פתיחת התפריט הראשי

רשימת אתרי מורשת עולמית

רשימת ערכים
אתרי מורשת עולמית לפי מדינות

אתר מורשת עולמית הוא אתר שהוכרז על ידי ועדת המורשת העולמית של אונסק"ו כאתר הראוי לשימור בזכות חשיבותו המיוחדת למורשת המשותפת לאנושות.

האספה הכללית של אונסק"ו החלה בתוכנית להגנה על אתרי מורשת עולמית עם ניסוח "האמנה בדבר הגנת המורשת הטבעית והתרבותית העולמית" (Convention Concerning the Protection of World Cultural and Natural Heritage) ביום 16 בנובמבר 1972, ומכוחה הוקמה ועדת המורשת העולמית, האחראית על בחירת אתרים חדשים ופיקוח על ניהולם של האתרים שברשימה. עד כה אישררו 190 מדינות את האמנה.

נכון לשנת 2015, ישנם 1031 אתרי מורשת עולמית הממוקמים ב-163 מדינות ברחבי העולם. האתרים מחולקים לפי אתרים טבעיים, אתרי תרבות שנבנו בידי אדם ואתרים מעורבים (נוצרו בידי הטבע והאדם). אזורי האתרים מחולקים על ידי אונסק"ו ל-5 אזורים: אפריקה, מדינות ערביות, אסיה והאגן הפסיפי, אירופה וצפון אמריקה והאזור האחרון, אמריקה הלטינים והקריביים. המדינה עם מספר אתרי המורשת הרבים ביותר הינה איטליה עם 51 אתרים, לאחריה נמצאת סין עם 48 אתרים וספרד שלישית עם 44 אתרים.

