רשימת היישובים הקהילתיים בישראל

הערך נמצא בשלבי עבודה: כדי למנוע התנגשויות עריכה ועבודה כפולה, אתם מתבקשים שלא לערוך את הערך בטרם תוסר ההודעה הזו, אלא אם כן תיאמתם זאת עם מניח התבנית.
אם הערך לא נערך במשך שבוע ניתן להסיר את התבנית ולערוך אותו, אך לפני כן רצוי להזכיר את התבנית למשתמש שהניח אותה, באמצעות הודעה בדף שיחתו.

להלן רשימה של היישובים הקהילתיים בישראל כולל אלה שהועתקו ממקומם או פורקו.

נכון לשנת 2018, ישנם 225 יישובים קהילתיים בישראל

יישובים קהילתייםעריכה

שם היישוב שנת התיישבות תנועה מיישבת שיוך לשלטון מקומי בישראל/אזור בארץ אוכלוסייה

סוף 2019

הערות
אבטליון 1987 האיחוד החקלאי משגב

468

אבנת 1983 מגילות 237
אבירים 1980 מעלה יוסף

263

היישוב הוקם במסגרת תוכנית המצפים בגליל
אבן שמואל 1956 שפיר

1,807

אבני חפץ 1990 אמנה שומרון

1,923

אבשלום 1990 האיחוד החקלאי אשכול

298

אדורה 1982 חרות בית"ר הר חברון

462

אומן 1958 הגלבוע

387

היישוב הוא מרכז אזורי בחבל תענך
אור הגנוז 1989 אמנה מרום הגליל

574

אושרת 1983 המרכז החקלאי מטה אשר

588

אחווה 1974 באר טוביה

303

נכון לשנת 2018 שיעור הילדים ביישוב הוא הנמוך ביותר בארץ - 2.5%
אירוס 2013 גן רווה

706

אלומה 1965 פועלי אגודת ישראל שפיר

537

אלון הגליל 1980 תנועת המושבים עמק יזרעאל

1,118

היישוב הוקם בתחילה כמושב עובדים ובשנת 1986 הפך ליישוב קהילתי. היישוב הוקם במסגרת תוכנית המצפים בגליל
אלון שבות 1970 גוש עציון

3,098

אליאב 2004 תנועת אור לכיש

546

אלעזר 1975 גוש עציון

2,459

היישוב הוקם בתחילה כמושב שיתופי ובשנת 1988 הפך ליישוב קהילתי
אחוזת ברק 1998 עמק יזרעאל

2,279

היישוב בתחילה יועד לחרדים ממזרח אירופה, יושב ב1925 והתפרק ב1938
איתמר 1984 אמנה שומרון

1,269

אלון 1990 מטה בנימין היישוב מתנהל בפועל בצורה עצמאית אך משתייך מוניציפלית ליישוב כפר אדומים
אלון מורה 1980 אמנה שומרון

1,920

אשחר 1986 המרכז החקלאי משגב

965

ארסוף 1995 חוף השרון

166

ארסוף קדם 1935 חוף השרון יישוב לא מוכר, אך עם נציגות במועצה האזורית
אשכולות 1982 אמנה הר חברון

577

אשלים 1979 התנועה הקיבוצית רמת הנגב

568

היישוב הוקם כמושב שיתופי ולאחר מכן הפך ליישוב קהילתי
באר אורה 2001 חבל אילות

1,033

במקום פעל בסיס גדנע מ1950 ועד שנות ה90. בשנת 1989 הוחלט לפרק את בסיס הגדנע ולהקים במקומו את היישוב
באר גנים 2012 חוף אשקלון

1,525

ביריה 1945 מרום הגליל

839

בית חגי 1984 אמנה הר חברון

667

בית חורון 1977 אמנה מטה בנימין

1,437

בית חשמונאי 1972 גזר

2,197

בני דקלים 2009 אמנה לכיש

1,211

בני יהודה 1972 המרכז החקלאי גולן

1,085

היישוב הוקם לראשונה כמושבה שהתקיימה בשנים 1886–1920, אך ננטשה בעקבות קשיים של המתיישבים
בר יוחאי 1977 הפועל המזרחי מרום הגליל

