רשימת מדינות על-פי עתודות הנפט המוכחות

רשימת ערכים

להלן טבלה של דירוג מדינות על פי עתודות הנפט המוכחות, המבוססת על נתוני כתב העת האמריקני Oil and Gas Journal, נכון ל-1 בינואר 2013. למעלה מ-70 אחוזים מכלל עתודות הנפט בעולם מצויות בידי אופ"ק.

רשימת המדינותעריכה

דירוג שם המדינה עתודות (באלפי חביות) אחוז מסה"כ
1 ונצואלה  ונצואלה[1] 297,570,000[2] 18.17%
2 ערב הסעודית  ערב הסעודית[1] 265,410,000[3] 16.20%
3 קנדה  קנדה 173,105,194[4] 10.57%
4 איראן  איראן[1] 154,580,000 9.44%
5 עיראק  עיראק[1] 141,350,000 8.63%
6 כווית  כוית[1] 101,500,000[3] 6.20%
7 איחוד האמירויות הערביות  איחוד האמירויות הערביות[1] 97,800,000[5] 5.97%
8 רוסיה  רוסיה 80,000,000 4.88%
9 לוב  לוב[1] 48,010,000 2.93%
10 ניגריה  ניגריה[1] 37,200,000 2.27%
11 קזחסטן  קזחסטן 30,000,000 1.83%
12 הרפובליקה העממית של סין  סין 25,584,678 1.56%
13 קטר (מדינה)  קטר[1] 25,380,000 1.55%
14 ארצות הברית  ארצות הברית 20,682,000[6] 1.26%
15 ברזיל  ברזיל 13,154,200 0.80%
16 אלג'יריה  אלג'יריה[1] 12,200,000 0.74%
17 אנגולה  אנגולה[1] 10,470,000 0.64%
18 מקסיקו  מקסיקו 10,263,900 0.63%
19 אקוודור  אקוודור[1] 8,240,000 0.50%
20 אזרבייג'ן  אזרבייג'ן 7,000,000 0.43%
-- האיחוד האירופי  האיחוד האירופי 6,073,294 0.37%
21 עומאן  עומאן 5,500,000 0.34%
22 הודו  הודו 5,476,138 0.33%
23 נורווגיה  נורווגיה 5,366,000 0.33%
24 דרום סודאן  דרום סודאן סודאן  סודאן 5,000,000[7] 0.31%
25 וייטנאם  וייטנאם 4,400,000 0.27%
26 מצרים  מצרים 4,400,000 0.27%
27 אינדונזיה  אינדונזיה 4,030,000 0.25%
28 מלזיה  מלזיה 4,000,000 0.24%
29 הממלכה המאוחדת  הממלכה המאוחדת 3,122,280 0.19%
30 תימן  תימן 3,000,000 0.18%
31 ארגנטינה  ארגנטינה 2,805,244 0.17%
32 אוגנדה  אוגנדה 2,500,000 0.15%
33 סוריה  סוריה 2,500,000 0.15%
34 קולומביה  קולומביה 2,200,000 0.13%
35 גבון  גבון 2,000,000 0.12%
36 הרפובליקה של קונגו  הרפובליקה של קונגו 1,600,000 0.10%
37 צ'אד  צ'אד 1,500,000 0.09%
38 אוסטרליה  אוסטרליה 1,433,250 0.09%
39 ברוניי  ברוניי 1,100,000 0.07%
40 גינאה המשוונית  גינאה המשוונית 1,100,000 0.07%
41 דנמרק  דנמרק 805,000 0.05%
42 טרינידד וטובגו  טרינידד וטובגו 728,300 0.04%
43 גאנה  גאנה 660,000 0.04%
44 טורקמניסטן  טורקמניסטן 600,000 0.04%
45 רומניה  רומניה 600,000 0.04%
46 אוזבקיסטן  אוזבקיסטן 594,000 0.04%
47 פרו  פרו 579,200 0.04%
48 איטליה  איטליה 521,280 0.03%
49 תאילנד  תאילנד 453,270 0.03%
50 תוניסיה  תוניסיה 425,000 0.03%
51 אוקראינה  אוקראינה 395,000 0.02%
52 טורקיה  טורקיה 270,433 0.02%
53 גרמניה  גרמניה 254,160 0.02%
54 פקיסטן  פקיסטן 247,530 0.02%
55 הולנד  הולנד 243,858 0.01%
56 בוליביה  בוליביה 209,800 0.01%
57 קמרון  קמרון 200,000 0.01%
58 בלארוס  בלארוס 198,000 0.01%
59 הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו  קונגו (לשעבר זאיר) 180,000 0.01%
60 אלבניה  אלבניה 172,400 0.01%
61 פולין  פולין 156,520 0.01%
62 פפואה גינאה החדשה  פפואה גינאה החדשה 154,260 0.01%
63 ספרד  ספרד 150,000 0.01%
64 צ'ילה  צ'ילה 150,000 0.01%
65 הפיליפינים  הפיליפינים 138,500 0.01%
66 בחריין  בחריין 124,560 0.01%
67 קובה  קובה 124,000 0.01%
68 חוף השנהב  חוף השנהב 100,000 0.01%
69 צרפת  צרפת 85,175 0.01%
70 גואטמלה  גואטמלה 83,070 0.01%
71 ניו זילנד  ניו זילנד 81,400 0.00%
72 סרביה  סרביה 77,500 0.00%
73 סורינאם  סורינאם 76,800 0.00%
74 קרואטיה  קרואטיה 71,000 0.00%
75 מיאנמר  מיאנמר 50,000 0.00%
76 אוסטריה  אוסטריה 46,700 0.00%
77 יפן  יפן 44,115 0.00%
78 קירגיזסטן  קירגיזסטן 40,000 0.00%
79 גאורגיה  גאורגיה 35,000 0.00%
80 בנגלדש  בנגלדש 28,000 0.00%
81 הונגריה  הונגריה 27,321 0.00%
82 מאוריטניה  מאוריטניה 20,000 0.00%
83 בולגריה  בולגריה 15,000 0.00%
84 דרום אפריקה  דרום אפריקה 15,000 0.00%
85 צ'כיה  צ'כיה 15,000 0.00%
86 ליטא  ליטא 12,000 0.00%
87 טג'יקיסטן  טג'יקיסטן 12,000 0.00%
88 ישראל  ישראל 11,500 0.00%
89 יוון  יוון 10,000 0.00%
90 סלובקיה  סלובקיה 9,000 0.00%
91 בנין  בנין 8,000 0.00%
92 בליז  בליז 6,700 0.00%
93 טיוואן  טיוואן 2,380 0.00%
94 ברבדוס  ברבדוס 2,259 0.00%
95 ירדן  ירדן 1,000 0.00%
96 מרוקו  מרוקו 684 0.00%
97 אתיופיה  אתיופיה 428 0.00%
--   אופ"ק[8] 1,204,710,000 73.55%
-- סך הכל 1,637,854,987 100%

