פתיחת התפריט הראשי

רשימת מנחי האירוויזיון

רשימת ערכים

רשימת מנחי האירוויזיון כוללת את אלה אשר הנחו את תחרות האירוויזיון, מאז תחילת תחרויות בשנת 1956. משנת 1988 הנורמה היא שיש שני מנחים לתחרות. בכל תחרויות לפני 1978 היה מנחה אחד, ומשנת 1988 היו מעט תחרויות עם מנחה אחד. אירוויזיון 1999 בישראל היה הראשון שבו היו שלושה מנחים.

רשימת המנחיםעריכה

המאה ה-20עריכה

שנות ה-50
שנה מנחים תמונה
1956 לוהגרין פיליפלו
1957 אניד איפליקיאן
1958 האני ליפס
1959 ז'קלין ז'ובר
שנות ה-60
שנה מנחים תמונה
1960 קייטי בויל
1961 ז'קלין ז'ובר
1962 מיריי דלנואה
1963 קייטי בויל
1964 לוטה ויבר
1965 רנאטה מאורו
1966 ז'וזיאן שן
1967 אריקה ואל
1968 קייטי בויל
1969 לאוריטה ולנסואלה
שנות ה-70
שנה מנחים תמונה
1970 וילי דוב
1971 ברנדט ני גלנצ'ור
1972 מוירה שירר
1973 הלגה גיטון
1974 קייטי בויל
1975 קארין פאלק
1976 קורי ברוקן
1977 אנג'לה ריפון
1978 דניס פבר ולאון זיטרון
1979 ירדנה ארזי ודניאל פאר
שנות ה-80
שנה מנחים תמונה
1980 מרלוס פלויטסמה
1981 דורין ני בריהיאן
1982 ג'אן לימינג
1983 מרלן שארל
1984 דזירה נוסבוש
1985 ליל לינדפורש
1986 אוסה קלבלנד
1987 ויקטור לאסלו
1988 מישל רוקה ופט קני
1989 לוליטה מורנה וז'אק דשנו
שנות ה-90
שנה מנחים תמונה
1990 הלגה ולאהוביץ' ואוליבר מלאקאר
1991 ג'יליולה צ'ינקווטי וטוטו קוטוניו
1992 הארלוד טרויטיגר ולידיה קפוליקיו
1993 פיונואלה סוויני
1994 סינת'יה ני מורצ'ו וג'רי ראיין
1995 מארי קנדי
1996 אינגבילד ברין ומורטן הארקט
1997 קארי קרוולאי ורונאן קיטינג
1998 אולריקה ג'ונסון וטרי ווגן
1999 יגאל רביד, דפנה דקל וסיגל שחמון

