רשימת מוסרי האסיסטים המובילים בתולדות ה-NBA

רשימת ערכים

רשימה זו מציגה את 30 שחקני ליגת ה-NBA אשר מסרו את מספר האסיסטים הרב ביותר בליגה. הנתונים מתייחסים לעונה הסדירה בלבד, כמקובל בליגת ה-NBA אשר מפרידה בין נתונים סטטיסטיים של העונה הסדירה לבין אלו של פלייאוף ה-NBA.

ג'ון סטוקטון, מוסר האסיסטים המוביל בתולדות ה-NBA

מוסר האסיסטים המוביל בתולדות ה-NBA הוא גון סטוקטון אשר לאורך 19 עונותיו בליגה מסר 15,806 אסיסטים בסך הכול. מאז הקמת ה-NBA החזיקו בתואר "מוסר האסיסטים המוביל" שישה שחקנים שונים: ארני קלברלי (1946–1949), אנדי פיליפ (1949–1957), בוב קוזי (1957–1968), אוסקר רוברטסון (1968–1990), מג'יק ג'ונסון (1990–1994) וסטוקטון (מאז שנת 1994).

רשימת 50 מוסרי האסיסטים המוביליםעריכה

 
ג'ייסון קיד, ניצב במקום השני ברשימה
 
כריס פול, ניצב במקום השלישי ברשימה
 
סטיב נאש, ניצב במקום הרביעי ברשימה
 
מארק ג'קסון, ניצב במקום החמישי ברשימה
 
מג'יק ג'ונסון, ניצב במקום השישי ברשימה
 
לברון ג'יימס, ניצב במקום השביעי ברשימה
 
אוסקר רוברטסון, ניצב במקום השמיני ברשימה
  • הנתונים מעודכנים לסוף עונת 2021/2022:
מקרא:
* חבר בהיכל התהילה של הכדורסל
^ שחקן פעיל
דירוג שחקן קבוצות אסיסטים משחקים אסיסטים למשחק
1 ג'ון סטוקטון יוטה ג'אז 15,806 1,504 10.5
2 ג'ייסון קיד דאלאס מאבריקס
פיניקס סאנס
ניו ג'רזי נטס
ניו יורק ניקס
12,091 1,391 8.7
3 כריס פול ניו אורלינס הורנטס
לוס אנג'לס קליפרס
יוסטון רוקטס
אוקלהומה סיטי ת'אנדר
פיניקס סאנס
10,977 1,155 9.5
4 סטיב נאש פיניקס סאנס
דאלאס מאבריקס
לוס אנג'לס לייקרס
10,335 1,217 8.5
5 מארק ג'קסון ניו יורק ניקס
לוס אנג'לס קליפרס
אינדיאנה פייסרס
דנוור נאגטס
טורונטו ראפטורס
יוטה ג'אז
יוסטון רוקטס
10,334 1,296 8.0
6 מג'יק ג'ונסון לוס אנג'לס לייקרס 10,141 906 11.2
7 לברון ג'יימס קליבלנד קאבלירס
מיאמי היט
לוס אנג'לס לייקרס
10,045 1,366 7.4
8 אוסקר רוברטסון סינסינטי רויאלס
מילווקי באקס
9,887 1,040 9.5
9 אייזיאה תומאס דטרויט פיסטונס 9,061 979 9.3
10 גארי פייטון סיאטל סופרסוניקס
מילווקי באקס
לוס אנג'לס לייקרס
בוסטון סלטיקס
מיאמי היט
8,966 1,335 6.7
11 ראסל וסטברוק אוקלהומה סיטי ת'אנדר
יוסטון רוקטס
וושינגטון ויזארדס
לוס אנג'לס לייקרס
8,611 1,021 8.4
12 אנדרה מילר קליבלנד קאבלירס
לוס אנג'לס קליפרס
דנוור נאגטס
פילדלפיה 76'
פורטלנד טרייל בלייזרס
וושינגטון ויזארדס
סקרמנטו קינגס
מינסוטה טימברוולבס
סן אנטוניו ספרס
8,524 1,304 6.5
13 רוד סטריקלנד ניו יורק ניקס
סן אנטוניו ספרס
פורטלנד טרייל בלייזרס
וושינגטון בולטס/ויזארדס
מיאמי היט
מינסוטה טימברוולבס
אורלנדו מג'יק
טורונטו ראפטורס
יוסטון רוקטס
7,987 1,094 7.3
14 ראז'ון רונדו בוסטון סלטיקס
דאלאס מאבריקס
סקרמנטו קינגס
שיקגו בולס
ניו אורלינס פליקנס
לוס אנג'לס לייקרס
אטלנטה הוקס
לוס אנג'לס קליפרס
7,584 957 7.9
15 מוריס צ'יקס פילדלפיה 76'
סן אנטוניו ספרס
ניו יורק ניקס
אטלנטה הוקס
ניו ג'רזי נטס
7,392 1,101 6.7
16 לני וילקינס סנט לואיס הוקס
סיאטל סופרסוניקס
קליבלנד קאבלירס
פורטלנד טרייל בלייזרס
7,211 1,077 6.7
17 טרי פורטר פורטלנד טרייל בלייזרס
מינסוטה טימברוולבס
מיאמי היט
סן אנטוניו ספרס
7,160 1,274 5.6
18 טים הארדוויי גולדן סטייט ווריורס
מיאמי היט