1,072

ברוכין 1999 הפועל המזרחי שומרון

1,165

ברקן 1981 חרות בית"ר שומרון

1,895

בת הדר 1994 חוף אשקלון

760

בת חן 1967 עמק חפר

412

בת חפר 1996 עמק חפר

5,300

בת עין 1989 אמנה גוש עציון

1,568

גבע בנימין (אדם) 1984 מטה בנימין
גבעון החדשה 1981 אמנה מטה בנימין
גבעות בר 2004 תנועת אור בני שמעון
גבעת אלה 1988 המרכז החקלאי עמק יזרעאל
גבעת אבני 1991 הגליל התחתון
גדעונה 1949 הגלבוע
גורנות הגליל 1980 מעלה יוסף
גיזו 1960 מטה יהודה
גילון 1980 חרות בית"ר משגב
גיתה 1980 המרכז החקלאי מעלה יוסף היישוב הוקם במסגרת תוכנית המצפים בגליל
גן נר 1987 הגלבוע
גנות הדר 1954[1] לב השרון
גני הדר 1930 גזר
גני מודיעין 1985 מטה בנימין בשנים 1996-2016 היה היישוב חלק מהעיר מודיעין עילית
דולב 1983 אמנה מטה בנימין
הושעיה 1981 הפועל המזרחי עמק יזרעאל
הר ברכה 1983 אמנה שומרון
הר גילה 1968 גוש עציון
הר חלוץ 1985 המרכז החקלאי משגב
הר עמשא 1984 התנועה הקיבוצית תמר הוקם בתחילה כקיבוץ והוסב לכפר שיתופי
הררית 1980 התאחדות האיכרים משגב היישוב הוקם במסגרת תוכנית המצפים בגליל. היישוב נותן שירותים מוניציפליים לקיבוץ יחד הלא-מוכר, והם נחשבים כיישוב מוניציפאלי אחד
ורדון 1968 יואב
חבר 1958 הגלבוע היישוב הוא מרכז אזורי בחבל תענך
חד נס 1989 חרות בית"ר גולן
חופית 1955 עמק חפר
חיננית 1981 המרכז החקלאי שומרון
חיספין 1973 גולן
חמדת 1979 אמנה ערבות הירדן
חרוצים 1951 חוף השרון
חרמש 1984 חרות בית"ר שומרון
חרשה 1997 מטה בנימין היישוב הוקם כמאחז והוסדר בשנת 2019
חרשים 1980 משגב היישוב הוקם במסגרת תוכנית המצפים בגליל
חשמונאים 1987 מטה בנימין
טל-אל 1980 המרכז החקלאי משגב
טלמון 1989 מטה בנימין
טנא עומרים 1983 אמנה הר חברון
יד בנימין 1962 פועלי אגודת ישראל נחל שורק היישוב הוקם כקיבוץ בשנת 1949, הפך למרכז אזורי ולאחר מכן ליישוב קהילתי בשנת 2000
יובלים 1982 התאחדות האיכרים משגב
יעל 1960 הגלבוע היישוב הוא מרכז אזורי בחבל תענך
יעף 1968 לב השרון
יצהר 1983 אמנה שומרון
יקיר 1981 שומרון
כדיתה (קדיתא) 1988 האיחוד החקלאי מרום הגליל יישוב לא מוכר
כוכב השחר 1980 אמנה מטה בנימין
כוכב יעקב 1984 אמנה מטה בנימין שכונת "תל ציון" שביישוב מתנהלת כיישוב עצמאי שלו ייצוג נפרד במועצה האזורית, אך משוייכת מוניציפלית ליישוב כוכב יעקב
כורזים 1983 התאחדות האיכרים מבואות החרמון
כליל 1979 האיחוד החקלאי מטה אשר
כלנית 1981 הפועל המזרחי מרום הגליל היישוב הוקם כמושב ועם הזמן הפך ליישוב קהילתי
כמון 1980 התאחדות האיכרים משגב היישוב הוקם במסגרת תוכנית המצפים בגליל
