פתיחת התפריט הראשי

רשימת מדינות על-פי אחוזי אוריינות

רשימת ערכים

זוהי רשימה של מדינות לפי שיעור ידיעת קרוא וכתוב (אוריינות), כפי שנכללות בתוכנית הפיתוח של האומות המאוחדות (UNDP). נתוני הדו"ח הם תערובת של נתונים אשר נאספו על ידי מכון אונסק"ו לסטטיסטיקה וכמו כן דיווחים של ה-UNDP.

רשימת מדינותעריכה

מדינה אונסק"ו[1] אחוז אוריינות שאינו מתוך אונסק"ו
אחוז אוריינות גברים נשים הבדל בין המינים
  העולם 86.3% 90.0% 82.7% 7.3%
אוגנדה   אוגנדה 73.9% 80.8% 66.9% 14.0%
אוזבקיסטן   אוזבקיסטן 99.6% 99.7% 99.5% 0.3%
אוסטריה   אוסטריה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
אוסטרליה   אוסטרליה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
אוקראינה   אוקראינה 99.8% 99.8% 99.7% 0.1%
אורוגוואי   אורוגוואי 98.4% 98.1% 98.7% -0.6%
אזרבייג'ן   אזרבייג'ן 99.8% 99.9% 99.7% 0.1%
איחוד האמירויות הערביות   איחוד האמירויות הערביות 93.8% 93.1% 95.8% -2.6%
איטליה   איטליה 99.2% 99.4% 99.0% 0.4%
איי מרשל   איי מרשל לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
איי שלמה   איי שלמה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015 84.1% (2015)[2][א]
אינדונזיה   אינדונזיה 93.9% 96.3% 91.5% 4.7%
איסלנד   איסלנד לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
איראן   איראן 86.8% 91.2% 82.5% 8.7%
אירלנד   אירלנד לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
אל סלוודור   אל סלוודור 88.4% 90.7% 86.4% 4.3%
אלבניה   אלבניה 97.6% 98.4% 96.9% 1.5%
אלג'יריה   אלג'יריה 80.2% 87.2% 73.1% 14.0%
אנגולה   אנגולה 71.1% 82.0% 60.7% 21.3%
אנדורה   אנדורה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
אנטיגואה וברבודה   אנטיגואה וברבודה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015 99.0% (2013)[3][ב]
אסטוניה   אסטוניה 99.8% 99.8% 99.8% 0.0%
אפגניסטן   אפגניסטן 38.2% 52.0% 24.2% 27.8%
אקוודור   אקוודור 94.5% 95.4% 93.5% 1.8%
ארגנטינה   ארגנטינה 98.1% 98.0% 98.1% -0.1%
אריתריאה   אריתריאה 73.8% 82.4% 65.5% 16.9%
ארמניה   ארמניה 99.8% 99.8% 99.7% 0.1%
ארצות הברית   ארצות הברית לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
אתיופיה   אתיופיה 49.1% 57.2% 41.1% 16.1%
בהאמה   בהאמה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
בהוטן   בהוטן 64.9% 73.1% 55.0% 18.1%
בוטסואנה   בוטסואנה 88.5% 88.0% 88.9% -0.9%
בולגריה   בולגריה 98.4% 98.7% 98.1% 0.7%
בוליביה   בוליביה 95.7% 97.8% 93.6% 4.2%
בוסניה והרצגובינה   בוסניה והרצגובינה 98.5% 99.5% 97.5% 2.1%
בורונדי   בורונדי 85.6% 88.2% 83.1% 5.1%
בורקינה פאסו   בורקינה פאסו 36% 43.0% 29.3% 13.7%
בחריין   בחריין 95.7% 96.9% 93.5% 3.5%
בלארוס   בלארוס 99.7% 99.8% 99.7% 0.1%
בלגיה   בלגיה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
בליז   בליז 82.7% 82.3% 83.0% -0.7%
בנגלדש   בנגלדש 61.5% 64.6% 58.5% 6.1% 71% (2014)[4]
בנין   בנין 38.4% 49.9% 27.3% 22.6%
ברבדוס   ברבדוס לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
ברוניי   ברוניי 96.4% 97.7% 95.1% 2.6%
ברזיל   ברזיל 92.6% 92.2% 92.9% -0.7%
בריטניה   בריטניה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
ג'יבוטי   ג'יבוטי לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
ג'מייקה   ג'מייקה 88.7% 84.0% 93.1% -9.1%
גאורגיה   גאורגיה 99.8% 99.8% 99.7% 0.1%
גאנה   גאנה 76.6% 82.0% 71.4% 10.7%
גבון   גבון 83.2% 85.3% 81.0% 4.3%
גואטמלה   גואטמלה 79.3% 84.7% 74.4% 10.4%
גיאנה   גיאנה 88.5% 87.2% 89.8% -2.6%
גינאה ביסאו   גינאה ביסאו 59.9% 71.8% 48.3% 23.5%
גינאה המשוונית   גינאה המשוונית 95.3% 97.4% 93.0% 4.4%
גינאה   גינאה 30.4% 38.1% 22.8% 15.3%