דאלאס מאבריקס
דנוור נאגטס
אינדיאנה פייסרס
7,095 867 8.2
19 טוני פארקר סן אנטוניו ספרס
שארלוט הורנטס
7,036 1,254 5.6
20 בוב קוזי בוסטון סלטיקס
סינסינטי רויאלס
6,955 924 7.5
21 גאי רוג'רס פילדלפיה/סן פרנסיסקו ווריורס
שיקגו בולס
סינסינטי רויאלס
מילווקי באקס
6,917 892 7.8
22 דרן ויליאמס יוטה ג'אז
ניו ג'רזי/ברוקלין נטס
דאלאס מאבריקס
קליבלנד קאבלירס
6,819 845 8.1
23 מאגסי בוגס וושינגטון בולטס
שארלוט הורנטס
גולדן סטייט ווריורס
טורונטו ראפטורס
6,726 889 7.6
24 קווין ג'ונסון קליבלנד קאבלירס
פיניקס סאנס
6,711 735 9.1
25 דרק הרפר דאלאס מאבריקס
ניו יורק ניקס
אורלנדו מג'יק
לוס אנג'לס לייקרס
6,577 1,199 5.5
26 נייט ארצ'יבלד סינסינטי/קנזס סיטי קינגס
ניו יורק נטס
באפלו ברייבס
בוסטון סלטיקס
מילווקי באקס
6,476 876 7.4
27 סטפון מרבורי מינסוטה טימברוולבס
ניו ג'רזי נטס
פיניקס סאנס
ניו יורק ניקס
בוסטון סלטיקס
6,471 846 7.6
28 קייל לאורי ממפיס גריזליס
יוסטון רוקטס
טורונטו ראפטורס
מיאמי היט
6,469 1,023 6.3
29 ג'ון לוקאס יוסטון רוקטס
גולדן סטייט ווריורס
וושינגטון בולטס
סן אנטוניו ספרס
מילווקי באקס
סיאטל סופרסוניקס
6,454 928 7.0
30 רג'י ת'יאוס שיקגו בולס
קנזס סיטי/סקרמנטו קינגס
אטלנטה הוקס
אורלנדו מג'יק
ניו ג'רזי נטס
6,453 1,026 6.3
31 ג'יימס הארדן אוקלהומה סיטי ת'אנדר
יוסטון רוקטס
ברוקלין נטס
פילדלפיה 76'
6,397 942 6.8
32 נורם ניקסון לוס אנג'לס לייקרס
סן דייגו/לוס אנג'לס קליפרס
6,386 768 8.3
33 קובי בראיינט לוס אנג'לס לייקרס 6,306 1,346 4.7
34 ג'רי וסט לוס אנג'לס לייקרס 6,238 932 6.7
35 סקוטי פיפן שיקגו בולס
יוסטון רוקטס
פורטלנד טרייל בלייזרס
6,135 1,178 5.2
36 קלייד דרקסלר פורטלנד טרייל בלייזרס
יוסטון רוקטס
6,125 1,086 5.6
37 ג'ון האבליצ'ק בוסטון סלטיקס 6,114 1,270 4.8
38 בארון דייוויס שארלוט/ניו אורלינס הורנטס
גולדן סטייט ווריורס
לוס אנג'לס קליפרס
קליבלנד קאבלירס
ניו יורק ניקס
6,025 835 7.2
39 מוקי בליילוק ניו ג'רזי נטס
אטלנטה הוקס
גולדן סטייט ווריורס
5,972 889 6.7
40 סם קאסל יוסטון רוקטס
פיניקס סאנס
דאלאס מאבריקס
ניו ג'רזי נטס
מילווקי באקס
מינסוטה טימברוולבס
לוס אנג'לס קליפרס
בוסטון סלטיקס
5,939 993 6.0
41 אייברי ג'ונסון סיאטל סופרסוניקס
דנוור נאגטס
סן אנטוניו ספרס
יוסטון רוקטס
גולדן סטייט ווריורס
דאלאס מאבריקס
5,846 1,054 5.5
42 ניק ואן אקסל לוס אנג'לס לייקרס
דנוור נאגטס
דאלאס מאבריקס
גולדן סטייט ווריורס
פורטלנד טרייל בלייזרס
סן אנטוניו ספרס
5,777 880 6.6
43 דוויין וייד מיאמי היט
שיקגו בולס
קליבלנד קאבלירס
5,701 1,054 5.4
44 לארי בירד בוסטון סלטיקס 5,695 897 6.3
45 כרים עבדול-ג'באר מילווקי באקס
לוס אנג'לס לייקרס
5,660 1,560 3.6
46 צ'ונסי בילאפס בוסטון סלטיקס
טורונטו ראפטורס
דנוור נאגטס
אורלנדו מג'יק
מינסוטה טימברוולבס
דטרויט פיסטונס
ניו יורק ניקס
לוס אנג'לס קליפרס
5,636 1,043 5.4
47 מייקל ג'ורדן שיקגו בולס
וושינגטון ויזארדס
5,633 1,072 5.3
48 אלן אייברסון פילדלפיה 76'
דנוור נאגטס
דטרויט פיסטונס
ממפיס גריזליס
5,624 914 6.2
49 ג'ון וול וושינגטון ויזארדס
יוסטון רוקטס
5,557 613 9.1
50 מייק ביבי ונקובר גריזליס
סקרמנטו קינגס
אטלנטה הוקס
וושינגטון ויזארדס
מיאמי היט
ניו יורק ניקס
5,517 1,001 5.5

קישורים חיצונייםעריכה