המאה ה-21עריכה

העשור הראשון
שנה מנחים תמונה
2000 קאטיס אלסטרם ואנדרס לונדין
2001 סרן פילמרק ונטאשה קרונה בק
2002 אנלי פיבו ומרקו מטברה
2003 רנארס קופרס ומריה נאומובה
2004 מלטם קומבול וקורהאן אבהאי
2005 מריה אפרוסינינה ופאבלו שילקו
2006 מריה מנוונוס וסאקיס רובאס
2007 יאנה פלקונן ומיקו לפילאמפי
2008 ז'ליקו יוקסימוביץ' ויובאנה יאנקוביץ'
2009 שני חצאי הגמר: אנדריי מלחוב ונטליה וודיאנובה
גמר: איוואן אורגנט ואלסו
העשור השני
שנה מנחים תמונה
2010 אריק סלובאקן, האדי ניי ונדיה הסאנאוי
2011 סטפן ראב, ג'ודית ראקרס ואנקה אנגלקה
2012 אלדר גסימוב, ליילה אלייב ונארגיז ברק-פיטרסן
2013 פייטרה מיידה
2014 ליזה רונה, ניקולאי קופל ופילו אסבאק
2015 מרים וייקסלבראון, אליס טומלר וארבלה קיסבאוור
2016 פייטרה מיידה ומונס סלמרלוב
2017 אולכסנדר סקיצ'קו, וולודימיר אוסטפצ'וק וטימור מירושניצ'נקו
2018 קטרינה פורטדו, דניאלה רוח, פילומנה קאוטלה וסילביה אלברטו
2019 בר רפאלי, ארז טל, אסי עזר ולוסי איוב
תחרות הזמר של האירוויזיון
תחרויות
תחרות הזמר של האירוויזיון 19561957195819591960196119621963196419651966196719681969197019711972197319741975197619771978197919801981198219831984198519861987198819891990199119921993199419951996199719981999200020012002200320042005200620072008200920102011201220132014201520162017201820192020
האירוויזיון למוזיקאים צעירים 19821984198619881990199219941996199820002002200420062008201020122014201620182020
האירוויזיון לרוקדים צעירים 198519871989199119931995199719992001200320052011201320152017
אירוויזיון הילדים 200320042005200620072008200920102011201220132014201520162017201820192020
האירוויזיון לרוקדים 20072008
האירוויזיון למקהלות 20172019
תחרויות מיוחדות שיר היובל באירוויזיון (2005)המיטב של האירוויזיון (2006)הלהיטים הגדולים של האירוויזיון (2015)
ראו גם רשימת מנחי האירוויזיוןזוכי תחרות הזמר של האירוויזיוןרשימת ערים שאירחו את האירוויזיוןאירוויזיון אסיה
מדינות
מדינות משתתפות אוסטריהאוסטרליהאוקראינהאזרבייג'ןאיטליהאיסלנדאירלנדאלבניהאסטוניהארמניהבולגריהבלארוסבלגיהגאורגיהגרמניהדנמרקהולנדהממלכה המאוחדתיווןישראללטביהליטאמולדובהמלטהמקדוניה הצפוניתנורווגיהסלובניהסן מרינוספרדסרביהפוליןפורטוגלפינלנדצ'כיהצרפתקפריסיןקרואטיהרומניהרוסיהשוודיהשווייץ
מדינות שפרשו אנדורהבוסניה והרצגובינההונגריהטורקיהלוקסמבורגמונטנגרומונקומרוקוסלובקיה
מדינות לשעבר יוגוסלביהסרביה ומונטנגרו
ראו גם מדינות שלא משתתפות באירוויזיון
זוכים
שנות החמישים שווייץ  ליס אסיההולנד  קורי ברוקןצרפת  אנדרה קלאבוהולנד  טדי סחולטן
שנות השישים צרפת  ז'קלין בואייהלוקסמבורג  ז'אן-קלוד פסקלצרפת  איזבל אוברהדנמרק  גרטה ויורגן אינגמןאיטליה  ג'יליולה צ'ינקווטילוקסמבורג  פראנס גלאוסטריה  אודו יורגנסבריטניה  סנדי שוספרד (1945-1977)  מסיאלצרפת  פרידה בוקארההולנד  לני קורבריטניה  לולוספרד (1945-1977)  סלומה
שנות השבעים אירלנד  דנהמונקו  סבריןלוקסמבורג  ויקי לאנדרוסלוקסמבורג  אן-מארי דודשוודיה  אבבאהולנד  טיץ' איןבריטניה  Brotherhood of Manצרפת  מארי מריםישראל  יזהר כהן ולהקת אלפא-ביתאישראל  חלב ודבש
שנות השמונים אירלנד  ג'וני לוגןבריטניה  באקס פיזגרמניה  ניקוללוקסמבורג  קורין הרמסשוודיה  הרייסנורווגיה  בוביסוקס!בלגיה  סנדרה קיםאירלנד  ג'וני לוגןשווייץ  סלין דיוןיוגוסלביה  ריווה
שנות התשעים איטליה  טוטו קוטוניושוודיה  קרולהאירלנד  לינדה מרטיןאירלנד  ניב קבאנהאירלנד  פול הרינגטון וצ'ארלי מקגטיגןנורווגיה  סיקרט גארדןאירלנד  איימר קוויןבריטניה  קתרינה והגליםישראל  דנה אינטרנשיונלשוודיה  שארלוט נילסן
העשור הראשון של המאה ה-21 דנמרק  האחים אולסןאסטוניה  טאנל פדאר, דייב בנטון ו-2XLלטביה  מארי אןטורקיה  סרטאב ארנראוקראינה  רוסלנהיוון  הלנה פפאריזופינלנד  לורדיסרביה  מריה שריפוביץ'רוסיה  דימה בילאןנורווגיה  אלכסנדר ריבאק
העשור השני של המאה ה-21 גרמניה  לנה מאייר-לנדרוטאזרבייג'ן  אל וניקישוודיה  לורןדנמרק  אמילי דה פורסטאוסטריה  קונצ'יטה וורסטשוודיה  מונס סלמרלובאוקראינה  ג'מאלהפורטוגל  סלבדור סובראלישראל  נטע ברזיליהולנד  דאנקן לורנס