כפר אדומים 1979 אמנה מטה בנימין
כפר האורנים 1997 מטה בנימין
כפר חב"ד 1948 הפועל המזרחי שדות דן
כפר חסידים ב' 1950 זבולון
כפר חנניה 1977 הפועל המזרחי מרום הגליל
כפר תפוח 1978 הפועל המזרחי שומרון
כרכום 1986 המרכז החקלאי מבואות החרמון
כרם רעים 2010 מטה בנימין היישוב הוקם כמאחז והוסדר בשנת 2013
כרמי יוסף 1984 גזר
כרמי צור 1984 הפועל המזרחי גוש עציון
כרמי קטיף 2016 לכיש
לבון 1980 משגב
ליבנים 1982 מרום הגליל
לפיד 1996 חבל מודיעין
לשם 2013 שומרון משויך מוניציפאלית ליישוב עלי זהב, אך בפועל מנוהל על ידי ועד עצמאי
מבוא דותן 1981 אמנה שומרון
מבואות יריחו 1999 ערבות הירדן
מבועים 1958 מרחבים
מגדלים 1984 אמנה שומרון
מגרון 2012 מטה בנימין
מדרשת בן-גוריון 1963 רמת הנגב
מוצא עילית 1933 מטה יהודה
מורשת 1980 האיחוד החקלאי ולאחר מכן אמנה משגב
מיצד (אספר) 1983 פועלי אגודת ישראל גוש עציון
מכמנים 1980 התאחדות האיכרים משגב
מעלה מכמש 1981 אמנה מטה בנימין
מנוף 1980 האיחוד החקלאי משגב
מנות 1980 תנועת המושבים מעלה יוסף
מסד 1983 המרכז החקלאי הגליל התחתון
מעגלים 1958 שדות נגב
מעלה חבר 1982 אמנה הר חברון
מעלה לבונה 1984 אמנה מטה בנימין
מעלה עמוס 1981 חרות בית"ר גוש עציון
מעלה צביה 1979 התק"ם משגב
מעלה שומרון 1980 חרות בית"ר שומרון
מצפה אבי"ב 1981 האיחוד החקלאי משגב
מצפה אילן 2009 תנועת אור מנשה
מצפה דני 1998 מטה בנימין
מצפה הילה 1980 מעלה יוסף
מצפה יריחו 1976 מטה בנימין
מצפה נטופה 1981 אמנה הגליל התחתון
מרחב עם 2001 תנועת אור רמת הנגב
מרכז שפירא 1948 שפיר
משכיות 2002 ערבות הירדן
משמר דוד 1948 התנועה הקיבוצית גזר
מתן 1995 דרום השרון
מתת 1979 מעלה יוסף
נגוהות 1982 אמנה הר חברון
נווה דניאל 1982 גוש עציון
נווה זוהר 1964 תמר היישוב הנמוך בעולם. היישוב המוכר הקטן ביותר בארץ
נווה זיו 2000 מעלה יוסף
נווה צוף 1977 אמנה מטה בנימין
נווה שלום 1969 מטה יהודה
נוף איילון 1994 גזר
נופי פרת 1992 אמנה מטה בנימין
נופית 1987 זבולון
נופך 1949 חבל מודיעין
נוקדים 1982 אמנה גוש עציון
נחושה 1955 הפועל המזרחי מטה יהודה
נחליאל 1984 פועלי אגודת ישראל מטה בנימין
נטף 1982 מטה יהודה
נטע 2012 פועלי אגודת ישראל לכיש
ניל"י 1981 אמנה מטה בנימין
ניצן 1949 חוף אשקלון
ניצן ב' 2007 חוף אשקלון יישוב זמני למפוני גוש קטיף
ניצני סיני 1980 תנועת המושבים רמת הנגב
נירית 1981 המרכז החקלאי דרום השרון
נמרוד 1982 גולן היישוב היהודי הגבוה ביותר בישראל
נעלה 1988 מטה בנימין
נצר חזני 2010 הפועל המזרחי נחל שורק
