פתיחת התפריט הראשי

רשימת האלבומים הנמכרים ביותר לפי שנה בבריטניה

21, של הזמרת אדל, הוא האלבום הנמכר ביותר בבריטניה בשנת 2011, העשור השני של המאה ה-21 ובמאה ה-21

רשימת האלבומים הנמכרים ביותר לפי שנה בבריטניה היא רשימה אשר כשמה, מציגה את האלבומים הנמכרים ביותר בכל שנה בבריטניה. כיום, על פי איגוד תעשיית ההקלטות הבריטי, חמשת האלבומים הנמכרים ביותר במדינה הם Greatest Hits של קווין,[1] Gold: Greatest Hits של אבבא,[2] Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, של הביטלס,[3] 21 של אדל,[4] ו-‎(What's The Story) Morning Glory?‎ של אואזיס.[5]

במשך זמן מסוים, היה האלבום Back to Black, של איימי ויינהאוס לאלבום הנמכר ביותר במאה ה-21 בבריטניה.[6] ביולי 2018, נודע כי 21 של אדל עקף אותו.[7]

הישגיםעריכה

נכון לשנת 2018, הביטלס הם היחידים אשר קיבלו את תואר "האלבום הנמכר ביותר בשנה בבריטניה" חמש פעמים. כמו כן, אדל היא האמן הראשון בהיסטוריה של בריטניה אשר מכר למעלה מ-3.5 מיליון עותקים עם אלבום בשנה אחת.[8]

בשנת 2015, בעקבות הוצאת אלבומה השלישי, 25, הפכה אדל לאמן הראשון אשר הביא שני אלבומים שנמכרו בכלמעלה מ-2 מיליון עותקים בשנה אחת במדינה.[9][10]

הנמכרים ביותר לפי שנהעריכה

להלן רשימת האלבומים הנמכרים ביותר בבריטניה לפי שנה. נתוני המכירות חלים על העותקים אשר נמכרו באותה השנה בלבד. ייתכן כי האלבומים מכרו עותקים נוספים לאחר מכן.

שנה אלבום אמן מכירות
1956 Carousel פסקול
1957 The King and I
1958 My Fair Lady
1959 South Pacific
1960
1961 G.I. Blues אלביס פרסלי
1962 West Side Story פסקול
1963 With the Beatles הביטלס
1964 Beatles for Sale
1965 The Sound of Music פסקול
1966
1967 Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band הביטלס 751,000
1968 The Sound of Music פסקול
1969 Abbey Road הביטלס
1970 Bridge over Troubled Water סיימון וגרפונקל
1971
1972 20 Dynamic Hits אמנים שונים
1973 Don't Shoot Me I'm Only the Piano Player אלטון ג'ון
1974 The Singles: 1969–1973 הקרפנטרז
1975 The Best of the Stylistics סטייליסטיקס
1976 Greatest Hits אבבא
1977 Arrival
1978 Saturday Night Fever פסקול
1979 Parallel Lines בלונדי
1980 Super Trouper אבבא
1981 Kings of the Wild Frontier אדם אנד דה אנטס
1982 Love Songs ברברה סטרייסנד
1983 Thriller מייקל ג'קסון
1984 Can't Slow Down ליונל ריצ'י
1985 Brothers in Arms דייר סטרייטס
1986 True Blue מדונה
1987 Bad מייקל ג'קסון
1988 Kylie קיילי מינוג
1989 Ten Good Reasons ג'ייסון דונובן
1990 ...But Seriously פיל קולינס
1991 Stars סימפלי רד
1992
1993 Bat Out of Hell II: Back into Hell מיט לוף
1994 Cross Road בון ג'ובי
1995 Robson & Jerome רובסון וג'רום 2,040,000[11]
1996 Jagged Little Pill אלאניס מוריסט 1,627,000[12]
1997 Be Here Now אואזיס 1,740,000[11]
1998 Talk on Corners הקורס 1,676,439[13]
1999 Come On Over שאניה טוויין 2,201,842[13]
2000 1 הביטלס 1,850,101[13]
2001 No Angel דיידו 1,920,167[13]
2002 Escapology רובי ויליאמס 1,410,931[13]
2003 Life for Rent דיידו 2,168,302[14]
2004 Scissor Sisters סיזר סיסטרס 1,594,259[13]
2005 Back to Bedlam ג'יימס בלאנט 2,367,758[15]
2006 Eyes Open סנואו פטרול 1,514,554[13]
2007 Back to Black איימי ויינהאוס 1,883,897[13]
2008 Rockferry דאפי 1,685,000[16]
2009 I Dreamed a Dream סוזן בויל 1,632,732[17]
2010 Progress טייק ד'את 1,841,148[18]
2011 21 אדל 3,772,346[8]
2012 Our Version of Events אמילי סאנדיי 1,393,000[19]
2013 Midnight Memories ואן דיירקשן 685,000[20]
2014 x אד שירן 1,689,000[21]
2015 25 אדל 2,496,000[22]
2016 753,000[23]
2017 ÷ אד שירן 2,700,000[24]
2018 The Greatest Showman אמנים שונים 1,600,000[25]

הנמכרים ביותר לפי עשורעריכה

להלן רשימת האלבומים הנמכרים ביותר בבריטניה לפי עשור. נתוני המכירות חלים על העותקים אשר נמכרו באותו העשור בלבד. ייתכן כי האלבומים מכרו עותקים נוספים לאחר מכן.

