתה סאנצ'ס 400,000[8] 400,000

למעלה מ-300,000 עותקיםעריכה

שיר אמנים עותקים סך הכול
פיזיים הורדות רינגטונים
"Umbrella" ריהאנה 180,000[9] 200,000[4] 380,000
"Don't Stop the Music" ריהאנה 240,000[10] 120,000[9] 360,000

למעלה מ-200,000 עותקיםעריכה

שיר אמנים עותקים סך הכול
פיזיים הורדות רינגטונים
"La Bicicleta" שאקירה וקרלוס ויוס 280,000[6] 280,000
"Hips Don't Lie" שאקירה בשיתוף וייקליף ז'אן 250,000[11][12] 250,000
"Waka Waka (This Time for Africa)" שאקירה בשיתוף פרשליגראונד 240,000[13] 240,000
"Tusa" קרול ג'י וניקי מינאז' 240,000[14] 240,000
"Chantaje" שאקירה בשיתוף מאלומה 200,000[15] 200,000
"Lo malo" איתנה ואנה גרה 200,000[16] 200,000
"Con Altura" רוסליה, ג'יי באלווין ואל גינצ'ו 200,000[17] 200,000
"Sin Pijama" בקי ג'י ונאטי נטשה 200,000[18] 200,000

למעלה מ-100,000 עותקיםעריכה

שיר אמנים עותקים סך הכול
פיזיים הורדות רינגטונים
"Voyage, voyage" דיזיירלס 200,000[16] 200,000
"Malamente" רוסליה 200,000[19] 200,000
"Beautiful Liar" ביונסה ושאקירה 120,000[20] 60,000[4] 180,000
"Yo x Ti, Tu x Mi" רוסליה ואוזונה 160,000[21] 160,000
"Teléfono" איתנה 160,000[22] 160,000
"Me Enamoré" שאקירה 120,000[4] 120,000
"Perro Fiel" שאקירה 120,000[23] 120,000
"Ni la hora" אנה גרה 120,000[24] 120,000
"Call Me" ספאניה 100,000[16] 100,000

ראו גםעריכה

קישורים חיצונייםעריכה

הערות שולייםעריכה

  1. ^ www.elportaldemusica.es
  2. ^ 1 2 3 Wayback Machine, web.archive.org, ‏2013-06-22
  3. ^ 1 2 "Info – Luis Fonsi – Despacito (feat. Daddy Yankee)". promusicae.es. בדיקה אחרונה ב-28 בפברואר 2018. 
  4. ^ 1 2 3 4 5 6 7 8 "Top Songs for 2007" (PDF) (בספרדית). PROMUSICAE. אורכב מ-המקור ב-22 June 2013. בדיקה אחרונה ב-7 במרץ 2015. 
  5. ^ 1 2 www.promusicae.es
  6. ^ 1 2 "Spain Singles Chart" (PDF) (בספרדית). Productores de Música de España. בדיקה אחרונה ב-24 ביולי 2017. 
  7. ^ Wayback Machine, web.archive.org, ‏2013-06-22
  8. ^ "Spain Singles Chart" (PDF) (בספרדית). Productores de Música de España. אורכב מ-המקור ב-2012-05-11. בדיקה אחרונה ב-5 במרץ 2011. 
  9. ^ 1 2 "Spain Singles Chart" (PDF) (בספרדית). Productores de Música de España. בדיקה אחרונה ב-5 במרץ 2011. (הקישור אינו פעיל)
  10. ^ "Spain Singles Chart" (PDF) (בספרדית). Productores de Música de España. אורכב מ-המקור ב-June 21, 2013. בדיקה אחרונה ב-26 במאי 2013. 
  11. ^ "Sanremo Campioni: Biografia Nek" (באיטלקית). Rai. בדיקה אחרונה ב-16 בפברואר 2015. 
  12. ^ "Spain Top 50 Songs of 2008" (בספרדית). Promusicae. בדיקה אחרונה ב-19 בפברואר 2015. 
  13. ^ "Spain Singles Chart" (PDF) (בספרדית). Productores de Música de España. אורכב מ-המקור ב-2012-03-24. בדיקה אחרונה ב-5 במרץ 2011. 
  14. ^ Música, El portal de, Tusa - Karol G. y Nicki Minaj | EPDM (באנגלית), בדיקה אחרונה ב-31 במאי 2020 
  15. ^ "Spain Singles Chart" (PDF) (בספרדית). Productores de Música de España. בדיקה אחרונה ב-6 באוגוסט 2017. 
  16. ^ 1 2 3 Salaverri, Fernando (ספטמבר 2005). Sólo éxitos: año a año, 1959–2002 (מהדורה ראשונה). Spain: Fundación Autor-SGAE. ISBN 84-8048-639-2. 
  17. ^ Música, El portal de, Con Altura - ROSALÍA & J BALVIN ft., EL GUINCHO | EPDM (באנגלית), בדיקה אחרונה ב-11 באפריל 2020 
  18. ^ Música, El portal de, Sin Pijama - Becky G & Natti Natasha | EPDM (באנגלית), בדיקה אחרונה ב-31 במאי 2020 
  19. ^ Música, El portal de, MALAMENTE - Rosalía | EPDM (באנגלית), בדיקה אחרונה ב-11 באפריל 2020 
  20. ^ Wayback Machine, web.archive.org, ‏2013-06-22
  21. ^ Música, El portal de, Yo x Ti, Tu x Mi - Rosalía, Ozuna | EPDM (באנגלית), בדיקה אחרונה ב-11 באפריל 2020 
  22. ^ Música, El portal de, TELÉFONO - Aitana | EPDM (באנגלית), בדיקה אחרונה ב-11 באפריל 2020 
  23. ^ Canciones - 20-4-2018 a 26-4-2018 Promusicae. April 2018. Accessed 8 November 2018
  24. ^ Música, El portal de, Ni La Hora - Ana Guerra y Juan Magan | EPDM (באנגלית), בדיקה אחרונה ב-11 באפריל 2020