נריה 1991 מטה בנימין
סוסיא 1983 אמנה הר חברון
סנסנה 1997 אמנה הר חברון
ספיר 1979 הערבה התיכונה
עדי 1980 התאחדות האיכרים עמק יזרעאל
עזוז 1984 רמת הנגב
עזר 1966 באר טוביה
עטרת 1981 אמנה מטה בנימין
עינב 1981 אמנה שומרון
עיר אובות הערבה התיכונה כ-6 תושבים היישוב הקטן בישראל. מוכר על ידי המדינה כחווה חקלאית
עלי 1984 מטה בנימין
עלי זהב 1983 שומרון
עלמון 1982 אמנה מטה בנימין
עמוקה 1980 מרום הגליל
עמיחי 2017 מטה בנימין
ענבר 1994 מרום הגליל יישוב לא מוכר
עצמון-שגב 1953 המרכז החקלאי משגב
עפרה 1975 אמנה מטה בנימין
עשרת 1954 ערבות הירדן
עתלית 1903 חוף הכרמל בשנים 1950–2003 הייתה מועצה מקומית עצמאית
עתניאל 1983 אמנה הר חברון
פדואל 1984 הפועל המזרחי שומרון
פוריה - כפר עבודה 1949 עמק הירדן
פוריה - נווה עובד 1949 עמק הירדן
פוריה עילית 1955 עמק הירדן
פסגות 1981 אמנה מטה בנימין
צוחר 1970 אשכול
צוקי ים 1956 עמק חפר
צוקים 1983 הערבה התיכונה
צור הדסה 1960 מטה יהודה היישוב הגדול ביותר בישראל שאינו מוגדר כמועצה מקומית
צור יצחק 2007 דרום השרון
צורית 1981 חרות בית"ר משגב
קורנית 1982 האיחוד החקלאי משגב
קידר 1985 חרות בית"ר גוש עציון
קיסריה 1977 חוף הכרמל עד שנת 2003 היה היישוב מועצה מקומית עצמאית
קלע אלון 1981 חרות בית"ר גולן
קציר 1982 התאחדות האיכרים מנשה בשנים 1992–2012 היישוב היה חלק מהמועצה המקומית קציר-חריש
קריית נטפים 1984 הפועל המזרחי שומרון
רבבה 1991 אמנה שומרון
רותם 2001 ערבות הירדן
רחלים 1991 אמנה שומרון
רימונים 1980 האיחוד החקלאי מטה בנימין
רמת טראמפ 2019 גולן היישוב הראשון שמוקם בגולן במאה ה-21
רקפת 1981 תנועת המושבים משגב
רתמים 1983 התנועה הקיבוצית רמת הנגב
שבות רחל 1992 מטה בנימין
שבי שומרון 1977 אמנה שומרון
שורשים 1985 תנועת המושבים משגב
שושנת העמקים 1951 עמק חפר
שחרות 1985 המרכז החקלאי חבל אילות
שיטים 2002 חבל אילות כיום יושב במקום המרכז הרוחני "אשרם במדבר" ואנשיו מתחזקים אותו
שילה 1978 מטה בנימין
שכניה 1980 האיחוד החקלאי משגב
שלומית 2011 אמנה אשכול
שמעה 1982 אמנה הר חברון
שמשית 2000 עמק יזרעאל
שקד 1981 חרות בית"ר שומרון
שריגים (לי-און) 1960 מטה יהודה
תושיה 1958 שדות נגב
תל ציון 2000 מטה בנימין היישוב מהווה שכונה ביישוב כוכב יעקב. למרות שהשכונה מתנהלת בפועל בצורה עצמאית ולה ייצוג נפרד במועצה האזורית, היא משויכת מוניציפלית ליישוב כוכב יעקב
תל תאומים 1982 הפועל המזרחי עמק המעיינות
תלם 1982 חרות בית"ר הר חברון
תמרת 1981 המרכז החקלאי עמק יזרעאל
תקוע 1977 גוש עציון