אתרי מורשת עולמית לפי מדינותעריכה

מדינה אתרי טבע אתרי תרבות אתרים מעורבים סך הכול אתרים אזור לפי אונסק"ו
אפגניסטן   אפגניסטן 2 2 אסיה והפסיפיק
אלבניה   אלבניה 2 2 אירופה וצפון אמריקה
אלג'יריה   אלג'יריה 6 1 7 מדינות ערביות
אנדורה   אנדורה 1 1 אירופה וצפון אמריקה
ארגנטינה   ארגנטינה 4 4 8 אמריקה הלטינית והקריביים
ארמניה   ארמניה 3 3 אירופה וצפון אמריקה
אוסטרליה  אוסטרליה 12 3 4 19 אסיה והפסיפיק
אוסטריה  אוסטריה 9 9 אירופה וצפון אמריקה
אזרבייג'ן  אזרבייג'ן 2 2 אירופה וצפון אמריקה
בחריין  בחריין 2 2 המדינות הערביות
בנגלדש  בנגלדש 1 2 3 אסיה והפסיפיק
ברבדוס  ברבדוס 1 1 אמריקה הלטינית והקרביים
בלארוס  בלארוס 1 3 4 אירופה וצפון אמריקה
בלגיה  בלגיה 11 11 אירופה וצפון אמריקה
בליז  בליז 1 1 אמריקה הלטינית והקריביים
בנין  בנין 1 1 אפריקה
בוליביה  בוליביה 1 5 6 אמריקה הלטינית והקריביים
בוסניה והרצגובינה  בוסניה והרצגובינה 3 3 אירופה וצפון אמריקה
בוטסואנה  בוטסואנה 1 1 אפריקה
ברזיל  ברזיל 7 12 19 אמריקה הלטינית והקריביים
בולגריה  בולגריה 2 7 9 אירופה וצפון אמריקה
בורקינה פאסו  בורקינה פאסו 1 1 אפריקה
קמבודיה  קמבודיה 2 2 אסיה והפסיפיק
קמרון  קמרון 2 2 אפריקה
קנדה  קנדה 9 8 17 אירופה וצפון אמריקה
כף ורדה  כף ורדה 1 1 אפריקה
הרפובליקה המרכז-אפריקאית  הרפובליקה המרכז-אפריקאית 1 1 2 אפריקה
צ'אד  צ'אד 1 1 אפריקה
צ'ילה  צ'ילה 5 5 אמריקה הלטינית והקריביים
הרפובליקה העממית של סין  סין 9 34 5 48 אסיה והפסיפיק
קולומביה  קולומביה 2 5 7 אמריקה הלטינית והקריביים
הרפובליקה של קונגו  הרפובליקה של קונגו 1 1 אפריקה
קוסטה ריקה  קוסטה ריקה 3 3 אמריקה הלטינית והקריביים
חוף השנהב  חוף השנהב 3 1 4 אפריקה
קרואטיה  קרואטיה 1 6 7 אירופה וצפון אמריקה
קובה  קובה 2 7 9 אמריקה הלטינית והקריביים
קפריסין  קפריסין 3 3 אירופה וצפון אמריקה
צ'כיה  צ'כיה 12 12 אירופה וצפון אמריקה
קוריאה הצפונית  קוריאה הצפונית 2 2 אסיה והפסיפיק
הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו  הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו 5 5 אפריקה
דנמרק  דנמרק 3 3 6 אירופה וצפון אמריקה
דומיניקה  דומיניקה 1 1 אמריקה הלטינית והקריביים
הרפובליקה הדומיניקנית  הרפובליקה הדומיניקנית 1 1 אמריקה הלטינית והקריביים
אקוודור  אקוודור 2 2 4 אמריקה הלטינית והקריביים
מצרים  מצרים 1 6 7 המדינות הערביות
אל סלוודור  אל סלוודור 1 1 אמריקה הלטינית והקריביים
אסטוניה  אסטוניה 2 2 אירופה וצפון אמריקה
אתיופיה  אתיופיה 1 8 9 אפריקה
פינלנד  פינלנד 1 6 7 אירופה וצפון אמריקה
פיג'י  פיג'י 1 1 אסיה והפסיפיק
צרפת  צרפת 3 37 1 41 אירופה וצפון אמריקה
גבון  גבון 1 1 אפריקה
גמביה  גמביה 2 2 אפריקה
גאורגיה  גאורגיה 3 3 אירופה וצפון אמריקה
גרמניה  גרמניה 3 37 40 אירופה וצפון אמריקה
גאנה  גאנה 2 2 אפריקה
יוון  יוון 1 15 1 17 אירופה וצפון אמריקה
גואטמלה  גואטמלה 2 1 3 אמריקה הלטינית והקריביים
גינאה  גינאה 1 1 אפריקה
האיטי  האיטי 1 1 אמריקה הלטינית והקריביים
ותיקן  ותיקן 2 2 אירופה וצפון אמריקה
הונדורס  הונדורס 1 1 2 אמריקה הלטינית והקריביים
הונגריה  הונגריה 1 7 8 אירופה וצפון אמריקה
איסלנד  איסלנד 1 1 2 אירופה וצפון אמריקה
הודו  הודו 6 26 32 אסיה והפסיפיק
אינדונזיה  אינדונזיה 4 4 8 אסיה והפסיפיק
איראן  איראן 19 19 אסיה והפסיפיק
עיראק  עיראק 4 4 המדינות הערביות
אירלנד  אירלנד 2 2 אירופה וצפון אמריקה
ישראל  ישראל 9/10‏[1] 9/10 אירופה וצפון אמריקה
איטליה  איטליה 4 47 51 אירופה וצפון אמריקה
ג'מייקה  ג'מייקה 1 1 אמריקה הלטינית והקריביים
יפן  יפן 4 15 19 אסיה והפסיפיק
ירדן  ירדן 3 1 4 המדינות הערביות
קזחסטן  קזחסטן 1 3 4 אסיה והפסיפיק
קניה  קניה 3 3 6 אפריקה
קיריבטי  קיריבטי 1 1 אסיה והפסיפיק
קירגיזסטן  קירגיזסטן 2 2 אסיה והפסיפיק
לאוס  לאוס 2 2 אסיה והפסיפיק
לטביה  לטביה 2 2 אירופה וצפון אמריקה
לבנון  לבנון 5 5 המדינות הערביות
לסוטו  לסוטו 1 1 אפריקה
לוב  לוב 5 5 המדינות הערביות