עשור אלבום אמן מכירות
1960-69 Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band הביטלס N/A
1970-79 Bridge over Troubled Water סיימון וגרפונקל
1980-89 Brothers in Arms דייר סטרייטס
1990-99 ‎(What's The Story) Morning Glory?‎ אואזיס 4,160,000
2000-09 Back to Bedlam ג'יימס בלאנט 3,200,000
2010-19 21 אדל 5,110,000

ראו גםעריכה

הערות שולייםעריכה

  1. ^ "Greatest of the greatest? The Top 10 biggest hits collections revealed" (באנגלית). בדיקה אחרונה ב-25 באוקטובר 2018. 
  2. ^ "ABBA confirm they have recorded two new songs" (באנגלית). בדיקה אחרונה ב-25 באוקטובר 2018. 
  3. ^ "The UK's Top 40 biggest studio albums of time" (באנגלית). בדיקה אחרונה ב-25 באוקטובר 2018. 
  4. ^ "The UK's Top 40 biggest studio albums of time" (באנגלית). בדיקה אחרונה ב-25 באוקטובר 2018. 
  5. ^ "The UK's Top 40 biggest studio albums of time" (באנגלית). בדיקה אחרונה ב-25 באוקטובר 2018. 
  6. ^ "איימי וויינהאוס שוברת שיאי מכירות - וואלה! תרבות". וואלה! תרבות (בעברית). בדיקה אחרונה ב-25 באוקטובר 2018. 
  7. ^ "Biggest Selling Albums of the Millennium so far revealed!" (באנגלית). בדיקה אחרונה ב-25 באוקטובר 2018. 
  8. ^ 8.0 8.1 Jones, Alan (25 בדצמבר 2011). "Christmas Album Chart analysis: Buble dominates with 317k weekly sales". Music Week. Intent Media. ארכיון ארכיון מהמקור מ-25 July 2012. בדיקה אחרונה ב-25 בדצמבר 2011. (subscription required (help)). 
  9. ^ "The Official Top 40 Biggest Albums of 2015 revealed" (באנגלית). בדיקה אחרונה ב-25 באוקטובר 2018. 
  10. ^ Christmas Album Chart analysis: Buble dominates with 317k weekly sales | News | Music Week, www.musicweek.com (באנגלית)
  11. ^ 11.0 11.1 "The biggest selling album of every year since 1956 (see relevant year)". Official Charts Company. ארכיון ארכיון מהמקור מ-13 September 2016. בדיקה אחרונה ב-5 ביולי 2016. 
  12. ^ "Looking back at Jagged Little Pill, which hit Number 1 20 years ago". officialcharts.com. ארכיון ארכיון מהמקור מ-1 September 2016. בדיקה אחרונה ב-27 באפריל 2018. 
  13. ^ 13.0 13.1 13.2 13.3 13.4 13.5 13.6 13.7 Sales: Music Week (Best selling albums 1998–2008), pub. 17 January 2009
  14. ^ Jones, Alan (12 בדצמבר 2005). "Eminem and Now! 62 lead albums sales". Music Week (Intent Media). ארכיון ארכיון מהמקור מ-1 October 2015. בדיקה אחרונה ב-24 באוקטובר 2015. 
  15. ^ Jones, Alan (15 בספטמבר 2011). "From 21 to 3 million - Adele crunches the numbers". Music Week (Intent Media). ארכיון ארכיון מהמקור מ-27 April 2018. בדיקה אחרונה ב-24 באוקטובר 2015. (subscription required (help)). 
  16. ^ Sexton, Paul (29 בדצמבר 2008). "Take That, Alexandra Burke Rule UK charts". Billboard (Prometheus Global Media). ארכיון ארכיון מהמקור מ-14 April 2013. בדיקה אחרונה ב-31 בינואר 2016. 
  17. ^ "2009: being Boyled". Music Week. ארכיון ארכיון מהמקור מ-27 June 2010. בדיקה אחרונה ב-3 בפברואר 2010. 
  18. ^ Official Charts Company. "Eminem/Rihanna & Take That scoop 2010 crowns". אורכב מ-המקור ב-11 November 2011. בדיקה אחרונה ב-3 בינואר 2011. 
  19. ^ Lane, Dan (2 בינואר 2012). "The Official Top 40 Biggest Selling Albums of 2012 revealed!". Official Charts Company. ארכיון ארכיון מהמקור מ-29 January 2013. בדיקה אחרונה ב-2 בינואר 2012. 
  20. ^ Lane, Dan (1 בינואר 2014). "The Official Top 40 Biggest Selling Artist Albums of 2013!". Official Charts Company. ארכיון ארכיון מהמקור מ-20 April 2014. בדיקה אחרונה ב-1 בינואר 2014. 
  21. ^ Moss, Liv (1 בינואר 2015). "The Official Top 40 Biggest Selling Artist Albums of 2014". Official Charts Company. אורכב מ-המקור ב-1 January 2015. בדיקה אחרונה ב-10 בינואר 2015. 
  22. ^ Copsey, Rob (6 בינואר 2016). "The Official Top 40 Biggest Albums of 2015 revealed". Official Charts Company. ארכיון ארכיון מהמקור מ-5 January 2016. בדיקה אחרונה ב-6 בינואר 2016. 
  23. ^ Copsey. "The Official Top 40 Biggest Albums of 2016 revealed". Official Charts Company. ארכיון ארכיון מהמקור מ-30 December 2016. בדיקה אחרונה ב-31 בדצמבר 2016. 
  24. ^ White, Jack (3 בינואר 2018). "The Top 40 biggest albums of 2017 on the Official Chart". Official Charts Company. ארכיון ארכיון מהמקור מ-3 January 2018. בדיקה אחרונה ב-3 בינואר 2018. 
  25. ^ The Official Top 40 biggest albums of 2018, www.officialcharts.com (באנגלית)