רשימת הריבאונדרים המובילים בתולדות פלייאוף ה-NBA

רשימת ערכים

רשימת הריבאונדרים המובילים בתולדות פלייאוף ה-NBA מציגה את 25 שחקני ליגת ה-NBA אשר אספו את מספר הריבאונדים הרב ביותר במשחקי פלייאוף ה-NBA. יש לציין כי הליגה החלה לעקוב אחר ריבאונדים כנתון סטטיסטי רק החל מעונתה הרביעית – עונת 1950/1951.

הריבאונדר המוביל בתולדות פלליאוף ה-NBA הוא ביל ראסל, אשר לאורך 13 עונותיו בליגה הוריד 4,104 ריבאונדים במהלך משחקי הפלייאוף. ראסל מחזיק בתואר מאז פלייאוף 1960. קדמו לו ארני רייזן (1951), הארי גלאטין (1952), ג'ורג' מייקן (1953–1956) ודולף שייז (1957–1959)

רשימת הריבאונדרים עריכה

  • הנתונים מעודכנים לסוף עונת 2020/2021:
^ שחקן פעיל
* חבר היכל התהילה של הכדורסל על שם ג'יימס נייסמית'
שחקן שפרש בשלוש השנים האחרונות וטרם חלף הזמן המאפשר להעמידו לבחירה להיכל התהילה
דירוג שחקן עמדה קבוצות בהן שיחק (שנים) סה"כ
ריבאונדים
משחקים ממוצע
ריבאונדים
למשחק
1 ביל ראסל* C בוסטון סלטיקס (19571969) 4,104 165 24.9
2 וילט צ'מברלין* C פילדלפיה/סן פרנסיסקו ווריורס (19601962, 1964)
פילדלפיה 76' (19651968)
לוס אנג'לס לייקרס (19691973)
3,913 160 24.5
3 טים דאנקן* PF/C סן אנטוניו ספרס (19981999, 20012016) 2,859 251 11.4
4 שאקיל אוניל* C אורלנדו מג'יק (19941996)
לוס אנג'לס לייקרס (19972004)
מיאמי היט (20052007)
פיניקס סאנס (2008)
קליבלנד קאבלירס (2010)
בוסטון סלטיקס (2011)
2,508 216 11.6
5 כרים עבדול-ג'באר* C מילווקי באקס (19701974)
לוס אנג'לס לייקרס (19771989)
2,481 237 10.5
6 לברון ג'יימס^ SF קליבלנד קאבלירס (20062010, 20152018)
מיאמי היט (20112014)
לוס אנג'לס לייקרס (20202021)
2,391 266 9.0
7 קארל מלון* PF יוטה ג'אז (19862003)
לוס אנג'לס לייקרס (2004)
2,062 193 10.7
8 וס אנסלד* C בולטימור/קפיטל/וושינגטון וויזארדס (19691980) 1,777 119 14.9
9 רוברט פאריש* C גולדן סטייט ווריורס (1977)
בוסטון סלטיקס (19811993)
שרלוט הורנטס (1995)
שיקגו בולס (1997)
1,765 184 9.6
10 אלג'ין ביילור* SF מיניאפוליס/לוס אנג'לס לייקרס (19591970) 1,724 134 12.9
11 לארי בירד* SF/PF בוסטון סלטיקס (19801988, 19901992) 1,683 164 10.3
12 דניס רודמן* PF/SF דטרויט פיסטונס (19871992)
סן אנטוניו ספרס (19941995)
שיקגו בולס (19961998)
1,676 169 9.9
13 האקים אולאג'ואן* C יוסטון רוקטס (19851991, 19931999)
טורונטו ראפטורס (2002)
1,621 145 11.2
14 סקוטי פיפן* SF שיקגו בולס (19881998)
יוסטון רוקטס (1999)
פורטלנד טרייל בלייזרס (20002003)
1,583 208 7.6
15 צ'ארלס בארקלי* PF פילדלפיה 76' (19851987, 19891991)
פיניקס סאנס (19931996)
יוסטון רוקטס (19971999)
1,582 123 12.9
16 קווין גארנט* PF/C מינסוטה טימברוולבס (19972004)
בוסטון סלטיקס (2008, 20102013)
ברוקלין נטס (2014)
1,534 143 10.7
17 פול סיילאס PF סנט לואיס/אטלנטה הוקס (19651969)
פיניקס סאנס (1970)
בוסטון סלטיקס (19731976)
דנוור נאגטס (1977)
סיאטל סופרסוניקס (19781980)
1,527 163 9.4
18 דווייט הווארד^ C אורלנדו מג'יק (20072011)
לוס אנג'לס לייקרס (2013, 2020)
יוסטון רוקטס (20142016)
אטלנטה הוקס (2017)
פילדלפיה 76' (2021)
1,473 125 11.8
19 מג'יק ג'ונסון* PG לוס אנג'לס לייקרס (19801991, 1996) 1,465 190 7.7
20 הוראס גרנט PF שיקגו בולס (19881994)
אורלנדו מג'יק (19951997, 1999, 2002)
סיאטל סופרסוניקס (2000)
לוס אנג'לס לייקרס (2001, 2004)
1,457 170 8.6
21 בן וולאס* C/PF דטרויט פיסטונס (20022006)
שיקגו בולס (2007)
קליבלנד קאבלירס (20082009)
1,454 130 11.2
22 דירק נוביצקי PF דאלאס מאבריקס (20012012, 20142016) 1,446 145 10.0
23 צ'ארלס אוקלי PF שיקגו בולס (19861988)
ניו יורק ניקס (19891998)
טורונטו ראפטורס (20002001)
1,445 144 10.0
24 פטריק יואינג* C ניו יורק ניקס (19882000)
אורלנדו מג'יק (2002)
1,435 139 10.3
25 רוברט הורי PF/SF יוסטון רוקטס (19931996)
לוס אנג'לס לייקרס (19972003)
סן אנטוניו ספרס (20042008)
1,361 244 5.6

ראו גם עריכה