ליטא  ליטא 4 4 אירופה וצפון אמריקה
לוקסמבורג  לוקסמבורג 1 1 אירופה וצפון אמריקה
מקדוניה  מקדוניה 1 1 אירופה וצפון אמריקה
מדגסקר  מדגסקר 2 1 3 אפריקה
מלאווי  מלאווי 1 1 2 אפריקה
מלזיה  מלזיה 2 2 4 אסיה והפסיפיק
מאלי  מאלי 3 1 4 אפריקה
מלטה  מלטה 3 3 אירופה וצפון אמריקה
איי מרשל  איי מרשל 1 1 אסיה והפסיפיק
מאוריטניה  מאוריטניה 1 1 2 המדינות הערביות
מאוריציוס  מאוריציוס 2 2 אפריקה
מקסיקו  מקסיקו 5 27 1 33 אמריקה הלטינית והקריביים
מולדובה  מולדובה 1 1 אירופה וצפון אמריקה
מונגוליה  מונגוליה 1 1 2 אסיה והפסיפיק
מונטנגרו  מונטנגרו 1 1 2 אירופה וצפון אמריקה
מרוקו  מרוקו 9 9 המדינות הערביות
מוזמביק  מוזמביק 1 1 אפריקה
מיאנמר  מיאנמר 1 1 אסיה והפסיפיק
נמיביה  נמיביה 1 1 2 אפריקה
נפאל  נפאל 2 2 4 אסיה והפסיפיק
הולנד  הולנד 1 9 10 אירופה וצפון אמריקה
ניו זילנד  ניו זילנד 2 1 3 אסיה והפסיפי
ניקרגואה  ניקרגואה 1 1 אמריקה הלטינית והקריביים
ניז'ר  ניז'ר 2 1 3 אפריקה
ניגריה  ניגריה 2 2 אפריקה
נורווגיה  נורווגיה 1 6 7 אירופה וצפון אמריקה
עומאן  עומאן 4 4 המדינות הערביות
פקיסטן  פקיסטן 6 6 אסיה והפסיפיק
פלאו  פלאו 1 1 אסיה והפסיפיק
הרשות הפלסטינית  הרשות הפלסטינית 2 2 המדינות הערביות
פנמה  פנמה 3 2 5 אמריקה הלטינית והקריביים
פפואה גינאה החדשה  פפואה גינאה החדשה 1 1 אסיה והפסיפיק
פרגוואי  פרגוואי 1 1 אמריקה הלטינית והקריביים
פרו  פרו 2 8 2 12 אמריקה הלטינית והקריביים
הפיליפינים  הפיליפינים 3 3 6 אסיה והפסיפיק
פולין  פולין 1 13 14 אירופה וצפון אמריקה
פורטוגל  פורטוגל 1 14 15 אירופה וצפון אמריקה
קטר (מדינה)  קטר 1 1 המדינות הערביות
קוריאה הדרומית  קוריאה הדרומית 1 11 12 אסיה והפסיפיק
רומניה  רומניה 1 6 7 אירופה וצפון אמריקה
רוסיה  רוסיה 10 16 26 אירופה וצפון אמריקה
סנט קיטס ונוויס  סנט קיטס ונוויס 1 1 אמריקה הלטינית והקריביים
סנט לוסיה  סנט לוסיה 1 1 אמריקה הלטינית והקרביים
סן מרינו  סן מרינו 1 1 אירופה וצפון אמריקה
ערב הסעודית  ערב הסעודית 3 3 המדינות הערביות
סנגל  סנגל 1 5 1 7 אפריקה
סרביה  סרביה 4 4 אירופה וצפון אמריקה
סיישל  סיישל 2 2 אפריקה
סינגפור  סינגפור 1 1 אסיה והפסיפיק
סלובקיה  סלובקיה 2 5 7 אירופה וצפון אמריקה
סלובניה  סלובניה 1 2 3 אירופה וצפון אמריקה
איי שלמה  איי שלמה 1 1 אסיה והפסיפיק
דרום אפריקה  דרום אפריקה 3 4 1 8 אפריקה
ספרד  ספרד 3 39 2 44 אירופה וצפון אמריקה
סרי לנקה  סרי לנקה 2 6 8 אסיה והפסיפיק
סודאן  סודאן 2 2 המדינות הערביות
סורינאם  סורינאם 1 1 2 אמריקה הלטינית והקריביים
שוודיה  שוודיה 1 13 1 15 אירופה וצפון אמריקה
שווייץ  שווייץ 3 8 11 אירופה וצפון אמריקה
סוריה  סוריה 6 6 ערב הסעודית
טג'יקיסטן  טג'יקיסטן 1 1 2 אסיה והפסיפיק
טנזניה  טנזניה 3 3 1 7 אפריקה
תאילנד  תאילנד 2 3 5 אסיה והפסיפיק
טוגו  טוגו 1 1 אפריקה
תוניסיה  תוניסיה 1 7 8 המדינות הערביות
טורקיה  טורקיה 13 2 15 אירופה וצפון אמריקה
טורקמניסטן  טורקמניסטן 3 3 אסיה והפסיפיק
אוגנדה  אוגנדה 2 1 3 אפריקה
אוקראינה  אוקראינה 1 6 7 אירופה וצפון אמריקה
בריטניה  בריטניה 4 24 1 29 אירופה וצפון אמריקה
ארצות הברית  ארצות הברית 13 9 1 23 אירופה וצפון אמריקה
איחוד האמירויות הערביות  איחוד האמירויות הערביות 1 1 המדינות הערביות
אורוגוואי  אורוגוואי 1 1 אמריקה הלטינית והקריביים
אוזבקיסטן  אוזבקיסטן 4 4 אסיה והפסיפיק
ונואטו  ונואטו 1 1 אסיה והפסיפיק
ונצואלה  ונצואלה 1 2 3 אסיה והפסיפיק
וייטנאם  וייטנאם 2 5 1 8 אסיה והפסיפיק
תימן  תימן 1 3 4 המדינות הערביות
זמביה  זמביה 1 1 אפריקה
זימבבואה  זימבבואה 2 3 5 אפריקה

ראו גםעריכה

עיינו גם בפורטל

 

פורטל המורשת העולמית הוא שער לכל הנושאים הקשורים בנושא. הפורטל מציג את אתרי המורשת העולמית מזוויות שונות ותוך התמקדות במדינות ובנושאים נבחרים, ומספק מידע אודות אופן פעולתם של ועדת המורשת העולמית והגופים המסייעים לה.


הערות שולייםעריכה

  1. ^ כולל את ירושלים שהוצעה על ידי ירדן, ובאופן רשמי נצבת ברשימה עצמאית