ראו גםעריכה

לקריאה נוספתעריכה

  • "Worldwide Look at Reserves and Production [Table]," Oil & Gas Journal, 3 December 2012

קישורים חיצונייםעריכה

הערות שולייםעריכה

  1. ^ 1.00 1.01 1.02 1.03 1.04 1.05 1.06 1.07 1.08 1.09 1.10 1.11 חברת אופ"ק
  2. ^ כולל נפט כבד מאוד מרצועת אורינוקו
  3. ^ 3.0 3.1 לא כולל מחצית חלקה - 2.5 מיליארד חביות - מהאזור הנייטרלי הסעודי-כוויתי
  4. ^ כולל חולות הזפת של אלברטה
  5. ^ בכלל זה העתודות של ארבע אמירויות: אבו דאבי - 92.2 מיליארד חביות; דובאי - 4 מיליארד חביות; שארג'ה - 1.5 מיליארד חביות; וראס אל-ח'ימה - 0.1 מיליארד חביות.
  6. ^ מינהל המידע האמריקאי לאנרגיה לא עדכן את העתודות של ארצות הברית
  7. ^ העתודות של 5 מיליארד חביות מתייחסות לדרום סודאן ולסודאן גם יחד (מרבית מאגרי הנפט מרוכזים בדרום סודאן). אנליסטים אחרים מעריכים את העתודות מטה מזה - 4.2 מיליארד חביות (ווד מקנזי) או מעלה מזה - 6.7 מיליארד חביות (חברת BP), ראו BP Statistical Review of World Energy, June 2012, p. 6. ב-2013 תיקנה ב.פ. את האומדן שלה כלפי מטה ל-5 מיליארד חביות - מזה 3.5 היא מייחסת לדרום סודאן ו-1.5 מיליארד לסודאן, ראו: BP Statistical Review of World Energy, June 2013, p. 6
  8. ^ אופ"ק מורכב מ-12 מדינות חברות: איחוד האמירויות הערביות, איראן, אלג'יריה, אנגולה, אקוודור, ונצואלה, כווית, לוב, ניגריה, עיראק, ערב הסעודית, וקטר. העתודות מהאזור הנייטרלי הסעודי-כוויתי שנאמדות ב-5 מיליארדי חביות (ומתחלקות שווה בשווה בין סעודיה לכווית) משלימות את המניין הכולל של עתודות אופ"ק.