גמביה   גמביה 55.5% 63.9% 47.6% 16.3%
גרמניה   גרמניה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
גרנדה   גרנדה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
דומיניקה   דומיניקה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
דנמרק   דנמרק לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
דרום אפריקה   דרום אפריקה 94.3% 95.5% 93.1% 2.4%
דרום סודאן   דרום סודאן 31.9% 38.6% 25.3% 13.3%
האיטי   האיטי 60.7% 64.3% 57.3% 7.0%
הודו   הודו 72.1% 80.9% 62.8% 18.1%
הולנד   הולנד לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
הונגריה   הונגריה 99.1% 99.1% 99.0% 0.2%
הונדורס   הונדורס 88.5% 88.4% 88.6% -0.1%
המלדיביים   המלדיביים 99.3% 99.8% 98.8% 0.9%
הפיליפינים   הפיליפינים 96.3% 95.8% 96.8% -1.0%
הרפובליקה הדומיניקנית   הרפובליקה הדומיניקנית 91.8% 91.2% 92.3% -1.1%
הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו   הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו 77.3% 88.9% 66.0% 22.8%
הרפובליקה המרכז אפריקאית   הרפובליקה המרכז אפריקאית 36.8% 50.7% 24.4% 26.4%
הרפובליקה של קונגו   הרפובליקה של קונגו 79.3% 86.4% 72.9% 13.6%
וייטנאם   וייטנאם 94.5% 96.3% 92.8% 3.4%
ונואטו   ונואטו 85.2% 86.6% 83.8% 2.8%
ונצואלה   ונצואלה 95.4% 95.0% 95.7% -0.7%
זימבבואה   זימבבואה 86.5% 88.5% 84.6% 4.0%
זמביה   זמביה 63.4% 70.9% 56.0% 14.9%
חוף השנהב   חוף השנהב 43.1% 53.1% 32.5% 20.6%
טג'יקיסטן   טג'יקיסטן 99.8% 99.8% 99.7% 0.1%
טובאלו   טובאלו לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
טוגו   טוגו 66.5% 78.3% 55.3% 23.0%
טונגה   טונגה 99.4% 99.3% 99.4% -0.1%
טורקיה   טורקיה 95% 98.4% 91.8% 6.6%
טורקמניסטן   טורקמניסטן 99.7% 99.8% 99.6% 0.1%
טנזניה   טנזניה 80.3% 84.8% 75.9% 9.0%
טרינידד וטובגו   טרינידד וטובגו 99% 99.2% 98.7% 0.5%
יוון   יוון 97.7% 98.5% 96.9% 1.6%
יפן   יפן לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
ירדן   ירדן 96.7% 98.1% 95.2% 3.0%
ישראל   ישראל לא דווח על ידי אונסק"ו 2015 97.6% (2014)[5]
כווית   כווית 96.2% 96.9% 95.0% 1.9%
כף ורדה   כף ורדה 87.6% 92.1% 83.1% 9.0%
לאוס   לאוס 79.9% 87.1% 72.8% 14.3%
לבנון   לבנון 93.9% 96.0% 91.8% 4.1%
לוב   לוב 91% 96.7% 85.6% 11.1%
לוקסמבורג   לוקסמבורג לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
לטביה   לטביה 99.9% 99.9% 99.9% 0.0%
ליבריה   ליבריה 47.6% 62.4% 32.8% 29.6%
ליטא   ליטא 99.8% 99.8% 99.8% 0.0%
ליכטנשטיין   ליכטנשטיין לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
לסוטו   לסוטו 79.4% 70.1% 88.3% -18.2%
מאוריטניה   מאוריטניה 52.1% 62.6% 41.6% 21.0%
מאוריציוס   מאוריציוס 90.6% 92.9% 88.5% 4.4%
מאלי   מאלי 38.7% 48.2% 29.2% 19.0%
מדגסקר   מדגסקר 64.7% 66.7% 62.6% 4.1%
מוזמביק   מוזמביק 58.8% 73.3% 45.4% 27.9%
מולדובה   מולדובה 99.4% 99.7% 99.1% 0.7%
מונגוליה   מונגוליה 98.4% 98.2% 98.6% -0.4%
מונטנגרו   מונטנגרו 98.7% 99.5% 98.0% 1.4%
מונקו   מונקו לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
מזרח טימור   מזרח טימור 67.5% 71.5% 63.4% 8.1%
מיאנמר   מיאנמר 93.1% 95.2% 91.2% 4.0%
מיקרונזיה   מיקרונזיה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
מלאווי   מלאווי 65.8% 73.0% 58.6% 14.4%
מלזיה   מלזיה 94.6% 96.2% 93.2% 3.0%
מלטה   מלטה 94.1% 92.5% 95.7% -3.2%
מצרים   מצרים 75.2% 83.2% 67.3% 16.0%
מקדוניה   מקדוניה 97.8% 98.8% 96.8% 2.0%
מקסיקו   מקסיקו 94.4% 95.6% 93.3% 2.2%
מרוקו   מרוקו 72.4% 82.7% 62.5% 20.2%
נאורו   נאורו לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