יישובים קהילתיים לשעברעריכה

יישובים קהילתיים שאוחדו לרשות מוניציפלית אחרתעריכה

שם היישוב שנת התיישבות תנועה מיישבת שיוך לשלטון מקומי בישראל/אזור בארץ השנה בה היישוב חדל להתקיים כיישוב עצמאי הערות
כוכב יאיר 1981 דרום השרון 1987 היישוב הפך למועצה מקומית ב-1987 וב-2003 אוחד עם צור יגאל
צור יגאל 1995 דרום השרון 2003 היישוב הוקם במסגרת "יישובי הכוכבים" והיה תחת המועצה האזורית דרום השרון עד שאוחד עם כוכב יאיר
נווה מונוסון 1953 1968 נחשב ליישוב הקהילתי הראשון בישראל, אוחד עם העיר יהוד בשנת 1968 ומתנהל עצמאית תחת ועד רובע עירוני סטטוטורי
להבים 1985 בני שמעון 1988 היישוב הוכרז כמעוצה מקומית בשנת 1988

יישובים קהילתיים שפורקועריכה

שם היישוב שנת התיישבות תנועה מיישבת שיוך לשלטון מקומי בישראל/אזור בארץ השנה בה היישוב פורק הערות
אבשלום (סיני) 1973 1982 היישוב פונה בשל הסכם השלום בין ישראל למצרים בשנת 1982
אלי סיני 1982 אמנה חוף עזה - התוחמת הצפונית 2005 היישוב פונה במסגרת תוכנית ההתנתקות מרצועת עזה בשנת 2005
אתגר 1991 משגב 2001 יישוב זמני שהוקם עבור עולים מברית המועצות
גנים 1983 העובד הלאומי צפון השומרון 2005 היישוב פונה במסגרת תוכנית ההתנתקות בשנת 2005
דוגית 1990 אמנה חוף עזה - התוחמת הצפונית 2005 היישוב פונה במסגרת תוכנית ההתנתקות מרצועת עזה בשנת 2005
חומש 1983 העובד הלאומי צפון השומרון 2005 היישוב פונה במסגרת תוכנית ההתנתקות בשנת 2005
כדים 1984 העובד הלאומי צפון השומרון 2005 היישוב פונה במסגרת תוכנית ההתנתקות בשנת 2005
כפר דרום 1946, 1970 הקיבוץ הדתי, ולאחר מכן אמנה גוש קטיף 1948, 2005 היישוב פונה במסגרת תוכנית ההתנתקות מרצועת עזה בשנת 2005. היישוב הוקם לראשונה כקיבוץ במסגרת תכנית 11 הנקודות, בשנות ה-70 וה-80 היווה מקום מושבם של גרעינים רבים שהקימו יישובים אחרים.
כפר ים 1983 גוש קטיף 2005 היישוב פונה במסגרת תוכנית ההתנתקות מרצועת עזה בשנת 2005
נווה דקלים 1983 הפועל המזרחי גוש קטיף 2005 היישוב פונה במסגרת תוכנית ההתנתקות מרצועת עזה בשנת 2005. היישוב הגדול ביותר ברצועת עזה - "בירת גוש קטיף"
נח"ל ים 1973 חצי האי סיני 1979 היישוב פונה בשל הסכם השלום בין ישראל למצרים בשנת 1979, ההיאחזות הראשונה שוקמה בסיני
ניסנית 1984 אמנה חוף עזה - התוחמת הצפונית 2005 היישוב פונה במסגרת תוכנית ההתנתקות מרצועת עזה בשנת 2005
נצרים 1984 אמנה חוף עזה - מרכז הרצועה 2005 היישוב פונה במסגרת תוכנית ההתנתקות מרצועת עזה בשנת 2005. היישוב האחרון שפונה מרצועת עזה.
נח"ל עירית 1984 צפון-מזרח השומרון 1993 היישוב פונה בשל הסכמי אוסלו בשנת 1993 ושטחיו הוכרזו כשטחי A.
עצמונה 1979 חבל ימית 1982 היישוב פונה בשל הסכם השלום בין ישראל למצרים בשנת 1982. היישוב לא הוכר על ידי ממשלת ישראל
פאת שדה 1989 המרכז החקלאי גוש קטיף 2005 היישוב פונה במסגרת תוכנית ההתנתקות מרצועת עזה בשנת 2005
רפיח ים 1984 המרכז החקלאי גוש קטיף 2005 היישוב פונה במסגרת תוכנית ההתנתקות מרצועת עזה בשנת 2005. היישוב המערבי בישראל (לאחר פינוי סיני)
שא-נור 1977 בתחילה אמנה ולאחר מכן ללא תנועה מיישבת צפון השומרון 2005 היישוב הוקם ב-1979 כיישוב זמני במסווה של מחנה צבאי לגרעין שעבר למבוא דותן ב-1981. לאחר מכן היישוב יושב על ידי אמנים מברית המועצות, והוא פונה במסגרת תוכנית ההתנתקות בשנת 2005
שירת הים 2001 גוש קטיף 2005 היישוב פונה במסגרת תוכנית ההתנתקות מרצועת עזה בשנת 2005. היישוב מעולם לא הוכר על ידי ממשלת ישראל
שלהבת 1971 מרחב שלמה 1975 היישוב פונה בשל הסכם הביניים בין ישראל למצרים בשנת 1975. היישוב המערבי ביותר בישראל עד לפינויו
שליו 1980 גוש קטיף 2005 היישוב ננטש ויושב מחדש מספר פעמים עד שפונה במסגרת תוכנית ההתנתקות מרצועת עזה בשנת 2005.
תל קטיפא 1992 גוש קטיף 2005 היישוב פונה במסגרת תוכנית ההתנתקות מרצועת עזה בשנת 2005

ראו גםעריכה

הערות שולייםעריכה

  1. ^ גנות הדר, www.lev-hasharon.com