זוכי אוסקר, אמי, גראמי וטוני

רשימת ערכים

זכייה בכל ארבעת פרסי אוסקר, אמי, גראמי וטוני, הנחשבים לפרסים היוקרתיים ביותר בתעשיית הבידור האמריקאית, נחשבת נדירה יחסית. נכון ל-2020, 16 אנשים זכו בארבעתם.[1] הפרסים ניתנים על עבודה בתחומי הקולנוע, הטלוויזיה, המוזיקה והתיאטרון בהתאמה.

ארבעת הפרסים יחד קרויים בראשי התיבות EGOT. ראשי התיבות האלו הומצאו על ידי השחקן פיליפ מייקל תומאס והם צברו פופולריות בעקבות שימוש רב בהם בתוכניות טלוויזיה כמו "רוק 30".

זוכי ארבעת הפרסיםעריכה

נכון ל-2020, 16 אנשים זכו בארבעת הפרסים: ריצ'רד רוג'רס, הלן הייז, ריטה מורנו, ג'ון גילגוד, אודרי הפבורן, מרווין האמליש, ג'ונתן טוניק, מל ברוקס, מייק ניקולס, וופי גולדברג, סקוט רודין, רוברט לופז, אנדרו לויד ובר, טים רייס, ג'ון לג'נד ואלן מנקן. שניים מזוכים אלו, האמליש ורוג'רס, גם זכו בפרס פוליצר.

בנוסף, עוד חמישה אמנים – ברברה סטרייסנד, לייזה מינלי, ג'יימס ארל ג'ונס, הארי בלפונטה וקווינסי ג'ונס – קיבלו את ארבעת הפרסים, כאשר אחד מהפרסים היה פרס כבוד או הוקרה (פרסים לא תחרותיים).

זוכה קטגוריה שנת הזכייה בפרס הרביעי אמי גראמי אוסקר טוני
ריצ'רד רוג'רס הלחנה 1962 1962 1960 † 1945 1950 † *
הלן הייז משחק 1976 1953 1976 1932 † 1947 † *
ריטה מורנו משחק, שירה 1977 1977 † 1972 1961 1975
ג'ון גילגוד משחק, בימוי 1991 1991 1979 1981 1961 † *
אודרי הפבורן משחק 1994 1993 1994 1953 * 1954 *
מרווין האמליש הלחנה 1995 1995 † 1974 † 1973 † 1976
ג'ונתן טוניק הלחנה, ניצוח 1997 1982 1988 1977 1997
מל ברוקס תסריטאות, בימוי, משחק 2001 1967 † 1998 † 1968 2001 †
מייק ניקולס בימוי, קומיקאי 2001 2001 † 1961 1967 1964 †
וופי גולדברג קומיקאית, משחק, הנחיה 2002 2002 † * 1985 1990 2002
סקוט רודין הפקה 2012 1984 2012 2007 1994 †
רוברט לופז הלחנה 2014 2008 † 2012 † 2014 † 2004 †
אנדרו לויד ובר הלחנה, הפקה 2018 2018 1980 † * 1996 1980 † *
טים רייס פזמונאות, הפקה 2018 2018 1980 † 1993 † 1980 †
ג'ון לג'נד שירה, הלחנה, הפקה 2018 2018 2006 † 2015 2017
אלן מנקן הלחנה, הפקה 2020 2020 * 1992 † 1990 † 2012

הערה: האמנים עם הסימן זכו ביותר מפרס אחד בקטגוריה המסומנת

הערה: האמנים עם הסימן * זכו גם בפרס כבוד או הוקרה בנוסף לפרס שקיבלו בקטגוריה המסומנת

זוכי פרסי כבוד או הוקרהעריכה

האמנים הבאים קיבלו את ארבעת הפרסים שאחד מהם הוא פרס כבוד או הוקרה:

זוכה שנת הזכייה בפרס הרביעי הפרס הראשון הפרס השני הפרס השלישי הפרס הרביעי
ברברה סטרייסנד 1970 גראמי – 1964 אמי – 1965 אוסקר – 1968 טוני (הוקרה או כבוד) – 1970
לייזה מינלי 1990 טוני – 1965 אוסקר – 1972 אמי – 1973 גראמי (הוקרה או כבוד) – 1990
ג'יימס ארל ג'ונס 2011 טוני – 1969 גראמי – 1977 אמי – 1991 אוסקר (לשם כבוד) – 2011
הארי בלפונטה 2014 טוני – 1954 אמי – 1960 גראמי – 1961 אוסקר (פרס ז'אן הרשולט) – 2014
קווינסי ג'ונס 2016 גראמי – 1964 אמי – 1977 אוסקר (פרס ז'אן הרשולט) – 1994 טוני – 2016

נתונים נוספיםעריכה

  • ב-1962, ריצ'רד רוג'רס הפך לאמן הראשון שזכה בכל ארבעת הפרסים.
  • להלן הייז נדרש הזמן הרב ביותר להשיג את ארבעת הפרסים – כ-44 שנים.
  • ברברה סטרייסנד הייתה האישה הראשונה שזכתה בכל ארבעת הפרסים. בנוסף נדרש לה הזמן הקצר להשיג את ארבעתם – כ-6 שנים. בגיל 28 היא הייתה האמנית הצעירה ביותר שהשיגה את כל הפרסים.
  • בגיל 87 השיג ג'ון גילגוד את כל ארבעת הפרסים, ובכך הפך לאדם המבוגר ביותר שהשיג את כולם.
  • אודרי הפבורן היא הראשונה (והיחידה) שהשלימה את כל ארבעת הפרסים לאחר מותה.
  • וופי גולדברג היא האדם האפרו אמריקאי הראשון שזכה בכל ארבעת הפרסים.
  • נכון ל-2018, רוברט לופז הוא האדם היחיד שזכה פעמיים בכל אחד מארבעת הפרסים.[2]

זוכי שלושה פרסיםעריכה

חסר טוני

חסר גראמי

חסר אמי

חסר אוסקר

נתונים נוספיםעריכה

ארבע מועמדויותעריכה

קיימים אמנים נוספים, שהיו מועמדים לכל ארבעת הפרסים, אך לא זכו בכולם.

ג'ודי גרלנד מעולם לא קיבל מועמדות לפרס טוני, אך זכתה לפרס טוני לשם כבוד. בנוסף היא הייתה מועמדות לשאר הפרסים.

רק לין רדגרייב הייתה מועמדת לכל הפרסים מבלי לזכות באף אחד מהם.

קישורים חיצונייםעריכה

הערות שולייםעריכה

  1. ^ "16 stars who are EGOT winners". Entertainment Weekly. 27 ביולי 2020. בדיקה אחרונה ב-28 ביולי 2020. 
  2. ^ ‏Dana Schwartz, ‏Oscars 2018: Robert Lopez becomes the first person in history to double EGOT, ‏Entertainment Weekly, ‏5 במרץ 2018