נורווגיה   נורווגיה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
ניגריה   ניגריה 59.6% 69.2% 49.7% 19.5% 71.6% (2010)[דרוש מקור][ג]
ניו זילנד   ניו זילנד לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
ניז'ר   ניז'ר 19.1% 27.3% 11.0% 16.3%
ניקרגואה   ניקרגואה 82.8% 82.4% 83.2% -0.9%
נמיביה   נמיביה 81.9% 79.2% 84.5% -5.3%
נפאל   נפאל 64.7% 75.6% 55.1% 20.5%
סאו טומה ופרינסיפה   סאו טומה ופרינסיפה 74.9% 81.8% 68.4% 13.4%
סודאן   סודאן 75.9% 83.3% 68.6% 14.6%
סווזילנד   סווזילנד 87.5% 87.4% 87.5% -0.1%
סומליה   סומליה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
סוריה   סוריה 86.4% 91.7% 81.0% 10.7%
סורינאם   סורינאם 95.6% 96.1% 95.0% 1.1%
סיירה לאון   סיירה לאון 48.1% 58.7% 37.7% 21.1%
סיישל   סיישל 95.2% 94.7% 95.7% -1.0%
הרפובליקה העממית של סין   סין 96.4% 98.2% 94.5% 3.7%
סינגפור   סינגפור 96.8% 98.7% 95.1% 3.6%
סלובניה   סלובניה 99.7% 99.7% 99.7% 0.0%
סלובקיה   סלובקיה 99.6% 99.6% 99.6% 0.0%
סמואה   סמואה 99% 98.9% 99.1% -0.2%
סן מרינו   סן מרינו לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
סנגל   סנגל 55.7% 68.5% 43.8% 24.6%
סנט וינסנט והגרנדינים   סנט וינסנט והגרנדינים לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
סנט לוסיה   סנט לוסיה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
סנט קיטס ונוויס   סנט קיטס ונוויס לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
ספרד   ספרד 98.1% 98.7% 97.5% 1.3%
סרביה   סרביה 98.1% 99.1% 97.2% 1.9%
סרי לנקה   סרי לנקה 92.6% 93.6% 91.7% 1.9%
עומאן   עומאן 94.8% 96.9% 90.0% 6.9%
עיראק   עיראק 79.7% 85.7% 73.7% 11.9%
ערב הסעודית   ערב הסעודית 94.7% 97.0% 91.1% 5.9%
פולין   פולין 99.8% 99.9% 99.7% 0.2%
פורטוגל   פורטוגל 95.7% 97.1% 94.4% 2.7%
פיג'י   פיג'י לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
פינלנד   פינלנד לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
פלאו   פלאו 99.5% 99.5% 99.6% -0.1%
פנמה   פנמה 95% 95.7% 94.4% 1.2%
פפואה גינאה החדשה   פפואה גינאה החדשה 64.2% 65.6% 62.8% 2.8%
פקיסטן   פקיסטן 58.7% 71.5% 45.3% 26.2%
פרגוואי   פרגוואי 95.6% 96.1% 95.0% 1.1%
פרו   פרו 94.5% 97.3% 91.7% 5.6%
צ'אד   צ'אד 40.2% 48.5% 31.9% 16.6%
צ'ילה   צ'ילה 97.3% 97.4% 97.2% 0.2%
צ'כיה   צ'כיה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
צרפת   צרפת לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
קובה   קובה 99.7% 99.7% 99.8% -0.1%
קולומביה   קולומביה 94.7% 94.6% 94.8% -0.2%
קומורו   קומורו 77.8% 81.8% 73.7% 8.1%
קוסטה ריקה   קוסטה ריקה 97.8% 97.7% 97.8% -0.1%
קוריאה הדרומית   קוריאה הדרומית לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
קוריאה הצפונית   קוריאה הצפונית 100% 100.0% 100.0% 0.0%
קזחסטן   קזחסטן 99.8% 99.8% 99.8% 0.0%
קטר (מדינה)   קטר 97.8% 97.9% 97.3% 0.6%
קירגיזסטן   קירגיזסטן 99.5% 99.6% 99.4% 0.2%
קיריבטי   קיריבטי לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
קמבודיה   קמבודיה 77.2% 84.5% 70.5% 13.9%
קמרון   קמרון 75% 81.2% 68.9% 12.3%
קנדה   קנדה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
קניה   קניה 78% 81.1% 74.9% 6.2%
קפריסין   קפריסין 99.1% 99.5% 98.7% 0.8%
קרואטיה   קרואטיה 99.3% 99.7% 98.9% 0.7%
רואנדה   רואנדה 70.5% 73.2% 68.0% 5.2%
רומניה   רומניה 98.8% 99.1% 98.5% 0.6%
רוסיה   רוסיה 99.7% 99.7% 99.7% 0.0%
שוודיה   שוודיה לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
שווייץ   שווייץ לא דווח על ידי אונסק"ו 2015
תאילנד   תאילנד 96.7% 96.6% 96.7% 0.0%
תוניסיה   תוניסיה 81.8% 89.6% 74.2% 15.4%
תימן   תימן 70.1% 85.1% 55.0% 30.1%

טריטוריות אחרותעריכה

טריטוריה אחוז אוריינות גברים נשים הבדל בין המינים שנה הערות
איי קיימן   איי קיימן 98.9% 98.7% 99.0% -0.3% 2007[1] מושבת כתר בריטית
ארובה   ארובה 97.5% 97.5% 97.5% 0.0% 2015[1] טריטוריה הולנדית ששוכנת על אי בים הקריבי
גואם   גואם 99.8% 99.8% 99.8% 0.0% 2015[1] שטח חסות של ארצות הברית
גוואדלופ   גוואדלופ 96.5% 96.4% 96.6% -0.2% 2015[1] מחוז וחבל צרפתי מעבר לים
הרשות הפלסטינית   הרשות הפלסטינית 96.7% 98.5% 94.8% 3.7% 2015[1] מדינה משקיפה של האו"ם[6]
טאיוואן   טאיוואן 98.5% 99.7% 97.3% 2.4% 2014[7]
מקאו   מקאו 96.2% 98.0% 94.6% 3.4% 2015[1] אזור מנהלי מיוחד תחת השלטון הסיני
מרטיניק   מרטיניק 97.0% 97.6% 96.4% 1.2% 2015[1] מחוז וחבל צרפתי מעבר לים
פוארטו ריקו   פוארטו ריקו 93.3% 92.8% 93.8% -1.0% 2015[1] שטח חסות של ארצות הברית
קוסובו   קוסובו 91.9% 96.6% 87.5% 9.1% 2003[7]
קלדוניה החדשה   קלדוניה החדשה 96.9% 97.3% 96.5% 0.8% 2015[1] קולקטיב מיוחד של צרפת
ראוניון   ראוניון 93.9% 93.2% 94.5% -1.3% 2015[1] מחוז וחבל צרפתי מעבר לים

ראו גםעריכה

ביאוריםעריכה

  1. ^ אחוז האוריינות לפי המינים: גברים – 88.9%; נשים – 79.2% (ההבדל הוא כ-9.7%)
  2. ^ אחוז האוריינות לפי המינים: גברים – 98.4%; נשים – 99.4% (ההבדל הוא כ--1.0%)
  3. ^ אחוז האוריינות לפי המינים: גברים – 79.3%; נשים – 63.7% (ההבדל הוא כ-15.6%)

הערות שולייםעריכה

  1. ^ 1.00 1.01 1.02 1.03 1.04 1.05 1.06 1.07 1.08 1.09 1.10 UIS, Education, data.uis.unesco.org
  2. ^ The World Factbook, www.cia.gov
  3. ^ UIS, Education, data.uis.unesco.org
  4. ^ Bangladesh Education for All
  5. ^ כמה אנאלפביתים יש בישראל?, באתר ‏mako‏‏, ‏20 במרץ 2014‏
  6. ^ "Non-member States". United Nations. בדיקה אחרונה ב-12 בנובמבר 2015. 
  7. ^ 7.0 7.1 שגיאת ציטוט: תג <ref> לא תקין; לא נכתב טקסט עבור הערות השוליים בשם CIA